Τεμάχισε το τρέιλερ – Batman v Superman: Dawn of Justice SDCC trailer

Το teaser έγινε αποδεκτό με ένα ηχηρό “meh”. Με την γενικότερη απογοήτευση που άφησε το Man of Steel στο fanbase, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που ενθουσιάστηκαν στην ιδέα του Zack Snyder να καταπιάνεται ξανά με τους χαρακτήρες της DC.

Τώρα όμως το Batman v Superman έχει άλλη μια ευκαιρία να κερδίσει το ενδιαφέρον μας και, για να πω την αλήθεια, νομίζω ότι το κατάφερε, δίνοντας μας ένα trailer που ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπετάει όλη την πλοκή της ταινίας μέσα σε τρία λεπτά.

0:09

Batman v SupermanΠρώτο πλάνο. Η μουντίλα-σήμα κατατεθέν του Zack Snyder υπάρχει ακόμα, αλλά τελικά παίζει η ταινία να περιλαμβάνει και χρώματα πέραν του μαύρου.

Η συγκεκριμένη κυρία μας λέει πάνω-κάτω ότι ο Superman εμφανίστηκε από το πουθενά, δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι και παίζει και να είναι επικίνδυνος. Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτό είναι πιο λογικό πράγμα που θα ακούσουμε σ’ αυτό το trailer;

0:15

Batman v Superman

Όπως είδαμε και από το teaser η παρουσία ενός εξωγήινου υπερήρωα-παύλα-μεσσία, που ισοπεδώνει πόλεις δεν είχε και την καλύτερη αποδοχή από τον κόσμο.

Εδώ ο Supes ετοιμάζεται να μπει στο κτήριο της Συγκλήτου, ενώ στο background, διαδηλωτές τιμούν το πατροπαράδοτο έθιμο των πλακάτ που γράφουν ότι “ο Θεός μισεί το τάδε”.

0:19

Batman v Superman
Δεν θα γράψω αστεία για την ΕΕ, δεν θα γράψω αστεία για την ΕΕ, δεν θα γράψω αστεία για την ΕΕ.

0:30

Batman v Superman
Worst. Business trip. Ever.

O Ben Affleck στο ρόλο του Bruce Wayne, ο οποίος είναι μεσήλικας, γκριζομάλλης και με έναν γενικότερο αέρα “I’m too old for this shit.”

Η έκφρασή του σε αυτό το still οφείλεται σε ένα κτήριο του στην Metropolis που καταρρέει εξαιτίας της μάχης των Superman/Zod.

0:45

Batman v SupermanΚοριτσάκι που κλαίει ανάμεσα στα ερείπια και δίπλα η ταμπέλα της Wayne Financial. Ο Bruce βλέπει να πληγώνονται τόσο οι άνθρωποι γύρω του, όσο και το εγώ του.

Ενδιαφέρον τρόπος να φέρουν αντιμέτωπους τους δύο ήρωες, αλλά και αρκετά έξυπνη απόπειρα να μπαλωθεί, ή έστω να αναφερθεί το βασικό πρόβλημα του Man of Steel: ότι ο Superman καταστρέφει, άθελά του, τη μισή Metropolis.

0:51

Batman v Superman
Let the Sky Faaaaall!

Ο Bruce λοιπόν, επιστρέφει εγκαταλελειμμένο για άγνωστους λόγους Wayne Manor και ετοιμάζεται να ξαναφορέσει την κάπα του Σκοτεινού Ιππότη, την οποία υπονοείται πως είχε εγκαταλείψει. Το πώς, το γιατί και τον λόγο που το Wayne Manor βρίσκεται σ’ αυτό το χάλι δεν τα ξέρουμε ακόμη.

1:28

Batman v SupermanΣτο μεταξύ: “Γίνε ο ήρωας τους, γίνε ο άγγελός τους, το μνημείο τους. Γίνε ότι σε χρειάζονται να γίνεις” λέει στο background η Martha Kent, εξηγώντας μας στα γρήγορα όλο το συμβολισμό της ταινίας. Το voice-over συνοδεύεται από πλάνα του Supes να σώζει ανθρώπους από πλημμύρες, φλεγόμενα διαστημόπλοια και λοιπά.  Γενικά, “this sounds like a job for Superman!”

Ο Supes λοιπόν βρίσκεται σε Full Messiah Mode. Ο Bruce Wayne είναι στην παλιά του βίλα και προσπαθεί να ξαναμπεί σε φόρμα, κάνοντας γυμναστική και ακούγοντας το “Deshi basara” στο mp3 του.

Σε έναν τέτοιο κόσμο, όπου οι υπερήρωες ετοιμάζονται να παίξουν μπατσίδια μεταξύ τους, είναι λογικό να υπάρχει εύφορο έδαφος για κάθε είδους κακοποιό στοιχείο που θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Κυρίες και κύριοι, ο villain μας:

1:50

Batman v Superman

Batman v Superman

Ο Jesse Eisenberg υποδύεται τον Mark Zuckerberg που υποδύεται τον Lex Luthor. Με μαλλιά.

lol

Η παρουσία του Luthor φυσικά μόνο κακό μπορεί να σημαίνει, αφού ποιος ξέρει τι διαβολικό σχέδιο μπορεί να υπάρχει στο μυαλό ενός από τους ευφυέστερους supervillains στον κόσμο.

1:58

Batman v Superman
“They’ve encased him in carbonite.”

Batman v SupermanOkay, πείτε μου ότι προτρέχω. Αλλά μέχρι στιγμής το trailer έχει δείξει μόνο σημαντικά plot points και η εμφάνιση του νεκρού General Zod με οδηγεί σε μία πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Γενικά, αν υπάρχει ένα πράγμα που και ο πιο πωρωμένος fan δεν ζήτησε να περάσει από τα comics στον κινηματογράφο, αυτό είναι οι νεκραναστάσεις χαρακτήρων.

Μη DC. Μην το κάνεις.

2:00

Batman v Superman

Joke’s on you. Κλασσική Joker-ική ατάκα, αλλά και ρεφρέν στο τραγουδάκι που συνοδεύει το trailer του Suicide Squad. Αρχίσανε από τώρα τα όργανα του shared continuity;

Επίσης η συγκεκριμένη στολή φαίνεται να περιλαμβάνει μια μαγκούρα, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον ανήκει σε κάποιον Robin. Ποιον από όλους και τι ακριβώς του συνέβη δεν ξέρουμε, αλλά λογικά θα μάθουμε.

2:15

Batman v Superman
Όταν ο Batman ανάβει το Bat-Signal για τον εαυτό του, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει.

2:26

Batman v SupermanΕντάξει, το “IN 2016” το ξέραμε. Το σημαντικό είναι το τι βρίσκεται πίσω από την λεζάντα. Να υπενθυμίσω ότι σε αυτήν την ταινία περιμένουμε και την πρώτη εμφάνιση του Aquaman.

2:27

Batman v Superman
Αυτοί πάλι ποιοι είναι; Πόσα subplots έχει αυτή η ταινία τέλος πάντων;

2:35

Batman v Superman
theme song παίζει στο μυαλό… ”Wonder Womaaaaaaan”

not-worthyΩπ! Καλώς την. Η Gal Gadot στον ρόλο της Wonder Woman. Μένει να δούμε αν θα ταχθεί υπέρ της μίας πλευράς ή της άλλης, αν θα τη δούμε σε ρόλο ειρηνοποιού, ή αν η συμμετοχή της στην ταινία είναι “συμμετοχή” με εισαγωγικά (σαν την πονεμένη ιστορία που λέγεται Rhino στο Amazing Spider-Man 2).

Πρέπει πάντως να παραδεχτώ ότι η Diana φαίνεται badass. Με την ταινία Captain Marvel να είναι προγραμματισμένη για το μακρινό 2018 και τους fans να παρακαλάνε για μια ταινία Black Widow που λογικά δεν θα υπάρξει ποτέ, βλέπω η Marvel να χάνει κατά κράτος στο παιχνίδι που λέγεται “γυναίκες superheroes”.

2:47

Batman v Superman
Και φυσικά, καμία ιστορία με τον Superman δεν είναι πλήρης χωρίς τουλάχιστον ένα κομμάτι κρυπτονίτη.

Και να σου άλλο ένα voice-over του Lex Luthor: “Μαύρο εναντίον γαλάζιου. Θεός εναντίον Ανθρώπου. Ημέρα εναντίον νύχτας.” Δώσε και άλλο μασημένο συμβολισμό, αντέχουμε.

stanley

3:14

Batman v Superman

Ξυλώνοντας την οροφή του Batmobile. Ντάξει, ο Superman είχε ανέκαθεν την τάση να κάνει σμπαράλια τα αμάξια ανθρώπων που δεν συμπαθεί, αλλά είπαμε ρε μάστορα!

Νέα εικόνα (16)3:21

Superman v Batman
“Καλά, στραβός είστε κύριε; Δεν βλέπετε ότι έρχομαι από δεξιά;” “Θα’πρεπε να σας παίρνουν το δίπλωμα σ’ αυτήν την ηλικία!”

Η συνέχεια σε μια διασταύρωση κοντά σας.

3:25

Superman v Batman

Και αυτό ήταν πάνω-κάτω το trailer του Batman v Superman. Μας έδειξε πάρα πολλά, χωρίς στην ουσία να μας δείξει τίποτα, αφήνοντας μας χωρίς απάντηση στο βασικό ερώτημα του πώς στο καλό θα καταφέρει να εισάγει τόσους πολλούς χαρακτήρες σε μία ταινία.

Όπως και να ‘χει—και παρά τα όποια αρνητικά εντοπίσαμε παραπάνω—πρέπει να ομολογήσω τώρα είμαι πολύ περισσότερο ψημένος από πριν για το κινηματογραφικό εγχείρημα της DC. Εσείς;

Θάνος Φιλάνης

About The Author

Θάνος Φιλάνης

Ο Θάνος διαβάζει ό,τι πέσει στα χέρια του, προτείνει στους φίλους του περίεργες ταινίες που δεν έχουν ξανακούσει και γράφει με ενθουσιασμό αυτάρεσκα κειμενάκια με θέμα τον εαυτό του. Geek μέχρι το κόκαλο—αν και σπάνια θα τον ακούσεις να το παραδέχεται—είναι γνωστός για την χρήση φράσεων όπως “το βιβλίο ήταν καλύτερο” και “τι, δεν ήξερες ότι είναι βασισμένο σε κόμικ;” Όταν δεν γράφει άρθρα και βιντεάκια για το SpoilerAlert, προσπαθεί να τελειώσει τη σχολή του και φαντασιώνεται το όνομά του σε εξώφυλλα βιβλίων.

  • Αγαπημένη ταινία: Αρνείται να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά το Contact και το Fight Club είναι πολύ ψηλά στη λίστα του.
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Κατά καιρούς περνάει από “φάσεις”, αλλά (για να μιλήσουμε με όρους Sex and the City) o Mr Big του είναι ο Neil Gaiman.
  •  Παιδικός Ήρωας: Όταν ήταν μικρός, του άλλαξε τη ζωή ένα βιβλίο για τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Ναι, είναι geek, το ξεκαθαρίσαμε αυτό.
  • Αγαπημένο Ζώο: Πλατύποδας (Ornithorhynchus anatinus). Είναι πάπια; Είναι κάστορας; Ποιος ξέρει; Όπως και να ‘χει είναι cool.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments