3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας
Άλλο ένα φεστιβάλ έφτασε στο τέλος του. Και μπορώ να πω κάθε χρόνο και καλύτερα, αν εξαιρέσεις τη ζέστη των 38 βαθμών. Βασικά δεν πτόησε και πολύ εμάς τους βιβλιόφιλους, διότι μπαίναμε κάτω απ’ τα δέντρα για διάλειμμα από τον ήλιο και πάλι.
3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας
Αυτή τη φορά ξόδεψα σχεδόν έξι ώρες στον κόσμο του βιβλίου. Το πρωί λίγο πριν το μεσημέρι παρακολούθησα μία συζήτηση για τη δραματοποίηση του πεζού λόγου, συγκεκριμένα δύο βιβλίων που διάβασα και απόλαυσα: Το «Η Αισέ πάει διακοπές» και το «Φωνές από Χώμα», της Κωνσταντίας Σωτηρίου.

Εκτός από αυτή τη συζήτηση/παρουσίαση στη Λογοτεχνική Σκηνή, υπήρξαν άλλες 5 την ίδια μέρα (Σάββατο), και άλλες 5 την επομένη (Κυριακή).

Επίσης στην Κεντρική Σκηνή έγιναν 4 παρουσιάσεις/μουσικές παραστάσεις το Σάββατο και 2 την Κυριακή.

Τέλος στην Παιδική Σκηνή υπήρξαν άφθονες παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων: 10 το Σάββατο και 9 την Κυριακή.

Διότι τα παιδιά είναι το μέλλον. Πρέπει να δουν και να μάθουν ότι το διάβασμα δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά και ένα ταξίδι σε κόσμους μαγικούς.

Εκτός από τις παρουσιάσεις, υπήρξαν πάνω από 30 περίπτερα εκθετών βιβλίου, τα οποία αποτελούνταν από βιβλιοπωλεία, εκδόσεις, βιβλιοθήκες, Ινστιτούτα ξένων γλωσσών (Γκαίτε [Γερμανικά], Θερβάντες [Ισπανικά], Κουμφούκιος [Κινέζικα]), πανεπιστήμια, οργανισμούς, οργανώσεις, και αρκετά άλλα.


Λειτουργούσε, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Εγώ πήρα βιβλίο που δεν επρόκειτο να διαβάσω στο εγγύς μέλλον και το αντάλλαξα με το δεύτερο βιβλίο διηγημάτων της Ζυράννα Ζατέλη. Θα προτιμούσα να έβρισκα το πρώτο, αλλά μετά από αναζήτηση το βρήκα στην άλλη μεριά του πάρκου.

Εκτός απ’ αυτά τα δύο, πήρα και τη βιογραφία του Τόλκιν, που παρόλο που είναι η δεύτερη που θα διαβάσω για τον αγαπημένο μου συγγραφέα, αυτό δεν με απέτρεψε από να την πάρω. Θα έχει σίγουρα μια διαφορετική οπτική.

Επίσης πήρα και δύο κυπριακά βιβλία, όπως και μια υπέροχη έκδοση της Μύτης του Νικολάι Γκογκόλ από τις εκδόσεις Ερατώ.

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας
Εκτός από τροφή για το μυαλό, μάζεψα και τροφή για το σώμα, όπως τα βίγκαν νουτλς από το Green Mandala café αλλά και άφθονα νερά, και αναψυκτικά από τα σημεία ποτών. Επίσης υπήρχαν περίπτερα που σέρβιραν χοτντογκ, μπέργκερς, κρέπες, και άλλα πολλά.

Πριν να δύσει ο ήλιος επέστρεψα σπίτι εξουθενωμένος, αλλά απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν κατάφερα να δω όλα τα περίπτερα με προσοχή. Αλλά αυτό είναι καλό. Δείχνει ότι το φεστιβάλ μεγαλώνει.

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας
Ραντεβού του χρόνου πάλι. Προς το παρόν πήρα την βιβλιοδόση μου.

About The Author

Risky Oak
Κατοικεί με το σώμα στην Κύπρο και το μυαλό του στον κόσμο του βιβλίου που διαβάζει τη συγκεκριμένη στιγμή. Η νόμιμη γυναίκα του είναι η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και η ερωμένη του η συγγραφή διηγημάτων, ποιημάτων, θεατρικών και ατέλειωτων-μισοτέλειωτων μυθιστορημάτων. Έκδωσε μέχρι στιγμής 3 ποιητικές συλλογές και ελπίζει να μην έχει την τύχη της Βάνας Καρούλου Λέκκα. «Και κουβέντα για τις πευκοβελόνες!»
  • Αγαπημένη ταινίες: Ninth Gate, Alien (το 1ο), Seven, Basic Instinct (το 1ο), The Dark Knight, Scarface, The Shining,  κλπ. κλπ. κλπ.
  • Αγαπημένοι Συγγραφείς: Εκτός από J. R. R. Tolkien: οι Orhan Pamuk, Michael Crichton (Jurassic Park), Stephen King, J.K. Rowling, Adam Nevil, και η λίστα τελειωμό δεν έχει. 
  • Παιδικός Ήρωας: Mr. Bean. . . Προς τι ο γέλωτας;;
  • Αγαπημένο ΖώοΛατρεύει τα σκυλιά, προτιμά τα γατιά (που δεν γαυγίζουν) αλλά θα ήθελε στην άλλη του ζωή να είναι γιγάντια χελώνα των Γκαλαπάγκος για να έχει μπροστά του άλλα 193 χρόνια ζωής για να διαβάζει.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments