The Visit: Μια ρεαλιστική ματιά στην επαφή με εξωγήινους

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7A8MrCOozFo]

Πέριπου (αλλά όχι ακριβώς) επιστημονική φαντασία και περίπου (αλλά όχι ακριβώς) ντοκιμαντέρ, το The Visit είναι ένα φιλόδοξο project που υπόσχεται να δώσει μια ρεαλιστική απάντηση σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που μπορούμε να θέσουμε στους εαυτούς μας, ως πολιτισμός: Τι θα γινόταν αν ανακαλύπταμε ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Τι θα σήμαινε μια τέτοια ανακάλυψη; Και, το κυριότερο, είμαστε προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα;

Η ταινία έχει την μορφή μιας σειράς συνεντεύξεων από ειδικούς και αξιωματούχους της NASA, των Ηνωμένων Εθνών και του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, οι οποίοι κοιτάζουν στο φακό και θέτουν ερωτήσεις στους εξωγήινους επισκέπτες.

Για τον σκηνοθέτη Michael Madsen, η ερώτησεις αυτές έχουν τεράστια σημασία: “Θα ήταν μια από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει κανένα άλλο γεγονός που θα άλλαζε τόσο δραματικά την αντίληψή μας για τους εαυτούς μας και το σύμπαν” δηλώνει σε συνέντευξή του, ενώ στη συνέχεια σχολιάζει πόσο σημαντικό είναι “το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί τα σκεφτόταν αυτά από καιρό- υπάρχει τεράστια αγωνία να τεθούν αυτές οι ερωτήσεις. Όλοι μας έχουμε κοιτάξει τα αστέρια και έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει ζωή εκεί. Υπάρχει αυτή η σχεδόν θρησκευτική ιδέα πως, αν υπάρχει κάτι έκει έξω και με δει, θα έχω κερδίσει κάποιου είδους παρατεταμένη ύπαρξη. Θα με έχουν δει. Η αίσθηση της ταυτότητας βρίκεται στην καρδιά αυτής της επιθυμίας” προσθέτει. “Γι’ αυτό ποστάρουμε διαρκώς στα social media. Αν η άλλοι μας παρακολουθούν, έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε θέση στο σύμπαν.”

Παίρνοντας σοβαρά το υποθετικό του σενάριο, το The Visit μας προτείνει να κάνουμε το ίδιο, έστω για να μπούμε στη διαδικασία του να δούμε τους εαυτούς μας από άλλη οπτική γωνία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω iTunes.

Πηγή: Popular Science

About The Author

Θάνος Φιλάνης

Ο Θάνος διαβάζει ό,τι πέσει στα χέρια του, προτείνει στους φίλους του περίεργες ταινίες που δεν έχουν ξανακούσει και γράφει με ενθουσιασμό αυτάρεσκα κειμενάκια με θέμα τον εαυτό του. Geek μέχρι το κόκαλο—αν και σπάνια θα τον ακούσεις να το παραδέχεται—είναι γνωστός για την χρήση φράσεων όπως “το βιβλίο ήταν καλύτερο” και “τι, δεν ήξερες ότι είναι βασισμένο σε κόμικ;” Όταν δεν γράφει άρθρα και βιντεάκια για το SpoilerAlert, προσπαθεί να τελειώσει τη σχολή του και φαντασιώνεται το όνομά του σε εξώφυλλα βιβλίων.

  • Αγαπημένη ταινία: Αρνείται να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά το Contact και το Fight Club είναι πολύ ψηλά στη λίστα του.
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Κατά καιρούς περνάει από “φάσεις”, αλλά (για να μιλήσουμε με όρους Sex and the City) o Mr Big του είναι ο Neil Gaiman.
  •  Παιδικός Ήρωας: Όταν ήταν μικρός, του άλλαξε τη ζωή ένα βιβλίο για τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Ναι, είναι geek, το ξεκαθαρίσαμε αυτό.
  • Αγαπημένο Ζώο: Πλατύποδας (Ornithorhynchus anatinus). Είναι πάπια; Είναι κάστορας; Ποιος ξέρει; Όπως και να ‘χει είναι cool.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments