Τι περίπου θα δούμε στο Captain America: Civil War

Captain America: Civil War

Κρατήστε την ακόλουθη ημερομηνία: 6 Μαΐου 2016. Το τρίτο και πολυαναμενόμενο μέρος του Captain America έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Ο μάγος Stan Lee θα αναλάβει την παραγωγή του ομώνυμου κόμικ του Mark Millar, προσθέτοντας ακόμα ένα κρίκο στη αλυσίδα των Marvel ταινιών. Το τίζερ τρέιλερ που έπαιξε στο Comic-con πριν δύο μήνες ήταν μικρό και δεν μας άφησε να καταλάβουμε πολλά πράγματα. Αλλά το ίντερνετ δεν κολλάει ποτέ σε τέτοιες ποταπές λεπτομέρειες. Κινηματογραφικά blogs και YouTube κανάλια του εξωτερικού άρχισαν τις αναλύσεις και τις πιέσεις στους παραγωγούς της ταινίας. Τα αποτελέσματα που συνέλεξα είναι στις παρακάτω παραγράφους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Ακολουθούν βαρβάτα σπόιλερς.

Η πλοκή:
Η ταινία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η εποχή του Ultron. Ο Rogers μαζί με τη Black Widow εκπαιδεύουν την νέα φουρνιά των Εκδικητών και αναλαμβάνουν αποστολές ανα τον κόσμο. Σε μία όμως από την αποστολές τους, θα υπάρξουν πολλαπλές παράπλευρες απώλειες αθώων ανθρώπων και τα γεγονότα θα αρχίσουν να παίρνουν τη μορφή καταιγίδας. Τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να ελέγξουν χαρισματικούς ανθρώπους, θα συντάξουν νομοσχέδιο για αυτούς (Superhero Registration Act). Κοινώς να τους κάνουν κρατικούς υπαλλήλους. Κάποιοι θα δεχτούν, αλλά πολλοί θα αντιδράσουν σ’αυτή την απόφαση. Απ’ότι κατάλαβα ο Stark θα είναι ο ένθερμος υποστηρικτής του νομοσχεδίου, ενώ ο Rogers θα ξεκινήσει το αντάρτικο. Αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν δύο αντίπαλα στρατόπεδα κι ο πόλεμος μεταξύ υπερηρώων θα κλιμακωθεί, δίνοντας όμως την ευκαιρία σ’έναν νέο εχθρό να κάνει την εμφάνιση του.

Ποιους Δεν θα δούμε:
Δεν αναφέρονται στο Imdb και καμία διαρροή ή είδηση δεν τους έχει τα ονόματα τους. Όποτε με ασφάλεια μπορώ να πω ότι Hulk, Thor και Fury δε παίζουν στη ταινία. Για τους μεν πρώτους, βέβαια, είναι φυσιολογικό, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα μιλούσαμε για Εκδικητές 3. Για τον δε Fury έχω μόνο δύο λέξεις να πω. Κλαψ, λυγμ.

Οι ήρωες και οι αντιμαχόμενες πλευρές:
Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε ποιος θα πάει με ποιον. Θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα στα επόμενα τρέιλερ της ταινίας. Οπότε, ας δούμε την λίστα των υπερηρώων που θα δούμε σίγουρα. Ξεκινάμε: Captain America, Iron man, Black Widow, Vision, Hawkeye, Ant-Man, Black Panther, Scarlet Witch, War Machine, Falcon, Winter Soldier και Spider-Man. Επίσης, θα ξαναδούμε την Sharon Carter (Πράκτορα 33) από το Captain America 2 και υπάρχει η φήμη για ειδύλλιο μεταξύ αυτής και του Rogers, όπως επίσης και του στρατηγού Thaddeus Ross, κυνηγού και Νέμεσις του Hulk. Ακούγεται πάρα πολύ ότι ο τελευταίος θα αποκτήσει υπερδυνάμεις. Στο κόμικ πάντως μετατράπηκε στον κόκκινο Hulk.

Captain America: Civil War

Οι κακοί της υπόθεσης:
Ο βασικός εχθρός της ταινίας θα είναι ο Baron Zemo, παραδοσιακός εχθρός του Captain στα κόμιξ. Για την εν λόγω φιγούρα τα σπόιλερ ποικίλουν. Άλλοι λένε ότι θα ακολουθήσει στα χνάρια του Red Skull κι άλλοι ότι ίσως είναι ο ίδιος ο Red Skull. Για τη δεύτερη περίπτωση η τεκμηρίωση είναι ότι στη πρώτη ταινία του Captain δε μάθαμε ποτέ πού πήγε όταν διακτινίστηκε. Είδωμεν. Ο δεύτερος κακός εμφανίστηκε στη δεύτερη ταινία του Captain. Μιλάω, φυσικά, για τον σπαστικό και αχώνευτο προδότη-πράκτορα της Shield που ήταν μέλος της Ύδρας. Ο τύπος αυτός επιβίωσε από την καταστροφή του Τραϊσκέλιον και επανέρχεται ως Crossbones.

Οι ρόλοι-κλειδιά:
Οι φήμες λένε ότι δύο βασικοί χαρακτήρες θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της ταινίας. Ο μεν Winter Soldier αυτή τη φορά θα είναι στη μεριά των καλών. Όμως, θα αποκαλυφθεί ότι αυτός σκότωσε τον πατέρα του Stark. Ως εκ τούτου ο Stark θα ζητήσει εκδίκηση και θα έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον Rogers. Αυτός θα είναι ο βασικός λόγος μάχης μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, όχι το νομοσχέδιο. Ο δε Spider-Man κρατάει επίσης ρόλο-κλειδί. Ακούγεται ότι, όχι μόνο δεν θα πάρει το μέρος κανενός, αλλά θα προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο στρατοπέδων. Για την ιστορία πάντως, σας λέω ότι στο κόμικ έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος προσπαθώντας.

Τι περιμένουμε:
Αποδεικνύεται κι από τις προηγούμενες ταινίες ότι οι σκηνοθέτες εμβαθύνουν παραπάνω στους χαρακτήρες και βάζουν μεράκι στις μάχες και στα εφέ. Μιλάμε για πόλεμο μεταξύ φίλων και πρώην συμμάχων, οπότε οι απαιτήσεις του φιλοθεάμονος κοινού έχουν ανέβει κατακόρυφα. Να ξέρετε πάντως ότι αυτή η ταινία μαζί με το Thor: Ragnarok θα είναι τα δύο βασικότατα κεφάλαια που θα μας οδηγήσουν στην τρίτη ταινία των Εκδικητών, το Infinity War, που είναι σπασμένο σε δύο μέρη. Σκεφτόμουν να σας αποκαλύψω και ποιος νικάει σ’αυτή τη ταινία, σύμφωνα με το κόμικ. Αλλά ήδη έχω γράψει αρκετά και λέω να το κόψω εδώ. Όποτε υπομονή 9 μήνες και θα μάθουμε.

 

 

About The Author

Γιώργος Πουρλιάκας Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Σαλονίκη μια βραδιά με φεγγάρι (μάλλον) του 85. Λάτρης του ιντερνέτ και φανατικός ερευνητής του σε οτιδήποτε τον ενδιαφέρει ή του ζητηθεί. Από μικρός του αρέσει να φτιάχνει ήρωες και να τους βάζει μέσα σε πολύπλοκες ιστορίες, περιπέτειας και φαντασίας. Ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή, ως wannabe συγγραφέας, οι ιστορίες του θα μετουσιωθούν σε βιβλία και ο κόσμος θα τις αγκαλιάσει. Είναι movie και TV series geek, από μουσική…άστο δεν έχει άποψη και θεωρεί το ραδιόφωνο ως το καταλληλότερο μέσο διασκέδασης και ενημέρωσης. Μετά το ιντερνέτι φυσικά. Τα αγαπημένα του δε μας τα γράφει γιατί αλλάζουν γρηγορότερα, όπως λέει, κι από χαμαιλέοντα.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments