Η ζωή της Minerva McGonagall

Στο Pottermore αποκαλύφθηκαν πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή της αγαπημένης καθηγήτριας McGonagall, που με την αυστηρή αλλά δίκαιη στάση της βοήθησε τον Harry Potter και τους συμμαθητές του όλα τα χρόνια που σπούδασαν στο Hogwarts.

Η ζωή της Minerva McGonagall 1
Η Minerva McGonagall ήταν κόρη του αιδεσιμότατου Robert McGonagall και της μάγισσας Isobel Ross. Μεγάλωσε στη Σκωτία και είχε δύο αδερφούς μικρότερους, τον Malcom και τον Robert jr. Ο πατέρας της για χρόνια δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν μάγισσα κι όταν εκείνη επιτέλους του το είπε, ο δεσμός του ζευγαριού υπέστη ανεπανόρθωτο ρήγμα, αν και συνέχισαν να είναι παντρεμένοι.

Η ζωή της Minerva McGonagall 2
Όταν η Minerva πήγε στα 11 της χρόνια στο Hogwarts, το καπέλο της επιλογής έκανε 5μιση λεπτά να αποφασίσει αν θα τη βάλει στο Gryffindor ή στο Ravenclaw. Τελικά, αποφάσισε ότι ανήκε στο Gryffindor φυσικά. Ήταν δε τόσο καλή μαθήτρια, που έγινε επιμελήτρια, ενώ ο καθηγητής της στις μεταμορφώσεις, ο Dumbledore, είδε το ταλέντο της στο μάθημά του και την έμαθε πώς να είναι ζωομάγος.

Η ζωή της Minerva McGonagall 3

Πέρα όμως από αυτό, ή Minerva ήταν πολύ καλή και στο Quidditch! Έπαιζε στην ομάδα του κοιτώνα της, μέχρι που τραυματίστηκε σε έναν αγώνα ενάντια του Slytherin. Όπως γνωρίζουμε όμως, ποτέ δεν έπαψε να την ενδιαφέρει το άθλημα και πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει την ομάδα του Gryffindor σαν καθηγήτρια και υπεύθυνη του κοιτώνα.

Στα 18 της, αμέσως μόλις αποφοίτησε από το Hogwarts, της προσφέρθηκε μια θέση στο Υπουργείο Μαγείας στο Τμήμα Επιβολής του Μαγικού Νόμου. Την ίδια περίοδο ερωτεύτηκε ένα μαγκλ αγρότη, τον Dougal McGregor. Αρραβωνιάστηκαν, αλλά δεν τολμούσε να του πει πως ήταν μάγισσα. Τελικά αποφάσισε να τον χωρίσει, αν και ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Έμεινε 2 χρόνια στο Υπουργείο Μαγείας, όπου έγινε πολύ φίλη με το αφεντικό της, τον Elphistone Urquart. Μετά από αυτά τα 2 χρόνια πήρε προαγωγή, αλλά της έλειπε η ζωή στη Σκωτία κι έτσι επικοινώνησε με τον Dumbledore και τον ρώτησε αν υπήρχε θέση στο Hogwarts γι’αυτήν. Αμέσως πήρε θετική απάντηση κι έτσι έγινε καθηγήτρια.

Η ζωή της Minerva McGonagall 4

Στο Hogwarts έγινε φίλη με την καθηγήτρια Sprout (παλιά συμμαθήτριά της) και τον καθηγητή Flitwick.
Κάποια στιγμή η μητέρα της, αγνοώντας την παλιά της σχέση με τον μάγκλ Dougal, της είπε ότι εκείνος παντρεύτηκε. Η Minerva έγινε ράκος και αυτός που τη βοήθησε ήταν ο Dumbledore, ο οποίος της είπε τις δικές του προσωπικές τραγικές ιστορίες.
Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν καθηγήτρια, το παλιό της αφεντικό από το Υπουργείο Μαγείας την επισκεπτόταν και κάποια στιγμή τη ζήτησε σε γάμο. Η Minerva, ακόμα ερωτευμένη με τον μακγλ Dougal, αρνήθηκε. Η άρνησή της δεν εμπόδισε τον Elphistone, ο οποίος της έκανε συχνά πρόταση γάμου από τότε. Μετά την πρώτη πτώση του Voldemort, η Minerva έμαθε ότι ο Dougal πέθανε, οπότε δέχτηκε την πρόταση του Elphistone. Ζούσε μαζί του στο Hogsmeade και πήγαινε στη δουλειά της από εκεί. Δυστυχώς όμως, ο Elphistone πέθανε 3 χρόνια μετά, κι έτσι η Minerva επέστρεψε στα διαμερίσματά της στο Hogwarts, όπου έζησε τα επόμενα χρόνια σαν καθηγήτρια των μεταμορφώσεων και πολέμησε στη μάχη του Hogwarts. Αφού ηττήθηκε ο Voldemort, η Minerva McGonagall συνέχισε να μένει στο Hogwarts ως διευθύντρια πια, τουλάχιστον μέχρι το 2020*.

* Σε μια συνέντευξη μετά τη δημοσίευση του “Harry Potter and the Deathly Hallows”, η JK Rowling είχε δηλώσει ότι το Hogwarts είχε διαφορετικό Διευθυντή την περίοδο που τα παιδιά του Harry Potter έφθασαν στο σχολείο το 2017, αλλά τελικά άλλαξε την στάση της, καθώς, με την έκδοση του “Harry Potter and the Cursed Child”, η Μινέρβα φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι ενεργή όσο είναι ο Άλμπους Πότερ στο Hogwarts.

spirou, Sissy Michailidou
πηγές: https://www.moviepilot.com
http://harrypotter.wikia.com

 

About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michael Kotsarinis
8 years ago

Μπράβο κορίτσια!