Το 2015 κυκλοφόρησε η ταινία “Kingsman: The Secret Service” που έθεσε ένα πολύ απλό ερώτημα: πώς θα ήταν οι ταινίες του James Bond αν είχαν πλάκα; (δεν είμαι ο μεγαλύτερος φίλος του James Bond). Βασισμένη στο κόμικ των Mark Millar και Dave Gibbons, η ταινία είχε εντυπωσιακές σκηνές δράσης, ασταμάτητο χιούμορ και συμπαθητικούς χαρακτήρες. Επίσης, έκανε αρκετή επιτυχία ώστε πλέον, το 2017, να αποκτήσει ένα sequel με το όνομα Kingsman: The Golden Circle.

Η δεύτερη ταινία δε χάνει χρόνο και ξεκινάει αμέσως με μια έντονη σκηνή δράσης. Έπειτα συνεχίζει με χιούμορ, μετά πάλι δράση, χιούμορ κ.ο.κ. Όπως έκανε και την πρώτη φορά.

Πολλοί χαρακτήρες επιστρέφουν από την πρώτη ταινία, άλλοι αναμενόμενα, άλλοι αναπάντεχα. Τα τρέιλερ έκαναν καλή δουλειά και δεν αποκάλυψαν καμία από τα εκπλήξεις, εκτός από μία. Ο Harry, ο μέντορας του Eggsy, του πρωταγωνιστή μας, επιστρέφει και πάλι, παρόλο που είχε πεθάνει στην πρώτη ταινία. Τον ανέστησαν γιατί είναι δημοφιλής ή γιατί έτσι έγινε στα κόμικς, δεν ξέρω, δεν τα έχω διαβάσει. Αυτό δεν είναι spoil, γιατί ακόμα και αν δεν έχεις δει κανένα τρέιλερ, τον δείχνει καθαρά στις αφίσες.

Η ταινία έχει πολλά θετικά, όχι μόνο για τους φαν του είδους, αλλά γενικά σαν ταινία. Τα πλάνα της είναι πολύπλοκα, έχει αξιοπρεπή ροή και δεν κοροϊδεύει ούτε το κοινό της, ούτε τον εαυτό της. Ξέρει τι είναι και μπορεί να παίζει ασφαλές παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον το κάνει καλά.

kingsman2

Ο Eggsy παραμένει ένα συμπαθέστατο και αστείο παιδί, αλλά πλέον είναι ένας ικανός και υπεύθυνος πράκτορας. Οι καινούριοι Statesman που κάνουν την εμφάνισή τους έχουν ενδιαφέρον, τόσο με τις προσωπικότητές τους, όσο και με τα γελοία γκάτζετ τους. Όσο λιγότερα πω για την Julianne Moore στο ρόλο της κακιάς, τόσο το καλύτερο, γι’αυτό και θα πω μόνο αυτό: είναι αντάξια του Samuel Jackson από την πρώτη ταινία.

Γενικά η ταινία χτίζει πάνω στην παλιά και, ενώ επαναλαμβάνει κάποια αστεία και καταστάσεις ώστε να κλείσει το μάτι στο κοινό, οι χαρακτήρες έχουν εξελιχθεί και δεν κάνουν πισωγυρίσματα για να επαναλάβουν μαθήματα που έχουν ήδη πάρει.

Αναφέρθηκα πολλές φορές στην πρώτη ταινία και αυτό έγινε γιατί το ίδιο κάνει και το golden circle. Ενώ ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που μας έδωσε, δεν τις ξεπερνά. Δεν θέλω να πω πως μας δίνει ξαναζεσταμένο φαγητό, μάλλον μας σερβίρει και πάλι το ίδιο πιάτο που μας άρεσε την πρώτη φορά.

Το “Kingsman: the Golden Circle” φτιάχτηκε για τους φανς του the Secret Service και θα τους ικανοποιήσει. Σε όσους αρέσουν τέτοιες ταινίες, αλλά δεν έχουν δει την πρώτη, έχω να πω δυο πράματα: πρώτον, γιατί; Πάνε δες το τώρα! Δεύτερον, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο εύκολο θα τους είναι να μπουν στο πνεύμα της δεύτερης αμέσως.

Υ.Γ.  έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απεικόνιση του προέδρου της Αμερικής, στην μετά την εκλογή του Trump εποχή που ζούμε. 

Καραντωνίου Χρήστος
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz