Τοπ 12 επεισόδια X Files. The truth is out there.

What Can I Tell You about Myself which You Have Not Already Found Out from Those Who Do Not Lie?

– John Lennon.

Τι σχέση έχει ο Lennon με τα X files? Καμία. Απλώς αυτή η ατάκα του ταιριάζει γιατί, τι να σου πω για τα X files που δεν το ξέρεις ήδη, μια σειρά που είχε εγγραφεί στο υποσυνείδητό μου τόσο πολύ, ώστε στο σχολείο, σε ένα λεύκωμα που γράφαμε όλοι μια φράση που μας εκφράζει, πήγα κ έγραψα Trust no1 και για χρόνια νόμιζαν ότι ήμουν καραψωνάρα…

Τίποτε λοιπόν, έχετε γεια βρυσούλες, λόγκοι, βουνά, ραχούλες και δες τα 202 επεισόδια της σειράς και τις 2 ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει και αν δεν μπορείς γιατί έχεις εξεταστική (πάνω από όλα οι σπουδές) ή απλά έχεις ζωή (πφφφ), σου έχω ετοιμάσει όχι μια, αλλά δυο λίστες με επεισόδια. Προλαβαίνεις, δεν ακούω κουβέντα.

Όμως ο καιρός γαρ εγγύς (συνωμοσιολογικά μιλώντας πάντα) για τα νέα επεισόδια X Files και εγώ δεν έχω παρά να σου πω μερικά από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς σε δύο τοπ 12 λίστες!

1. Ο πιλότος

Εν αρχή ην η απόφοιτος της Ακαδημίας Dana Scully που χτυπάει την πόρτα του γραφείου του Fox Mulder, του FBI’s most unwanted και βλέπουμε το πόστερ I want to believe. Απαγωγές εξωγήινων, συγκάλυψη από την κυβέρνηση, παραφυσικά φαινόμενα και το δίδυμο Mulder/Scully. Αυτά είναι τα βασικά θέματα της σειράς και με τον πιλότο βουτάς κατευθείαν στα βαθιά.

2. “Squeeze” (Season 1, Episode 3)

enhanced-8878-1422044227-22

Εισαγάγοντας τη θεματική «monster of the week», την ιστορία ενός πραγματικού τέρατος, Eugene Tooms, η σειρά καταφέρνει με μικρό μπάτζετ να σε τρομάξει αληθινά.

3. “Ice” (Season 1, Episode 8)

Άξιος απόγονος του “The thing” του Carpenter, δημιουργεί ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, όπου ένας ιός μολύνει τους ανθρώπους και δοκιμάζει το φρέσκο δίδυμο Mulder/Scully.

4. “The Host” (Season 1, Episode 8)

XFiles 1

Φρικιαστικό. Ένας σκουληκάνθρωπος κυκλοφορει στους υπονόμους σπέρνοντας τον πανικό. Δεν πρέπει να είχα κοιμηθεί όταν το είδα. Κορυφαίο.

5. “Clyde Bruckman’s Final Repose” (Season 3, Episode 4)

Βραβευμένο με δυο Emmy, ένα επεισόδιο που δεν χρειάζεται να ξέρεις γρι από X files για να δεις, μια μελέτη χαρακτήρα με μανδύα παραφυσικής δράσης, με γλυκόπικρο χιούμορ και πάθος (ό,τι αντιπροσωπεύει η σειρά δλδ)

6. “Jose Chung’s From Outer Space” (Season 3, Episode 20)

Ένα Monster-of-the-week επεισόδιο με aliens, πολύ χιούμορ και αναξιόπιστους αφηγητές, παρουσιάζοντας το ίδιο συμβάν από διαφορετικές οπτικές γωνίες και μπερδεύοντάς σε στο τέλος. Κλασικό X files.

7. “Home” (Season 4, Episode 2)

xfileshomebanner

Απαίσιο επεισόδιο, σκιαχτικό. Παραμορφωμένοι άντρες, αποτέλεσμα αιμομιξίας, θάβουν ζωντανό το παραμορφωμένο παιδί/αδερφάκι τους. Must-see.

8. “Chinga” (Season 5, Episode 10)

Γραμμένο από Stephen King. Δεν περιγράφω άλλο.

9. “Bad Blood” (Season 5, Episode 12)

Γραμμένο από τον μετέπειτα δημιουργό του  Breaking Bad, μια ιστορία για ένα βαμπίρ, ειπωμένη από τις διαφορετικές οπτικές γωνίες των Mulder/Scully. Το αγαπημένο επεισόδιο της Gillian Anderson.

10. “Drive” (Season 6, Episode 2)

To επεισόδιο όπου ο Vince γνώρισε τον Bryan. Το επεισόδιο όπου μας δείχνει τι είναι αυτό που κάνει την σπουδαία τηλεόραση: συνεχής κίνηση και εναλλαγή, αλλιώς πεθαίνεις. Κυριολεκτικά στο επεισόδιο και μεταφορικά για την ίδια τη ζωή.

11. “Triangle” (Season 6, Episode 3)

Γυρισμένο σε real time (θυμήσου 24) το φανταστικό αυτό επεισόδιο μας ταξιδεύει πάνω στο RMS Queen Anne, που εξαφανίστηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Ο Mulder ταξιδεύει στο χωροχρόνο και στο 1939 με το υπόλοιπο καστ σε διάφορους ρόλους, ενώ η Scully και οι Lone Gunmen στον ίδιο χρόνο εξερευνούν το ίδιο πλοίο που εμφανίστηκε στο ίδιο Τρίγωνο των Βερμούδων ψάχνοντας να τον βρουν. Καταπληκτικό!

12. ”   ” (Season 7, Episode 12)

X-Cops

Ιδιαίτερο επεισόδιο, καθώς είναι γυρισμένο σα να συμμετέχει (crossover) σε ένα άλλο σίριαλ, το Cops. Πάλι σε real time, έσπασε τη συνηθισμένη φόρμα των X Files και σαν πείραμα πέτυχε.

Semiramis

 

Δείτε τα επόμενα top 12 επεισόδια εδώ.

About The Author

semiramis

H Semiramis έχει περάσει τα 2/5 της ζωής της βλέποντας ταινίες, ξένα σίριαλ και ακούγοντας μουσική, 1/5 πίσω από ένα γραφείο διαβάζοντας, 1/5 να κοιμάται και το τελευταίο 1/5 στον έξω κόσμο. Στο ερώτημα geek ή nerd απαντά 'φυτό'. Γράφει μανιωδώς τόσο για χόμπι όσο και για επαγγελματικούς λόγους.

  • Αγαπημένη ταινία: Pan's Labyrinth. Γιατί αν δεν ήταν Semiramis θα ήταν Ophelia.
  • Αγαπημένος βιβλίο: Η αθανασία του Milan Kundera, ό,τι έχει γράψει ο Irvin Yalom και ο Haruki Murakami. Τι θες να πεις δεν είναι ένα βιβλίο αυτό;"
  • Παιδικός ήρωας:  Η Κάντυ-Κάντυ. Γιατί από εκεί πήρε το -πραγματικό-όνομά της.
  • Αγαπημένο ζώο:  Γάτα. Δε χρειάζεται αιτιολογία.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments