5 Μελαγχολικές Φθινοπωρινές Ταινίες

Το καλοκαίρι έφυγε και ήρθε η εποχή που μας πιάνει η μελαγχολία για το γεγονός ότι η ζέστη, το φως και οι ωραίες στιγμές είναι πια πίσω μας. Αναπολούμε όσα περάσαμε και ξέρουμε ότι, όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ήρθε η ώρα που πρέπει να συνεχίσουμε με τη ζωή μας.

Για αυτές τις στιγμές ξεχωρίσαμε τις παρακάτω ταινίες, που η καθεμιά με το δικό της τρόπο αποτυπώνει τον κόμπο στο λαιμό που συνοδεύει την επιστροφή στην πραγματικότητα.

The Man from Earth

5 Μελαγχολικές Φθινοπωρινές Ταινίες

Μια low budget ταινία με πολλή ψυχή, με όλη την πλοκή της μέσα σε ένα δωμάτιο, μας πιάνει ανυποψίαστους, μας συναρπάζει και, καθώς οι πρωταγωνιστές αποχωρούν και η ταινία τελειώνει, μένουμε κι εμείς να αναλογιστούμε τι ακριβώς είδαμε και πώς θα συνεχίσουμε τις ζωές μας.

Finding Neverland

5 Μελαγχολικές Φθινοπωρινές Ταινίες

Πέρα από τη μελαγχολική διάθεση που διακατέχει την ταινία καθ’ όλη της τη διάρκεια, το νόημά της φαίνεται να είναι γλυκόπικρο: μπορεί σ’ αυτό τον κόσμο να μην μπορείς να πετάξεις, αλλά η ζωή θα ήταν πραγματικά ανυπόφορη αν έπαυες και να ελπίζεις γι’ αυτό.

Big Fish

5 Μελαγχολικές Φθινοπωρινές Ταινίες

Η τελευταία ταινία του Tim Burton ως καλού σκηνοθέτη, εμπεριέχει όλη τη νοσταλγία του παρελθόντος που έρχεται να συντρίψει η σκληρή πραγματικότητα. Ως παραμυθάς βέβαια ο Burton  φροντίζει να μας θυμίσει ότι υπάρχει μια δόση μαγείας και στην πραγματική ζωή.

500 Days Of Summer

5 Μελαγχολικές Φθινοπωρινές Ταινίες

Πέρα από τον χαρακτηριστικό τίτλο που μας συνδέει άμεσα με το θέμα, η ετεροχρονισμένη αφήγηση και ο ανεκπλήρωτος πόθος του πρωταγωνιστή, αντανακλούν τη μελαγχολία για έναν παράδεισο στον οποίο ζήσαμε, αλλά είμαστε καταδικασμένοι να εξοριστούμε απ’ αυτόν.

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

5 Μελαγχολικές Φθινοπωρινές Ταινίες

Αυτή την αίσθηση ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να μη ζούσαμε κάτι τόσο όμορφο, αφού είναι καταδικασμένο να τελειώσει, έρχεται να αποτυπώσει με αριστουργηματικό τρόπο η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού. Ο Michel Gondry όμως, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά οπτικά εφέ και την υποκριτική δεινότητα του Jim Carrey και της Kate Winslet, δηλώνει ξεκάθαρα “Ε, και τι έγινε; Θέλω να ζήσω κάθε στιγμή του”.

 

About The Author

Γιώργος Βορριάς O αρχισυντάκτης του Spoileralert.gr τα τελευταία 25 χρόνια κυκλοφορεί ανάμεσά μας με μια κάμερα, μαζεύοντας υλικό για μοντάζ. Από το 2006 άρχισε να ανεβάζει βίντεο και στο YouTube με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα...
Tο SpoilerAlert.gr το ξεκίνησε διστακτικά, γιατί δεν περίμενε να το βλέπουν ούτε οι φίλοι του, και φοβόταν πως θα βαριόταν γρήγορα.
Αρκετά χρόνια, και 350+ βίντεο αργότερα, μάλλον βγήκε λάθος, τουλάχιστον στο δεύτερο :p Έχει φτιάξει το κανάλι, τη σελίδα, κάνει το Pop-Corn Maniac, και μοντάρει Επεισοδιακούς, Καρικατούρες και διάφορα Specials.
  • Αγαπημένη ταινία: Έχει αναφέρει ήδη 50 στα βίντεο του, αλλά μάλλον ξεχωρίζει το "The Fountain"
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δεν είναι πολύ διαβαστερός, αλλά τα βιβλία του George Orwell τα χει λιώσει.
  • Παιδικός (και παντοτινός) Σούπερ- ήρωας: Al Bundy
  • Αγαπημένο ζώοΙπποπόταμος. H ενσάρκωση του "Zero Fucks Given"
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments