Κι ενώ οι Αμερικάνοι έχουν γεμίσει την μικρή οθόνη με σειρές βασισμένες σε κόμικς, έρχεται η απάντηση από την Ευρώπη. Ο Florian Henckel von Donnersmarck, σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας The Lives of Others, θέλει να μεταφέρει στην τηλεόραση το Thorgal, το γνωστό γαλλόφωνο κόμικ.

thorgal1Δημιούργημα των Jean Van Hamme και Grzegorz Rosinski, το Thorgal αποτελεί μια από τις σημαντικότερες σειρές των βελγικών κόμικς. Ξεκίνησε το 1977 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχοντας πουλήσει γύρω στα 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Πρωταγωνιστής είναι ο ομώνυμος χαρακτήρας, ένα μυστηριώδες αγόρι που υιοθετείται από έναν αρχηγό Βίκινγκ και εξελίσσεται σε μεγάλο πολεμιστή. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μεσαίωνα, περιέχει όμως πληθώρα φανταστικών στοιχείων. Να σημειωθεί ότι τα πρώτα 16 άλμπουμ της σειράς έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά από την Μαμούθ.

Την παραγωγή της σειράς έχει αναλάβει η γερμανική Pergamon Film. Ο von Donnersmarck, θαυμαστής της σειράς από μικρή ηλικία, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το project. Ωστόσο, κάθε φαν του κόμικ και του fantasy εν γένει ελπίζει σε ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ένα μείγμα του Game of Thrones και του Vikings.

The following two tabs change content below.
Γιώργος Τρου

Γιώργος Τρου

Πολυκύτταρος οργανισμός αγνώστου είδους. Θα τον βρείτε να κάνει ταξίδια με τον Κόρτο Μαλτέζε στον Ειρηνικό, να κυνηγάει εγκληματίες με τον Batman ή να τρώει αγριογούρουνα στο γνωστό γαλατικό χωριό, που αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους Ρωμαίους εισβολείς. Λατρεύει όσο τίποτε άλλο τη μουσική του Ennio Morricone και τις καλές μπύρες.

  • Αγαπημένη ταινία: Oldboy, The Good, the Bad and the Ugly, V for Vendetta, Amores Perros, Akira και η λίστα δεν έχει τελειωμό...
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δυσκολεύεται να επιλέξει μεταξύ George Orwell και Stephen King
  • Παιδικός ήρωας:  ο Πίκος Απίκος, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος
  • Αγαπημένο ζώο:  ο Ντίπο, ο μπετονένιος γλάρος από το Ινκάλ

Category:

Recent-Alert!

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz