11 Πράγματα που (μάλλον) δεν ξέρατε για το Back to the Future

1. Όλα ξεκίνησαν από ένα “What if…”

Back to the Future _bob

Ο συν-συγγραφέας και παραγωγός Bob Gale αναρωτήθηκε “Αν πήγαινα στο Λύκειο με τον πατέρα μου, θα ήμασταν φίλοι;”. Με αυτό το μικρό σκεπτικό έπεισε το φίλο του και αργότερα συν-συγγραφέα και σκηνοθέτη Robert Zemeckis να ξεκινήσουν να δουλεύουν το σενάριο το Σεπτέμβριο του 1980.


2. Η μεγαλύτερη επιρροή ήταν το “The Time Machine” του H. G. Wells

Οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν τον ίδιο κανόνα με αυτόν στο The Time Machine, πως η χρονομηχανή ταξιδεύει στο χρόνο και όχι στο χώρο. Γι’ αυτό και η δικιά τους έπρεπε να είναι κινητή.


3. Το DeLorean ήταν τρίτη επιλογή…

Back to the Future bttf-delorean

Η πρώτη επιλογή ήταν ένα ψυγείο, αλλά φοβήθηκαν μην αποφασίσουν τα μικρά αμερικανόπουλα να μπαίνουν στο ψυγείο τους. Η δεύτερη ένα τανκ (!?!) γιατί το περιβάλλον δε θα ήταν πάντοτε ίδιο όταν ταξιδεύεις σε εποχές που δεν υπήρχαν δρόμοι. Εντέλει κατέληξαν στο DeLorean, γιατί έμοιαζε με διαστημόπλοιο.


4. Λόγω χρημάτων δεν έκανε KABOOOOOOOM

Η αρχική ιδέα ήταν πως ο Doc Brown δούλευε στο Manhattan Project πριν ανακαλύψει το ταξίδι στο χρόνο, και πως ο Marty στελνόταν πίσω στο χρόνο μέσω μιας… πυρηνικής έκρηξης. Λόγω κόστους, όμως, η ιδέα εγκαταλείφτηκε.


5. Πολύ “βρόμικο” σενάριο για την Disney…

Εκείνη την εποχή οι περισσότερες teen κωμωδίες ήταν πιο τολμηρές και αρκετά στούντιο απέρριψαν την ιδέα γιατί δεν ήταν αρκετά… βρόμικη. Αντιθέτως η ιδέα ότι η μαμά του Marty σχεδόν ερωτεύεται το γιο της ήταν πολύ βρόμικη για την Disney.


6. Στο ρόλο του Marty McFly σχεδόν ο Ponyboy Curtis και ο Eric Stoltz

Back to the Future 2 actors

Ο Michael J. Fox δεν μπορούσε αρχικα, λόγω του ότι έπαιζε στο Family Ties. Οπότε η επόμενη επιλογή ήταν ο σταρ του The Outsiders στο ρόλο του Ponyboy Curtis, C. Thomas Howell ή ο Eric Stoltz (ο γνωστός Lance από το Pulp Fiction) ο οποίος έκανε γυρίσματα για 4 εβδομάδες, αλλά ο Stephen Spielberg αποφάσισε πως έπαιζε το ρόλο πολύ σοβαρά και αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Michael Fox, όταν τελείωσε τις υποχρεώσεις του. Όταν ο Christopher Lloyd έκανε οντισιόν για το ρόλο του Doc Brown αμέσως κατάλαβαν πως αυτός ήταν ο άνθρωπος τους.


7. Ο Bully Biff πήρε το όνομα του από έναν studio executive

Back to the Future thomas-f-wilson-as-biff-tannen-in-back-to

Όταν οι δημιουργοί έκαναν το “I Wanna Hold Your Hand”, ένας executive σε μια συνάντηση εκνευρίστηκε με το σενάριο, γιατί όπως έλεγε ήταν αντισημιτικό και το πέταξε από το τραπέζι. Προς τιμήν του ονόμασαν το χαρακτήρα Biff (χαστούκι).


8. Ο Einstein ήταν αρχικά… μαϊμού

Ο πιστός σύντροφος του Doc ήταν αρχικά μαϊμού, αλλά η ιδέα άλλαξε (ευτυχώς) και έτσι o Einstein έγινε σκύλος.


9. Spaceman From Pluto;;;

Το αφεντικό της Universal Sid Sheinberg πρότεινε ο τίτλος της ταινίας να γίνει “Spaceman From Pluto” και πρότεινε και σεναριακές αλλαγές που θα ταίριαζαν με τον τίτλο. Προς απάντηση o executive παραγωγός Steven Spielberg του έστειλε ένα γράμμα αναφέροντας πόσο αστείος ήταν και πόσο γέλασαν με την πλακίτσα του. Η ιδέα αυτή δεν ξανά αναφέρθηκε.


10. Οι επιρροές του Doc Brown

Η όψη του Doc επηρεάστηκε από τον Albert Einstein αλλά και από τον συνθέτη που φαίνεται στην αρχή του Fantasia.


11. Δράση – Αντίδραση

Back to the Future 3pines22

Το κλίμα “δράση-αντίδραση” υπάρχει σε όλες τις ταινίες Back to the Future με πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός πως, όταν ο Marty ρίχνει το δέντρο το 1955, το αποτέλεσμα είναι πως το Twin Pine Mall μετονομάζεται σε Lone Pine Mall το 1985.

LordOdy

About The Author

LordOdy Ο κόσμος αναφέρεται στο πρόσωπο του LordOdy ως επιστήμονας της θάλασσας. Αυτός όμως αρέσκεται να του απευθύνονται ως Ιππότη Jedi. Λατρεύει τα Comics τα videogames τις ταινίες και τις σειρές. Βρήκε το SpoilerAlert ως το επόμενο το θύμα του για να πείσει τον κόσμο πως η γνώμη του είναι η σωστή. Γράφει για κόμικς αλλά και ότι βρίσκει ενδιαφέρον και του κάνει εντύπωση, ενώ είναι υπεύθυνος για την εκπομπή Geek-taste μιας και η Geek και Pop κουλτούρα βρίσκεται παντού, οπότε γιατί όχι και στο πιάτο μας.
  • Αγαπημένη ταινία: Δύσκολη ερώτηση αλλά αν τον σημάδευε κάποιος με όπλο, μάλλον θα έλεγε fight club.
  • Παιδικός ήρωας: Ο Lensman από το ομώνυμο anime και ο Τρίτων με το ορειχάλκινο μαχαίρι.
  • Αγαπημένο Ζώο: Ο Bubastis, ο μεταλλαγμένος λίγκας του Οζυμανδία από το Watchmen και ο Battle-Cat η πράσινη τίγρη του He-Man.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης
Γιάννης
9 years ago

Ευχαριστούμε για αυτές τις φοβερές πληροφορίες! Θα πάω να τις πω στον εαυτό μου όταν είδε πρώτη φορά την ταινία! :Ρ