Ο Alan Moore έγραψε 1.000.000 λέξεις!

Alan Moore 012 Μέσα στα κθουλικά γένια του Άλαν Μουρ κάτι σκοτεινό επωαζόταν για 8 ολάκερα χρόνια! Ο λόγος για τη νέα του νουβέλα με τίτλο Ιερουσαλήμ (Jerusalem). Γιατί να μας νοιάζει; Πρώτον γιατί είναι ο Άλαν Μουρ και κάθε νοήμων άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ακούσει τι έχει να πει και δεύτερον η νουβέλα αυτή αριθμεί πάνω από 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΕΞΕΙΣ! Για να αντιληφθείτε είναι 200.000 παραπάνω από τη Βίβλο. Επίσης το Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι είναι στις 560.000 λέξεις.
Το βιβλίο του συγγραφέα των Watchmen, V for Vendetta και From Hell (Τι; Δεν τα’χετε διαβάσει; Καλά, με το που τελειώνετε το κειμενάκι, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας) εστιάζεται στη μικρή επαρχιακή πόλη, Northampton και εξερευνά την ιστορία της μέσα από ιστορίες από το παρελθόν της οικογένειας του, ιστορικά γεγονότα μέσα από τα μάτι του και φυσικά τη φαντασία. Μάλιστα λέγεται πως ένα κεφάλαιο θα πραγματεύεται το ταξίδι του αδελφού του μέσα στην τέταρτη διάσταση. Όπως φαίνεται θα υπάρχουν κεφάλαια τα οποία θα είναι γραμμένα σε διαφορετικά στυλ. Όπως ένα κεφάλαιο γραμμένο σαν έργο του Samuel Beckett, ένα κεφάλαιο αισθητικής νουάρ, καθώς και κεφάλαιο που θα είναι μια μείξη ιστορίας φαντασμάτων, υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών όμως, ότι και να σημαίνει αυτό.
Ο ίδιος ο συγγραφέας δεν ξέρει ακριβώς πότε θα είναι έτοιμο το βιβλίο του, μιας και όπως λέει η κόρη του υπάρχει το “μικρό θέμα του να διορθώσεις και να συμμαζέψεις ένα βιβλίο του 1 εκατομμυρίου λέξεων”. Επίσης δεν ξέρουμε σε τι μορφή θα είναι, όπως πχ σε τόμους. Αυτό που αναφέρει ο ίδιος πάντως είναι πως δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αρκεί να δει ένα τεράστιο όγκο στη βιβλιοθήκη του κάποτε και να ξέρει πως είναι ιδικό του, “τότε θα είμαι ευτυχισμένος”.

LordOdy
πηγή: http://www.theguardian.com

About The Author

LordOdy Ο κόσμος αναφέρεται στο πρόσωπο του LordOdy ως επιστήμονας της θάλασσας. Αυτός όμως αρέσκεται να του απευθύνονται ως Ιππότη Jedi. Λατρεύει τα Comics τα videogames τις ταινίες και τις σειρές. Βρήκε το SpoilerAlert ως το επόμενο το θύμα του για να πείσει τον κόσμο πως η γνώμη του είναι η σωστή. Γράφει για κόμικς αλλά και ότι βρίσκει ενδιαφέρον και του κάνει εντύπωση, ενώ είναι υπεύθυνος για την εκπομπή Geek-taste μιας και η Geek και Pop κουλτούρα βρίσκεται παντού, οπότε γιατί όχι και στο πιάτο μας.
  • Αγαπημένη ταινία: Δύσκολη ερώτηση αλλά αν τον σημάδευε κάποιος με όπλο, μάλλον θα έλεγε fight club.
  • Παιδικός ήρωας: Ο Lensman από το ομώνυμο anime και ο Τρίτων με το ορειχάλκινο μαχαίρι.
  • Αγαπημένο Ζώο: Ο Bubastis, ο μεταλλαγμένος λίγκας του Οζυμανδία από το Watchmen και ο Battle-Cat η πράσινη τίγρη του He-Man.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments