Tales of Beedle the Bard – Συλλεκτική Έκδοση

Πριν από μερικά χρόνια είχαμε την τύχη να αποκτήσουμε τη συλλεκτική έκδοση του Tales of Beedle the Bard. Αν δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται, μάλλον δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με το Harry Potter, αλλά και έτσι να είναι η συγκεκριμένη έκδοση είναι πανέμορφη από μόνη της.

Για να δούμε τι περιλαμβάνει κάτω από το προστατευτικό πλαστικό και το χαρτόνι. Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 1Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 2

Βλέπουμε μια μεγάλου σχήματος θήκη με σχήμα και εμφάνιση που μιμείται ογκώδες βιβλίο, δερματόδετη, διακοσμημένη και στο εξώφυλλο και τη ράχη. Βασικό μοτίβο η νεκροκεφαλή.

Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 3Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 4

Στο εσωτερικό της η θήκη είναι επενδεδυμένη με μαύρο βελούδο.

Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 5        Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 7

Ανοίγοντάς τη βλέπουμε στο αριστερό μέρος μια τσέπη όπου βρίσκεται ένας φάκελος με χαρακτικά από τις ομώνυμες ιστορίες σε υψηλής ποιότητας χαρτί.

Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 8

Στο δεξί μέρος μέσα στην εσοχή της θήκης θα βρείτε ένα πουγκί από κόκκινο βελούδο που φέρει την υπογραφή της Rowling με κίτρινη κλωστή.

Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 9

Μέσα στο πουγκί αναπαύεται το βιβλίο αυτό καθεαυτό, το οποίο περιττό να πούμε είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα. Είναι στο ίδιο περίπου μέγεθος με την κανονική έκδοση του βιβλίου (τσέπης θα λέγαμε). Εκεί σταματούν οι συγκρίσεις καθώς η βιβλιοδεσία και η ποιότητα είναι σε άλλο επίπεδο (όπως και οφείλουν για συλλεκτική έκδοση).

Το βιβλίο είναι δερματόδετο και διακοσμημένο με μεταλλικά ενθέματα στις γωνίες και στο κέντρο του εξώφυλλου. Μια μεταλλική αγκράφα φροντίζει για το κλείσιμο, ενώ δε λείπει και ο ενσωματωμένος σελιδοδείκτης. Το χαρτί δίνει μια φοβερή αίσθηση και η όλη βιβλιοδεσία είναι σε εξαιρετικά επίπεδα.

Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 10Το περιεχόμενο (οι ιστορίες) δε διαφέρει φυσικά από την κανονική έκδοση, καθώς οι διαφορές εστιάζονται στη γραμματοσειρά και την εικονογράφηση. Γενικά έχει καταβληθεί προσπάθεια να δίνει την εικόνα “χειροποίητου” βιβλίου, όπως ήταν το “αυθεντικό” χειρόγραφο βιβλίο που έγραψε η συγγραφέας και διέθεσε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Βέβαια οι οπαδοί της σειράς Harry Potter ζητούσαν μετά μανίας τις ιστορίες και τελικά η επιθυμία τους πραγματοποιήθηκε.

Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 11Tales of Beedle the Bard - Συλλεκτική Έκδοση 12Δυστυχώς η τιμή για όποιον θέλει να την αποκτήσει σήμερα είναι τσουχτερή καθώς η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση εκδόθηκε το 2008, διατέθηκε αποκλειστικά μέσω του Amazon και εκτυπώθηκαν συνολικά 100.000 αντίτυπα. Η αρχική τιμή ήταν περίπου 90€ ενώ σήμερα έχει διπλασιαστεί.

Mike

About The Author

Mike Ο Mike είναι ένας απλός αναγνώστης, ένας απλός περιηγητής του διαδικτύου, που καμιά φορά έχει να πει ή να γράψει ένα δυο πραγματάκια, για όποιον ενδιαφέρεται να τους αφιερώσει λίγα λεπτά από το χρόνο του. Το βασικό του χόμπυ είναι το διάβασμα και αυτό εξυπηρετεί εν πολλοίς και το άλλο μεγάλο πάθος του, την αναζήτηση της γνώσης, την οποία μοιράζεται με όποιον την αναζητά. Ίσως γι' αυτό ασχολείται τον τελευταίο καιρό και με το (διαδικτυακό) ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας την εκπομπή ExLibris. Διαβάζει τα πάντα (ή σχεδόν) από αστυνομικά και περιπέτειες μέχρι επιστημονικά και κόμικς. Ίσως πιο αγαπημένα του τα ιστορικά (όχι απαραίτητα μυθιστορήματα) και η επική φαντασία. Αλλά δυστυχώς τα υπόλοιπα χόμπυ του είναι περισσότερα από το χρόνο του (αφήστε την πονεμένη ιστορία που λέγεται χρήμα). Κοινός παρονομαστής, μάλλον, το παιχνίδι. Ναι, είναι παίκτης (καμία σχέση με το ομώνυμο βιβλίο του Ντοστογιέφσκι)! Έχουμε και λέμε: playmobil, lego, μοντελισμός, ηλεκτρικά τρένα, επιτραπέζια, παιχνίδια ρόλων, ηλεκτρονικά παιχνίδια, έτσι απλά σαν απαρίθμηση. Βάλτε και τους υπολογιστές που μόνο απλό χρήστη δεν τον λες και καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμιά αξία χωρίς ανθρώπους να τα μοιράζεται! Γι' αυτό είναι εδώ!
  • Αγαπημένη ταινία: μάλλον το StarWars μιας και υπήρξε turningpoint για αυτόν
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Άλλο δίλημμα εδώ, δεν έχει αποφασίσει ακόμη
  • Παιδικός ήρωας: Σκρουτζ Μακ Ντακ (άνευ σχολίων!)
  • Αγαπημένο ζώο: Μοσχαράκι Wellington

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Αλίκη
8 years ago

Μου έχει πέσει το σαγόνι!!!!!!!!!!!!! Τι τελειότητα είναι αυτή;;;;;!!!!!!!!!!!!