Νέα από το San Diego Comic Con 2015, Part 2

Το ετήσιο “προσκύνημα” του SDCC για άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος του. Χιλιάδες κόσμου το κατέκλυσαν και τα νέα στα διάφορα πάνελ όλες μέρες έπεφταν βροχή. Βέβαια για άλλη μια φορά έχουμε να παρατηρήσουμε πως τα νέα είναι περισσοτερο comic-related και όχι για comic. Στο δεύτερο μέρος του review βλέπουμε τα σημαντικότερα από αυτά.

 

  • Superman vs. Batman: Dawn of Justice

Το πάνελ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Zack Snyder, όπως ήταν φυσικό κατακλύστηκε από κόσμο. Ο σκηνοθέτης έφτασε στο χώρο με ίσως τον πιο cool τρόπο μπορεί κάποιος να φτάσει κάπου… με το batmobile. Στο πάνελ συζητήθηκαν πολλά και κυριότερο από όλα έγινε η προβολή του trailer της ταινίας. Είτε κάποιος εγκρίνει είτε όχι την ύπαρξη αυτής της ταινίας ή τις επιλογές της είναι σίγουρο πως θα είναι (όπως και όλες οι ταινίες του Snyder άλλωστε) ένα οπτικό αριστούργημα. Όπως, επίσης φαίνεται, πλαισιώνεται ο λόγος που οι δύο υπερήρωες θα βρεθούν αντιμέτωποι!

 

  • Heroes Reborn, NBC

Για τον περισσότερο η εισαγωγή του στη νέα εποχή τηλεοπτικών σειρών έγινε μέσω του Lost. Για εμένα όμως αυτή η σειρά αποτέλεσε το Heroes. Αν και έκανε τη μεγαλύτερη πτώση σε ποιότητα από οτιδήποτε έχω δει μέχρι τώρα από τη δεύτερη σεζόν και μετά. Για κάποιο λόγο το Hereos Reborn έρχεται να δείξει κάτι που μοιάζει πολύ με μια σειρά X-Men. Για την ποιότητα του δεν μπορούμε να πούμε πολλά αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως το trailer φαίνεται ενδιαφέρον τουλάχιστον. Η σειρά θα επανενώσει κεντρικούς χαρακτήρες από την παλιά σειρά όπως τον Mohinder Suresh, Noah Bennet, The Haitian, Micah, Matt Parker καθώς και τον αγαπημένο Hiro Nakamura!

 

  • Warcraft, X-Men: Age of Apocalypse, Hateful 8 Posters.

1) Η αλήθεια είναι πως σε αυτές τις τρεις ταινίες αν και περιμέναμε περισσότερα νέα, ιδιαίτερα από την ταινία Warcraft, είδαμε πολύ λίγα πράγματα και κάπως υποτονικά πάνελ. Τα πόστερ του warcraft εξακολουθούν να είναι πολύ εντυπωσιακά.

Warcraft

Warcraft

 

2) Με αυτό το πόστερ ρίχνουμε μια μικρή ματιά στον Apocalypse ή En Sabah Nur όπως είναι το όνομα του από το X-Men: Age of Apocalypse.

X-Men Age of Apocalypse

 

3) Το πόστερ του Frightful 8, της όγδοης κατά σειρά ταινίας του Quentin Trantino, θυμίζει κάτι από Ιαπωνέζικη ταινία. Επίσης ανακοινώθηκε πως αυτός που θα γράψει τη μουσική της ταινίας δεν είναι άλλος από τον θρύλο Ennio Morricone.

Frightful 8

 

  • Νέα κόμικς

1) Joss Whedon’s Twist, Dark Horse Comics

Steampunk/Υπερηρωική Βικτωριανή τιμωρός στυλ Batman ηρωίδα από τον ‘’βασιλιά των geeks’’ Joss Whedon. Count me IN!!!

Joss Whedon Twist

2) Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles, DC Comics/IDW

To Batman και χελωνονιτζάκια δεν είναι το crossover που θέλει αυτός ο κόσμος αλλά αυτό που χρειάζεται… (με βαθιά βραχνή φωνή)

Batman TMNT Crossover

 

3) Keyzer Soze: Scorched Earth, Red 5 Comics

Η ιστορία ενός από τους πιο cult χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, από την ταινία The Usual Suspects σε μορφή κόμικ. Η ιστορία εκτυλίσσεται 9 χρόνια πριν από τα γεγονότα της ταινίας και θα έχει έντονα νεο-νουάρ στοιχεία.

Kayzer Soze Scorched Earth

 

4) Eisner Awards 2015

Η πλήρης λίστα με τα βραβεία Eisner για φέτος από τη σελίδα του SDCC. Για άλλη μια χρονιά τα πρωτεία καλύτερης σειράς τα παίρνει το Saga της Image.

 

 

  • Outcast, Cinemax

Ο δημιουργός του Walking Dead, Robert Kirkman μεταβιβάζει άλλη μια επιτυχημένη σειρά κόμικ του στην τηλεόραση. Ο λόγος γίνεται για το Outcast από την Image Comics. Μια σκοτεινή μεταφυσική ιστορία όπου ο Kyle Barnes, τον οποίο θα υποδυθεί ο  Patrick Fugit (Almost Famous, Gone Girl) έρχεται αντιμέτωπος με δαιμονικές δυνάμεις οι οποίες καταλαμβάνουν το σώμα ανθρώπων από όταν ήταν παιδί.

 

  • Vixen animated series, CW

To CW ανανεώνει την τηλεοπτική παρουσία του στο χώρο του DC universe με μια web animated series, με πρωταγωνίστρια τη Vixen, μια ηρωίδα όπου ένα μαγικό περιδέραιο της δίνει τη δυνατότητα να παίρνει δυνάμεις από όλα τα ζώα του ζωικού βασιλείου… κάτι σαν τον θηλυκό Bravestar για τους μυημένους… ‘’Δύναμη της αρκούδας… ούδας… ούδας… ούδας’’. Η σειρά διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν όπως και το Arrow, Flash και το επερχόμενο Legends of Tommorow.

 

  • Διαφόρων ειδών σειρές Επιστημονική Φαντασίας (και μη)

1) Into the Badlands, AMC

Το Into the Badlands διαδραματίζεται σε έναν κόσμο που κυβερνάται από φεουδάρχες Βαρόνους με στρατούς από άτομα που ξέρουν πολεμικές τέχνες. Είναι πολύ χαλαρά βασισμένο στην κλασσική κινέζικη ιστορία ‘’Journey to the West’’, και πρωταγωνιστούν ένας σπουδαίος πολεμιστής και ένα νεαρό αγόρι οι οποίοι ξεκινάν ένα ταξίδι προς τον πνευματικό διαφωτισμό.

 

2) Colony, USA

Στο κοντινό μέλλον το Los Angeles και πιθανόν ο κόσμος (?) βρίσκεται σε κατάληψη (από ποιους, δεν έχουμε ιδέα). Οο κόσμος είναι χωιρμένος σε ιδεολογίες και αυτοί που επιλέγουν να τις ακολουθήσουν χαίρουν των προνομίων ενώ αυτοί που αντιδρούν επιδέχονται των συνεπειών. Ο Will Bowman, που τον υποδύεται το πρωτοπαλήκαρο του Lost, Josh Holloway και η γυναίκα του Katie, η μισητή από πολλούς (δικαιολογημένα) γυναίκα του Rick από το Walking Dead, Sarah Wayne Callies, προσπαθούν να βρουν το γιο τους με τον οποίο χωρίστηκαν όταν έγινε η κατάληψη της πολης με κάθε δυνατό τρόπο. Ενδιαφέρον…και λίγο κούφιο φαίνεται αλλα θα δούμε…

 

3) Childhood’s End, Syfy
Το ”Οι Επικυρίαρχοι” του Arthur C. Clarke (2001: A Space Odyssey), του 1953, μεταφέρεται στην οθόνη ως μια μίνι σειρά σε τρία μέρη. Εξωγήινοι γνωστοί μόνο με το όνομα Overlords, καταλαμβάνουν ειρηνικά τη Γη και φέρνουν δεκαετίες ανάπτυξης εξαλείφοντας πολέμους, αρρώστιες και πείνα. Όμως το τίμημα είναι η ανθρώπινη ταυτότητα και κουλτούρα… Το κακό που το βλέπεται δεν καταλαβαίνω… ελπίζουμε σε μια καλή μεταφορά που θα τιμά το αρχικό υλικό.

 

4) Expanse, Syfy

Το κανάλι Syfy είναι υπαίτιο για μια σειρά από τουλάχιστον ατυχείς σειρές. Όμως δεν μπορούμε να το διαγράψουμε τελείως γιατί μας έφερε το Battlestar Galactica. Όταν τελείωσε αυτή η σειρά άφησε ένα τεράστιο κενό στην ΕΦ. Το κενό αυτό καλείται να καλύψει το Expanse, βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιβλίων των Daniel Abraham και Ty Franck (οι οποίοι υπογράφουν με το συλλογικό όνομα James S. A. Corey). H σειρά πραγματεύεται μια μελλοντική Γη όπου ο πλανήτης Άρης έχει αποικηθεί, υπάρχει μια πολύ μεγάλη αποικία εξόρυξης μεταλευμάτων στη Δήμητρα (Ceres), τον πλανήτη νάνο στη ζώνη αστεροειδών. Μεταξύ των κατοίκων των δύο πλανητών υπάρχει τεράστια κοινωνικοπολιτική ένταση και οι δύο κοινωνικές ομάδες βρίσκονται σε ένα είδους Ψυχρό Πόλεμο. Οι πρώτες εντυπώσεις από την προβολή του πιλότου στο Con είναι διθυραμβικές. Μιλάνε για true Scifi με χαρακτήρες με βάθος και την γνώση πως είναι πρωτίστως μια ιστορία για ανθρώπους σε ένα τεχνολογικά προηγμένο μέλον και όχι ιστορίες κατακλυσμένες από την ίδια την τεχνολογία. Αν τα μισά από όσα διαβάσαμε ισχύουν, μόλις βρήκαμε τη νέα μας αγαπημένη σειρά για το 2015-2016!

 

Αυτό λοιπόν ήταν το SDCC 2015. Πολλά νέα για σειρές ταινίες και πολύ λιγότερα για comics. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκεπως το ComicCon αποτελεί θεσμό και είναι ουσιαστικά η γιορτή της απανταχού geek κουλτούρας. Όπως ξέρουμε στην εποχη του Geek που διανύουμε εδώ και κάποια χρόνια όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι εχουν κάτι να κερδίσουν και να προσθέσουν… We are many… Fear us…

Ραντεβού τον επόμενο χρόνο και με την ελπίδα πως κάποτε θα μπορέσουμε να το δούμε και από κοντά!!!

 

About The Author

LordOdy Ο κόσμος αναφέρεται στο πρόσωπο του LordOdy ως επιστήμονας της θάλασσας. Αυτός όμως αρέσκεται να του απευθύνονται ως Ιππότη Jedi. Λατρεύει τα Comics τα videogames τις ταινίες και τις σειρές. Βρήκε το SpoilerAlert ως το επόμενο το θύμα του για να πείσει τον κόσμο πως η γνώμη του είναι η σωστή. Γράφει για κόμικς αλλά και ότι βρίσκει ενδιαφέρον και του κάνει εντύπωση, ενώ είναι υπεύθυνος για την εκπομπή Geek-taste μιας και η Geek και Pop κουλτούρα βρίσκεται παντού, οπότε γιατί όχι και στο πιάτο μας.
  • Αγαπημένη ταινία: Δύσκολη ερώτηση αλλά αν τον σημάδευε κάποιος με όπλο, μάλλον θα έλεγε fight club.
  • Παιδικός ήρωας: Ο Lensman από το ομώνυμο anime και ο Τρίτων με το ορειχάλκινο μαχαίρι.
  • Αγαπημένο Ζώο: Ο Bubastis, ο μεταλλαγμένος λίγκας του Οζυμανδία από το Watchmen και ο Battle-Cat η πράσινη τίγρη του He-Man.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments