Ταινίες 2015 : Ποιες περιμένουμε

Πολλές είναι οι ταινίες που θα βγουν το 2015. Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε αυτες που περιμένουμε με ανυπομονησία.

 

Chappie

Ταινίες 2015 : ποιες περιμένουμε chap20

Neill Blomkamp είναι το όνομα που υπογράφει την νέα αυτή ταινία. Ένα όνομα εγγύηση στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας με το πρόσφατο – αν και όχι τόσο κάλο όσο το εξαιρετικό District 9 – Εlysium, άλλα και με ένα πολύ κάλο καστ που περιλαμβάνει τον Hugh Jackman και την Sigourney Weaver. Η ιστορία; Το ρομποτάκι ονόματι Chappie πέφτει θύμα απαγωγής. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης!!

The Hateful Eight

h8ful

Μέτα από κάποιες ατυχίες, όπως η διαρροή του σεναρίου της ταινίας και μηνύσεις με ηθοποιούς και μάνατζερ, το νέο γουέστερν του Quentin Tarantino θα δει το φως της δημοσιότητας και ίσως είναι από τις τελευταίες του ταινίες, μιας και έχει δηλώσει οτι θα αποσυρθεί από τον κινηματογράφο.

Lobster

Εάν μέσα σε 45 μέρες δεν καταφέρεις να βρεις σύντροφο μεσα σε ένα ειδικό ξενοδοχείο, μεταμορφώνεσαι σε ένα ζώο και αφήνεσαι ελεύθερος στο δάσος. Το νέο δυστοπικό έργο του Λάνθιμου, και μάλιστα το πρώτο αγγλόφωνο, είναι γυρισμένο σε μια πόλη της Ιρλανδίας και κατάφερε να μαζέψει ενα κάστ αξιοζήλευτο, με ονόματα όπως Rachel Weisz, Colin Farrell, John C. Reilly, Léa Seydoux και φυσικά την δικιά μας Αγγελική Παπούλια. Ισως μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν!

Knight of Cups

Με την ανακοίνωση της ταινίας και την ενημέρωση για το κάστ που περιλαμβάνει Christian Bale, Cate Blanchett και Natalie Portman σχεδόν αμέσως μετά την ταινία “Το Δέντρο της Ζωής” που χάρισε στον σκηνοθέτη Terrence Malick τον χρυσό φοίνικα στο Φεσιβάλ Καννων, επιτέλους η ταινια Knight of Cups πήρε διανομή και θα κάνει πρεμίερα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου στον Φεβρουάριο. Για την ιστορία μπορείς να βασιστείς στο πρόσφατο τρέιλερ, όπου μιλάει για ένα σταρ του κινηματογράφου στην αναζήτηση του εαυτού του. Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι οτι το σενάριο της ταινίας προέκυψε απο αυτοσχεδιασμούς.

Taken 3

takes3

Μετράμε το 3ο Taken της σειράς με τον Liam Neeson ξανά στον ρόλο του πράκτορα Mills που αυτή την φορά έρχεται να καθαρίσει το δικό του όνομα για έναν φόνο που πότε δεν εκανε. Ο Liam, αισίως 62 χρονών, μοιάζει ακούραστος σε έναν απαιτητικό ρόλο για ενα σικουελ που ίσως καλύτερα να ειχε μείνει στα σχέδια των παραγωγών, μιας και απο τη δεύτερη ήδη ταινία φαίνεται να έχει χάσει κάτι από την ένταση και την δυναμική της πρώτης.

Νικήτας Ηλιόπουλος

Avengers: Age of Ultron

Ταινίες 2015 : ποιες περιμένουμε aveng

Η ταινία που αναμένεται με ανυπομονησία από όλους τους θαυμαστές
των σούπερ ηρώων, έρχεται στις 30 Απριλίου. Με την πρώτη ταινία να έχει την 3η θέση παγκοσμίως για την εισπρακτική της επιτυχία και τον
Joss Whedon να σκηνοθετεί ξανά, περιμένουμε μια ακόμα επιτυχία των Marvel Studios. Η υπόθεση ασχολείται με το μηχανικό ρομπότ του Tony Stark, τον Ultron (James Spader). Το ρομπότ που αρχικά δημιουργείται για την προστασία της ανθρωπότητας, τελικά το ίδιο αποφασίζει ότι δεν εκτιμά το ανθρώπινο είδος και επιθυμεί τον αφανισμό του. Ως νέοι χαρακτήρες , στη μεριά του Ultron θα βρίσκονται ο Quicksilver (Aaron Johnson) και η Scarlet Witch (Elizabeth Olsen).

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

star wars 7

Το έβδομο Star Wars, τοποθετημένο 30 χρόνια μετά την «Επιστροφή
των Τζεντάι», έρχεται στις 18 Δεκεμβρίου του 2015. Από το teaser trailer προκύπτει ότι ο πλανήτης Tatooine είναι η βασική τοποθεσία της
ταινίας. Τα φωτόσπαθα αλλάζουν σε “Crossguard Lightsabers”, τα οποία στη βάση της λεπίδας τους έχουν και δύο πλαϊνές εκλύσεις ενέργειας, δίνοντάς τους σχήμα σταυρού. Σκηνοθετεί ο J.J. Abrams, που γνωρίσαμε από το Star Trek και το Lost, και ως νέες αφίξεις στο καστ τη Lupita Nyong’o και τον Adam Driver.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Ο επίλογος του franchise των Αγώνων Πείνας θα κυκλοφορήσει το
Νοέμβρη του 2015. Η Katniss θα επιστρέψει για να πολεμήσει στην τελική μάχη ενάντια στον πρόεδρο Snow, και να αντιμετωπίσει παλιούς φίλους και νέους εχθρούς. Και αυτή η ταινία θα σκηνοθετήσει ο Francis Lawrence. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι στόχος του δεν ήταν να κάνει μια κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων της Suzanne Collins, αλλά να αποτυπώσει επακριβώς το βιβλίο, με όσες δυνατόν ελάχιστες αλλαγές προκύπτουν στην οθόνη. Στο καστ προστίθεται η Gwendoline Christie, γνωστή και ως Brienne του Game of Thrones.

The Scorch Trials

Ταινίες 2015 : ποιες περιμένουμε scortch trial

Η δεύτερη ταινία βασισμένη στη τριλογία βιβλίων του James Dashner έρχεται στους κινηματογράφους το Σεπτέμβρη του 2015. Ο Thomas και οι Gladers έρχονται αντιμέτωποι με τις δοκιμασίες της καμένης γης και την θανατηφόρα ασθένεια που έχει πλήξει τον πληθυσμό της. Θα καταφέρει ο Wes Ball, με πρώτη του σκηνοθετική δουλειά το The Maze Runner, να μας εντυπωσιάσει με το ταλέντο του; Στο καστ προστίθενται αρκετοί νέοι ηθοποιοί, όπως οι Giancarlo Esposito, Rosa Salazar, και οι γνωστοί από το Game of Thrones: Aidan Gillen και Nathalie Emmanuel.

Sissy Michailidou

Silence

Η επιστροφή του μεγάλου σκηνοθέτη Martin Scorsese είναι γεγονός. Η ταινία βασίζεται στo ομότιτλο βιβλίο του Ιάπωνα λογοτέχνη, Shusaku Endo. Σημαντικό μέρος της ταινίας θα διαδραματίζεται στην Ιαπωνία με καστ από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και μεγάλο μέρος της θα είναι γυρισμένο στα γιαπωνέζικα. Η ιστορία ξεκινάει το 17ο αιώνα, με τον Andrew Garfield να υποδύεται έναν Ιησουίτη από την Πορτογαλία που μαζί με έναν ακόμη ιερέα θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία με σκοπό να εντοπίσει τον μέντορά του ( Liam Neeson ) και να εξακριβώσει, αν έχει χάσει τη πίστη του ή όχι. Το διερμηνέα των δύο ιερέων θα υποδυθεί ο γνωστός Ιάπωνας ηθοποιός Ken Watanabe.

ΥΓ. Η ταινία δεν είναι απόλυτα σίγουρο για πολλούς, αν θα καταφέρει να βγει μέσα στη χρονιά που διανύουμε, είναι όμως από τις πλέον υποσχόμενες.

Cinderella

cinder

Τα παραμύθια φαίνεται να έχουν γίνει της μόδας στα στούντιο του Hollywood και μετά τις ταινίες Mirror, Mirror, Η Χιονάτη και ο Κυνηγός, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και το Maleficent, ήρθε η στιγμή και για τη Σταχτοπούτα του γνωστού Βρετανού σκηνοθέτη και ηθοποιού, Kenneth Branagh, να αποκτήσει κινηματογραφική εκδοχή, πέρα από αυτή των κινουμένων σχεδίων. Στο ρόλο της Σταχτοπούτας θα δούμε τη νεαρή ανερχόμενη Lily James, που φέτος φαντάζει η χρονιά της, γιατί εκτός από το συγκεκριμένο πρότζεκτ, η ηθοποιός παίζει και στην επίσης αναμενόμενη ταινία (που έχει περάσει από σαράντα κύματα και που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Seth Grahame-Smith) Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι, στο ρόλο φυσικά, της Ελίζαμπεθ Μπένετ. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον, παρουσιάζουν και οι ρόλοι της κακιάς μητριάς, αλλά και της νεράιδας – νονάς της πρωταγωνίστριας, κι αυτό γιατί τους ομώνυμους ρόλους υποδύονται δύο καταπληκτικές ηθοποιοί, η Cate Blanchett και η Helena Bonham Carter αντίστοιχα. Τέλος, στο ρόλο του πρίγκιπα θα δούμε τον Richard Madden γνωστός από το ρόλο του Robb Stark στο Game of Thrones, ενώ για την ιστορία τα πάντα είναι γνωστά και δε χρειάζεται να ειπωθεί κάτι. Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την Άνοιξη του 2015.

Fifty shades of grey

50 grey sha

Η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο πρώτο μυθιστόρημα της τριλογίας βιβλίων της Αγγλίδας E.L.James που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει συζητηθεί όσο καμία. Μία ταινία που την αναμένουν οι fans ανά τον κόσμο και που έγινε η αφορμή να προκληθεί σάλος στο διαδίκτυο, όταν ανακοινώθηκε πως τον πολυπόθητο ρόλο του πανέμορφου εργένη με τα ιδιαίτερα ερωτικά γούστα, Christian Grey, θα υποδυθεί ο σταρ του τηλεοπτικού Sons of Anarchy, Charlie Hunnam. Βέβαια, μετά από λίγο καιρό αυτό άλλαξε, καθώς ο Charlie για αδιευκρίνιστους λόγους αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Βορειο-Ιρλανδός Jamie Dornan, που για πολλές είναι ο ιδανικός για το ρόλο, με βάση το παρουσιαστικό του και μόνο. Στο ρόλο της Anastasia Steele από την άλλη, βλέπουμε τη κόρη της Melanie Griffith και πολλά υποσχόμενη νεαρή ηθοποιό, Dakota Johnson. Στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας βγαίνει στις 12 Φεβρουαρίου και δείχνει ότι θα κάνει, αν μη τι άλλο, ένα εντυπωσιακό άνοιγμα.

Νικολέτα Μπαλοπήτου

Inside Out

inside out

Η Riley, που μετακομίζει με τους γονείς της στο Σαν Φρανσίσκο, καθοδηγείται από τα συναισθήματά της. Εμείς βλέπουμε μέσα στο μυαλό της, αλλά και στο μυαλό των γονιών της, πώς ενσαρκωμένες η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Αποστροφή και η Θλίψη επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους.

Birdman

birdman

Από το σκηνοθέτη του Βαβέλ μας έρχεται μια κωμωδία με τους Michael Keaton, Zach Galifianakis και Edward Norton, που περιγράφει την προσπάθεια ενός ξεπεσμένου ηθοποιού που έπαιζε το ρόλο του ηπερήρωα, να γινει ποιοτικός και να επιστρέψει στο προσκήνιο ανεβάζοντας μια παράσταση στο Broadway.

Jupiter Ascending jupiter

Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας των Wachowski που περιμέναμε πέρυσι, θα δούμε τελικά το Φεβρουάριο. Μια ιστορία που θυμίζει παραμύθι του διαστήματος σε συνδυασμό με ένα πολύ φορτωμένο trailer, δεν μου έδωσαν να καταλάβω και πολλά, πέρα από τα καλοσχεδιασμένα γραφικά της.

Pop Corn Maniac
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments