Νέες σειρές 2015-2016 #2

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε την παρουσίαση των νέων αμερικάνικων σειρών. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο, είναι καμιά 45αριά και όποτε λίγο δύσκολο να παρουσιαστούν όλες. Θα γράψω τις πιο χτυπητές. Πάμε.

1. Dr. Ken

Νέες σειρές 2015-2016 dr kenΘυμάστε τον αστείο Κορεάτη πρεζέμπορο στα τρία Hangover; Ετοιμαστείτε να τον δείτε σε σειρά. Ο Ken Jeong είναι ένας λαμπρός ιατρός που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη δουλειά του και την οικογένεια του. Στο κόλπο μπαίνει και η γυναίκα, που είναι ψυχοθεραπεύτρια και προσπαθεί να τον ηρεμήσει με κωμικό τρόπο. Είναι η κλασική κωμωδία των 21 λεπτών. Για να είμαι ειλικρινής, παίζει να είναι η πρώτη φορά που βλέπω κωμική-ιατρική σειρά.

 

2. Quantico

Νέες σειρές 2015-2016 quantico

Μια ομάδα νεαρών περνούν στη ακαδημία του FBI, το Quantico, ώστε να γίνουν οι αυριανοί πράκτορες. Όλοι τους όμως έρχονται από διαφορετικές κουλτούρες, θρησκευτικές κάστες και άλλους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στην εκπαίδευση τους. Η σειρά θα πηγαίνει πίσω-μπρος. Από τη μία θα μαθαίνουμε το παρελθόν τους και πώς έφτασαν ως το Quantico, κι από την άλλη θα πηγαίνουμε μερικά χρόνια μπροστά. Στην αποφοίτησή τους ο ένας από αυτούς θα αποδειχθεί ότι είναι κρυφός τρομοκράτης που θα χτυπήσει τη Νέα Υόρκη.

 

3. Legends of Tomorrow

      Νέες σειρές 2015-2016

Η DC έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι των σούπερ-ηρωικών σειρών και παίζει στα ίσα την Marvel. Τι έχουμε τώρα εδώ; Σύμμαχοι και φίλοι του Arrow και του Flash στρατολογούνται από τον Rip Hunter. Ο Hunter έχει έρθει από το μέλλον και προσπαθεί να τους δέσει σαν ομάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα νέο κίνδυνο που ακούει στο όνομα Vandal Savage. Ο Savage απειλεί όχι μόνο τη Γη, αλλά και το χωροχρονικό συνεχές αυτής. Μπόλικο ξύλο, αρκετά εφέ και έξυπνοι διάλογοι συνθέτουν το πάζλ μιας ακόμα επικής σειράς της DC.

 

4. Shades of Blue

Νέες σειρές 2015-2016 -shades-of-blue

Ώρες-ώρες απορώ με τους Αμερικάνους. Έχουν σκηνοθετήσει ό,τι έγκλημα μπορεί να υπάρξει στην πραγματικότητα και έχουν βγάλει αμέτρητες σειρές. Δεν έχουν βαρεθεί; Τέλος πάντων. Εδώ έχουμε μία μόνη μητέρα-πράκτορα του FBI που μπαίνει σε μια ομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διαφθορά μέσα στην υπηρεσία της. Ταυτόχρονα παλεύει να λύσει και τα οικονομικά της προβλήματα Λογικά είναι δράμα, καθώς δεν προβλέπεται να δούμε τρελή δράση. Από τη μία έχουμε την Jennifer Lopez που δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο στην κινηματογραφική της πορεία. Από την άλλη την παλιά καραβάνα, Ray Liotta που είναι εγγύηση σε  τέτοιου είδους σειρές.

 

5. Heroes Reborn

Νέες σειρές 2015-2016

Ακόμα ένα miniseries έρχεται στις οθόνες μας. Αυτή τη φορά έχουμε μια τρομοκρατική επίθεση σε μια πόλη του Τέξας που την αφήνει ισοπεδωμένη. Το φταίξιμο πέφτει πάνω στους ανθρώπους με ιδιαίτερες δυνάμεις και το κυνήγι αρχίζει. Λογικά θα δούμε και κάποιους από τους παλιούς ήρωες, αλλά περισσότερο θα έχουμε φρέσκο αίμα. Όταν πρωτοξεκίνησε η σειρά ήμουν τρελός φαν. Όσο προχωρούσε, τόσο έχανα το ενδιαφέρον μου, κι όταν έφτασε το τέλος, το διάβασα από το Wikipedia. Για να δούμε, θα το σώσουν αυτή τη φορά;

6. Supergirl

Νέες σειρές 2015-2016 supergirl-

Ήταν αναπόφευκτο. Θα γινόταν κάποια στιγμή είτε στη μεγάλη, είτε στη μικρή οθόνη. Η Supergirl ξεκινάει τη δική της σειρά με ένα υπεραπλουστευμένο σενάριο. Η Kara Zor-el, ξαδέρφη του Superman (όχι, δεν κάνω πλάκα) στάλθηκε στη γη από τον Krypton όταν ήταν 12 και για χρόνια έκρυβε τις δυνάμεις της. Τώρα αποφασίζει να πατήσει πόδι και να δείξει στο κόσμο ποια πραγματικά είναι. Φτηνή απομίμηση του Superman; Θα δείξει η σεζόν.

 

7. Crowded

Νέες σειρές 2015-2016

Όσοι έχετε δει τη σειρά του Mega “Πίσω στο σπίτι” δεν θα ξενιστείτε από αυτή τη κωμωδία. Ο Mike και η Martina είναι παντρεμένοι 20 χρόνια και αποφασίζουν να επαναφέρουν το παλιό τους πάθος. Αποφασίζουν να φύγουν για Φλόριντα. Έλα όμως που τα κορίτσια τους έχουν άλλη άποψη. Αποφασίζουν να ξαναγυρίσουν στους γονείς και να τους χαλάσουν τα σχέδια με τις ιδιοτροπίες τους. Πρωταγωνιστεί ο Patrick Warburton της επιτυχημένης σειράς Rules of Engagement, που σημαίνει ότι το έχει με την κωμωδία. Άρα κάτι μου λέει ότι κι αυτή η σειρά θα είναι εξίσου καλή.

 

8. Limitless

Νέες σειρές 2015-2016 Limitless

Θυμάστε την ταινία Limitless; Αν ναι τότε ετοιμαστείτε για την συνέχειά της στη μικρή οθόνη. Η σειρά επικεντρώνεται στον Brian, που μετά την κατάποση του ναρκωτικού NZT, αποκτά τρελές εγκεφαλικές δυνάμεις. Το FBI τον παίρνει χαμπάρι και αποφασίζει να τον στρατολογήσει προκειμένου να λύσει παράδοξες και δύσκολες υποθέσεις. Cameo πέρασμα θα κάνει και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Bradley Cooper.

 

9. The Man in the High Castle

Νέες σειρές 2015-2016

Κατευθείαν από τα σπάργανα της Amazon Studios έρχεται ένα πολεμικό δράμα. Η ιστορία βασίζεται σε βιβλίο του Phillip K. Dick του 1962 και βασίζεται σε μια εναλλακτική τροπή της ιστορίας του Β Παγκοσμίου πολέμου. Ναζί και Ιάπωνες έχουν κερδίσει τον πόλεμο και έχουν χωρίσει την Αμερική σε δύο μέρη. Οι ήρωές μας θα προσπαθήσουν να μπουν στην αντίσταση προκείμενου να κάμψουν το ηθικό των κατακτητών, ενώ ταυτόχρονα ένας Ψυχρός πόλεμος μαίνεται ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 15 του Γενάρη ενώ η συνέχεια θα γίνει στο BBC. Οι φαν του Wolfenstein θα το λατρέψετε.

 

10. Westworld

Νέες σειρές 2015-2016

Για το τέλος άφησα μια σειρά που, κατά τη γνώμη μου, θα κάνει πάταγο αυτή τη χρονιά. Η ιστορία βασίζεται σε σειρά του 1973. Σ’ ένα φουτουριστικό μέλλον υπάρχει ένα πάρκο όπου οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν ρόλους από άλλες εποχές, όπως μεσαίωνας, άγρια δύση κ.α. Το πάρκο είναι επιστρατευμένο με χιλιάδες ρομπότ. Δύο επισκέπτες λοιπόν αποφασίζουν να παίξουν τους καουμπόηδες, όταν κάτι πάει στραβά και η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει το πάνω χέρι. Στο καστ έχουμε αρκετά γνωστά ονόματα και ενδεικτικά αναφέρω τους: Anthony Hopkins και Ed Harris.

Γιώργος Πουρλιάκας

 

 

Δείτε και το άρθρο Νέες σειρές 2015-2016 #1.

About The Author

Γιώργος Πουρλιάκας Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Σαλονίκη μια βραδιά με φεγγάρι (μάλλον) του 85. Λάτρης του ιντερνέτ και φανατικός ερευνητής του σε οτιδήποτε τον ενδιαφέρει ή του ζητηθεί. Από μικρός του αρέσει να φτιάχνει ήρωες και να τους βάζει μέσα σε πολύπλοκες ιστορίες, περιπέτειας και φαντασίας. Ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή, ως wannabe συγγραφέας, οι ιστορίες του θα μετουσιωθούν σε βιβλία και ο κόσμος θα τις αγκαλιάσει. Είναι movie και TV series geek, από μουσική…άστο δεν έχει άποψη και θεωρεί το ραδιόφωνο ως το καταλληλότερο μέσο διασκέδασης και ενημέρωσης. Μετά το ιντερνέτι φυσικά. Τα αγαπημένα του δε μας τα γράφει γιατί αλλάζουν γρηγορότερα, όπως λέει, κι από χαμαιλέοντα.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Costas Katenidis
8 years ago

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΑΓΑΠΑΜΕ MICHAEL CHRICHTON, ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Αλίκη
8 years ago

Ο Ken Jeong έπαιζε και στο Community, όχι πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά αρκετά πετυχημένο. Από τις καλύτερες κωμικές ιατρικές σειρές το Scrubs, τσέκαρέ το 😉

Γενικα δε μου κάνουν τρελή αίσθηση οι νέες σειρές.. ίσως να δω το heroes από περιέργεια..