Νύχτες Πρεμιέρας – Πρόγραμμα

Οι μέρες πέρασαν και το πρόγραμμα αποκαλύφθηκε. Κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο έχει περάσει από την ώρα αυτη και εμείς μελετήσαμε καλά το ωρολόγιο πρόγραμμα του και σας προτείνουμε τις ταινίες που διαλέξαμε για τις φετινές Νυχτες Πρεμιέρας. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι τις ταινίες δεν τις έχουμε δει ακόμα, μιας και τώρα θα παιχτούν για πρώτη φορά σε ελληνικές αίθουσες, αλλά είναι αυτές που περιμέναμε περισσότερο και πιστεύουμε ότι αξίζουν την προσοχή σας.
Νύχτες Πρεμιέρας - Πρόγραμμα _1Ας μην χρονοτριβούμε. Όσοι τυχεροί καταφέρετε να βρεθείτε στην Τελετή έναρξης του φεστιβάλ, θα δείτε την ταινία “Ιστορίες για Αγρίους” (περισσότερες πληροφορίες στο προηγούμενο άρθρο σχετικό με της Νύχτες Πρεμιέρας – κάνετε κλικ εδώ), μια μαύρη κωμωδία κατευθείαν απο τις Κάννες, που θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ξεκινάμε με την πρώτη επίσημη μερα – στις 18/09 – με προβολές ανοιχτές για το κοινό.

Νύχτες Πρεμιέρας - Πρόγραμμα 2 10-000-kmΤρείς προβολές που αξίζουν μια ευκαιρία είναι το “Η Απόσταση Μεταξύ Μας” και το “Ο Πράσινος Πρίγκιπας” (πληροφορίες μπορεί να βρείτε στο προηγούμενο άρθρο εδώ) και το “Γροθιές στους Τοίχους“, μια ταινία που καταγράφει την σκληρή ζωη γυρισμένη εξολοκλήρου μέσα στον κόσμο των φυλακών (από τις λίγες ταινίες στο φεστιβάλ που έχουμε δει και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα).
“Gold” με την αγαπημένη μας Άρια του “Game of Thrones” στις 19 Σεπτεμβρίου, μια ταινία για την οικογενεια και το “The Drop” με τον Toμ Χάρντι, βασισμένο στο βιβλίο του ανθρώπου που έχει παραδώσει τα “Σκοτεινο Ποτάμι” και “Το Νησί των Καταραμένων”.

Νύχτες Πρεμιέρας - Πρόγραμμα 3Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Σύλλα Τζουμέρκα θα βρεθεί με τους υπόλοιπους συντελεστές στην πρεμιέρα της καινούργιας του ταινίας που πρωταγωνιστεί η Αγγελική Παπούλια (γνωστή από τους ρόλους της στον “Κυνόδοντα” και  στο “Άλπεις”). Το “Η Έκρηξη” υπόσχεται αυτό ακριβώς του αναφέρει ο τίτλος.  Αργότερα την ίδια μέρα αξίζει μια αναφορά η ταινια “Palo Alto”, ενα δράμα σκηνοθετημένο απο την εγγονή του Φράνσις Φορντ Κόπολα βασισμένο σε μια συλλογή διηγημάτων του Τζέιμς Φράνκο.
Νύχτες Πρεμιέρας - Πρόγραμμα 4Άλλη μια ταινία Έλληνα δημιουργού που έκανε μεγάλη επιτυχία στην πρόσφατη Μπερλινάνε, το “Στο Σπιτι” κάνει την πρεμιέρα της, παρουσία των συντελεστών της. Το “71” που αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο, είναι άλλο ένα δυνατό χαρτί φέτος.

Την Τετάρτη 24 του μηνός μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες φέτος για τις ακραίες σκηνές της έρχεται χωρίς λογοκρισίες των στούντιο και των παραγωγών και δίνει στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να  δουν την hardcore εκδοχή του “Nymphomaniac” οπως ήθελε να παρουσιαστεί ο Λαρς Φον Τριερ. Το μεγάλο μήκος της ταινίας, 327′ για την ακρίβεια, ίσως δεν σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε κάτι άλλο εκείνο το απογευμα.
Ενα από τα γερά όνομα τα στο ελληνικό κινηματογράφο φέτος θα κάνει επίσης την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ. Μια ταινία που έκανε τρομερή εντύπωση στις Κάννες φέτος και μας έκανε περήφανους. Φυσικά μιλάμε για το “Χenia“, παρουσία των συντελεστών βέβαια και μόνο με προσκλήσεις στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Νύχτες Πρεμιέρας - Πρόγραμμα 5Και οι δυο εκδοχές που θα κυκλοφορήσει το ερωτικό δράμα για την “Εξαφάνιση της Ελενορ Ρίγκμπι” (περισσότερα στο σχετικό άρθρο εδω) θα κάνουν την πρεμιέρα τους η μια μετα την άλλη στις 27 Σεπτεμβρίου.
Νύχτες Πρεμιέρας - Πρόγραμμα 6Για την τελετή λήξης οι διοργανωτές εξασφάλισαν σε διεθνή πρεμιέρα το νέο θρίλερ του Ντέιβιντ Φίνστερ “Gone Girl” με πρωταγωνιστή τον Μπεν Αφλεκ. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ για αυτή την ταινία, καθώς μιλάμε μάλλον για ακόμα μια αριστουργηματική ταινία στην φιλμογραφία του σκηνοθέτη.

Συνοψίζοντας καλό είναι να δώσετε λίγη σημασία και στις υπόλοιπες ταινίες του διεθνούς διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ, καθώς και στα ντοκιμαντέρ που θα προβάλλονται αυτές τις 11 μέρες και στα ειδικά αφιερώματα που θα γίνουν, όπως στον εξαιρετικό Ρόμπερτ Όλτμαμ και την φιλμογραφία του. Κάθε βράδυ μετά τις προβολές θα γίνονται παρτυ, γιατί πάνω από όλα είναι μια κινηματογραφική γιορτή.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

Περισσότερες πληροφορίες στο site του φεστιβάλ : www.aiff.gr

Νικήτας Ηλιόπουλος

About The Author

Νικήτας Ηλιόπουλος Ο Νικήτας γεννήθηκε στην Αθήνα και τώρα σπουδάζει Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Του αρέσουν οι ταινίες υπερβολικά πολύ και προτιμά τόσο τον αμερικανικό όσο και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, γιατί όταν μια ταινία είναι καλή δεν την περιορίζουν τα σύνορα. Γνώρισε το θέατρο από μικρός και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Αγαπάει το διεθνές θέατρο αλλά και τις αρχαίες τραγωδίες. Πιστεύει ότι, αν ο σκηνοθέτης έχει μεράκι τότε μπορούν να γίνουν θαύματα. "If you only read the books that everyone else is reading then you can only think what everyone else is thinking" είναι η φράση που έχει μείνει από τα βιβλία που έχει διαβάσει. Το διάβασμα είναι τρόπος ζωής. Από κλασσική μέχρι και παγκόσμια λογοτεχνία (έκτος απο τα βιβλία της σχολής βέβαια) το διάβασμα καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ημέρας του. Συνεργάστηκε πρόσφατα με το SpoilerAlert.gr και ευελπιστεί για την καλύτερη δυνατή συνεργασία.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments