Νύχτες Πρεμιέρας – Ημέρα 8η

Όπως και τις προηγούμενες μέρες, έτσι και σήμερα το Spoiler Alert βρίσκεται στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” και σας προτείνει τι να μην χάσετε από τις σημερινές προβολές της διοργάνωσης.

“Κοιμώμενος Γίγαντας” του Άντριου Σιβιντίνο
Νύχτες ΠρεμιέραςΟ “Κοιμώμενος Γίγαντας” – απευθείας από την Εβδομάδα Κριτικής των Καννών – δράμα με πρωταγωνιστές τρεις εφήβους όπου εξερευνούν τα μονοπάτια της ενηλικίωσης μέσα από τα ναρκωτικά, τα ποτά και τις προκλήσεις. Συμμετοχή στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ και μια από τις πιο δυνατές ταινίες που περιλαμβάνονται στο προγράμμα για φέτος.

“The Wolfpack” του Κρίσταλ Μοζέλ

Νύχτες ΠρεμιέραςΣε ένα διαμέρισμα στο νότιο Μανχάταν μια οικογένεια κρατάει τα 7 παιδιά του “φυλακισμένα” στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος διασκέδασης που έχουν είναι αναπαριστούν αγαπημένες του ταινίες. Τώρα μας λένε την ιστορία τους. Ένα ντοκιμαντέρ βραβευμένο στο φεστιβάλ Σαντανς και Εδιμβούργου επίσης μια ακόμα συμμετοχή για το βραβείο της Χρυσής Αθήνας.

“Η Ιστορία της Ναχίντ” του Ιντα Παναχαντέχ
Νύχτες ΠρεμιέραςΗ Σαρέχ Μπαγιάτ απο το αριστουργηματικό “Ενας χωρισμός”, προσπαθεί να κερδίσει την κηδεμονία του παιδιού της, με όρο να μην ξαναπαντρευτεί, στους σκληρούς νόμους του Ιράν.

“Short Fuse” του Ανδρέα Λαμπροπούλου και Κώστα Σκύφτα
Νύχτες ΠρεμιέραςΣτο ελληνικό νέο θρίλερ ο πρωταγωνιστής ξυπνά με εκρηκτικά δεμένα πάνω του. Τότε πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που του υποδεικνύει ένας άγνωστος για να επιβιώσει. Παρουσία των συντελεστών, που αποτελούνται απο τον Αποστολή Τότσικα, Κωσταντίνο Μαρκουλάκη, Θοδωρής Αθερίδης και Γιώργο Καραμίχο.

“Το Πράσινο Δωμάτιο” του Τζέρεμι Σόλνιερ
Νύχτες ΠρεμιέραςΣε ένα μπαρ τις επαρχίας, μια νέα μπάντα που τραγουδούσε εκεί, γίνεται μάρτυρας δολοφονίας μιας κοπέλας από νεοναζί. Τότε τα μέλη της θα παγιδευτούν στο μαγαζί από τον ιδιοκτήτη του. Ένα κλειστοφοβικό θρίλερ από τον δημιουργό του υπέροχου “Τα Ερείπια Είναι Πάντα Θλιμμένα” στο μεταμεσονύκτιο τμήμα του φεστιβάλ. Μην το χάσετε!!

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για τις ώρες των προβολών επισκεφτείτε το επίσημο σάιτ του φεστιβάλ στο www.aiff.gr.

Νικήτας Ηλιόπουλος

About The Author

Νικήτας Ηλιόπουλος Ο Νικήτας γεννήθηκε στην Αθήνα και τώρα σπουδάζει Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Του αρέσουν οι ταινίες υπερβολικά πολύ και προτιμά τόσο τον αμερικανικό όσο και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, γιατί όταν μια ταινία είναι καλή δεν την περιορίζουν τα σύνορα. Γνώρισε το θέατρο από μικρός και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Αγαπάει το διεθνές θέατρο αλλά και τις αρχαίες τραγωδίες. Πιστεύει ότι, αν ο σκηνοθέτης έχει μεράκι τότε μπορούν να γίνουν θαύματα. "If you only read the books that everyone else is reading then you can only think what everyone else is thinking" είναι η φράση που έχει μείνει από τα βιβλία που έχει διαβάσει. Το διάβασμα είναι τρόπος ζωής. Από κλασσική μέχρι και παγκόσμια λογοτεχνία (έκτος απο τα βιβλία της σχολής βέβαια) το διάβασμα καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ημέρας του. Συνεργάστηκε πρόσφατα με το SpoilerAlert.gr και ευελπιστεί για την καλύτερη δυνατή συνεργασία.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments