Δυο μέρες, μια νύχταΣτην ταινία των Νταρντέν, «Δυο μέρες, μια νύχτα», το κύριο θέμα είναι η πρόσφατη οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Η Σάντρα, η ηρωίδα της ταινίας, εργάτρια σε επιχείρηση, κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά της, μετά την επιστροφή της από αναρρωτική άδεια, επειδή το αφεντικό αναγκάζει τους υπόλοιπους εργάτες να επιλέξουν αν θα πάρουν πριμ από χίλια ευρώ ο καθένας ή θα δεχτούν να επιστρέψει στη δουλειά η Σάντρα. Αυτό το δίλημμα βγάζει στην επιφάνεια τη σκληρή ανταγωνιστικότητα, την αδιαφορία, αλλά και το προσωπικό συμφέρον, σε βάρος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Σάντρα αρχίζει έναν αγώνα δύο ημερών και μιας νύχτας, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της ταινίας, για να πείσει τους συναδέλφους της να την ψηφίσουν, ερχόμενη αντιμέτωπη με την υποκρισία, ακόμη και τη βία, πριν, τελικά, πείσει αρκετούς να την υποστηρίξουν.

Οι Νταρντέν καταγράφουν με λεπτομέρεια και αντικειμενικότητα τις καταστάσεις, με ιδιαίτερη επιμονή στη συμπεριφορά των ανθρώπων, προσφέροντάς μας μια ταινία γεμάτη ανθρωπιά και συγκίνηση, και μια εξαίρετη ερμηνεία από τη Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία είναι φαβορί για βραβείο.

Πηγή: naftemporiki.gr
The following two tabs change content below.
Γιώργος Βορριάς

Γιώργος Βορριάς

O Γιώργος τα τελευταία 20 χρόνια κυκλοφορεί ανάμεσά μας με μια κάμερα, μαζεύοντας υλικό για μοντάζ. Από το 2006 άρχισε να ανεβάζει βίντεο και στο YouTube με κορυφαία σημεία της καριέρας του το μοντάζ της Juliet από το Lost να ακούει Καζατζίδη και να κλαίει, και ένα βίντεο κλιπ των Anathema που έλαχε να είναι το μοναδικό βίντεο του "Natural Disaster" στο YouTube τότε...
Tο SpoilerAlert.gr το ξεκίνησε μετά από αρκετό "ζμπρώξιμο", γιατί δεν περίμενε να το βλέπουν ούτε οι φίλοι του, και φοβόταν πως θα βαριόταν γρήγορα.
Αρκετά χρόνια, και 200+ βίντεο αργότερα, μάλλον βγήκε λάθος, τουλάχιστον στο δεύτερο :p Έχει φτιάξει το κανάλι, τη σελίδα, κάνει το Pop-CornManiac, και μοντάρει Επεισοδιακούς, Καρικατούρες και διάφορα Specials.
  • Αγαπημένη ταινία: Έχει αναφέρει ήδη 50 στα βίντεο του, αλλά μάλλον ξεχωρίζει το "The Fountain"
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δεν είναι πολύ διαβαστερός, αλλά τα βιβλία του George Orwell τα χει λιώσει.
  • Παιδικός (και παντοτινός) Σούπερ- ήρωας: Al Bundy
  • Αγαπημένο ζώοΙπποπόταμος. H ενσάρκωση του "Zero Fucks Given"
Γιώργος Βορριάς

Latest posts by Γιώργος Βορριάς (see all)

Category:

Recent-Alert!

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz