5 θεωρίες για τον Harry Potter – Βιβλιοσκώληκες ep.69

Συγκέντρωσα 5 θεωρίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ για τον κόσμο του Harry Potter και μου φάνηκαν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες.

1. Όταν οι Παράφρονες εμφανίστηκαν στον αγώνα Quidditch και περικύκλωσαν όλοι τον Harry κοιτάζοντάς τον με περισσότερη προσοχή απ’ότι οποιονδήποτε άλλον, ο λόγος ήταν πως ήταν ο μόνος εκεί που είχε περισσότερες από μια ψυχή.

2. Η καθηγήτρια Trelawney είχε προσπαθήσει να μαντέψει σε ένα μάθημα με το Harry, πότε γεννήθηκε, μιλώντας για τις τραγικές απώλειες που είχε στη ζωή του. Είχε μαντέψει λοιπόν ότι ο Harry γεννήθηκε στη μέση του χειμώνα, πράγμα που δεν ίσχυε για το Harry, αλλά ίσχυε για τον Voldemort, ο οποίος και στη μέση του χειμώνα γεννήθηκε και είχε μεγάλες απώλειες σε νεαρή ηλικία, καθώς η μητέρα του πέθανε αφού τον γέννησε. Επομένως η Trelawney είχε δίκιο, γιατί αυτό που έβλεπε ήταν το κομμάτι του Voldemort μέσα στο Harry. Κανείς όμως δε την έπαιρνε στα σοβαρά.

3. Και γι’αυτό υπάρχει μια άλλη θεωρία! Η Κασσάνδρα στην Ελληνική μυθολογία ήταν η κόρη του βασιλιά της Τροίας. Ο Απόλλωνας της έδωσε το χάρισμα της προφητείας θέλοντας να την κάνει δική του, αλλά όταν εκείνη τον απέρριψε, της καταράστηκε να μη την πιστεύει κανείς! Έτσι όλες οι προφητείες και όλες οι προειδοποιήσεις της στους Τρώες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ποια η σχέση της Trelawney; Κάποια στιγμή αναφέρει πως την προ- προ- προ- γιαγιά της την έλεγαν Κασσάνδρα!

4. Ο Snape μισεί τόσο πολύ τον Neville επειδή ο Voldemort δεν επέλεξε αυτόν ως τον εκλεκτό, αλλά τον Harry, καταλήγοντας έτσι να σκοτώσει τη Lily. Η προφητεία της Trelawney έλεγε πως ένα παιδί που θα γεννηθεί στο τέλος Ιουλίου θα είναι αυτό που θα σκοτώσει τελικά τον άρχοντα του σκότους. Δύο παιδιά γεννήθηκαν εκείνο το μήνα. Ο Harry και ο Neville. Οι γονείς και των 2 ήταν μέλη του Τάγματος, όμως για κάποιο λόγο ο Voldemort θεώρησε πως ο Harry ήταν αυτός που ανταποκρινόταν στην προφητεία. Ο Snape κρυφάκουσε την προφητεία, τη μετέφερε στον Voldemort και μετά το μετάνιωσε για πάντα.

5. Όλες οι αναμνήσεις του Harry από τη βραδιά που ο Voldemort σκότωσε τους γονείς του –  η Lilly να ουρλιάζει και η έντονη πράσινη λάμψη – στην πραγματικότητα δεν είναι δικές του (και αν λάβει κανείς υπόψη ότι ήταν μόλις ενός έτους, είναι λογικό), αλλά του ίδιου του Voldemort, και ο Harry τις θυμάται λόγω του ότι έχει το κομμάτι της ψυχής του μέσα του.

————————————————————————-
Οι φίλοι σας σας τη σπάνε, αποκαλύπτοντας την πλοκή του βιβλίου; Πάρτε τους μια κούπα Spoileralert!
————————————————————————-

Γίνετε μέλος στο group “Βιβλιοσκώληκες” στο GOODREADS

—————————————-­———————————
F A C E B O O K : https://www.facebook.com/Spoileralertgr

I N S T A G R A M: http://instagram.com/spoileralert_gr

T W I T T E R : https://twitter.com/SpoilerAlertgr (@SpoilerAlertgr )
—————————————-­———————————

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments