10 περίεργες αλήθειες για αγαπημένους συγγραφείς

Ο William Burroughs κάποτε είπε «Σκότωσε τη σκύλα και γράψε ένα βιβλίο. Εγώ αυτό έκανα!» (όντως σκότωσε τη γυναίκα του!) Αναμφίβολα οι μεγάλοι συγγραφείς είναι τα πιο μυστήρια πλάσματα του κόσμου. Συγκέντρωσα λοιπόν δέκα «αλήθειες» που με εντυπωσίασαν…

ela re

1. O Jack Kerouac δακτυλογράφησε το μυθιστόρημά του “On the road” σε ένα συνεχές ρολό χαρτί 120 ποδιών.

2. Λέγεται ότι ο J.R.R. Tolkien ντυνόταν σαν Αγγλοσάξονας μαχητής και κυνηγούσε κρατώντας το τσεκούρι του έναν έκπληκτο γείτονά του στο δρόμο.

3. Ο Charles Dickens έδινε στον εαυτό του μια σειρά από ψευδώνυμα, όπως το “Αμίμητος” και “Περίστροφο”. Τις ημέρες που έκανε δημόσιες αναγνώσεις των μυθιστορημάτων του, έτρωγε δυο κουταλιές της σούπας ρούμι με φρέσκια κρέμα για πρωινό και τσάι με μια δόση σαμπάνιας.

4. Ο Joseph Conrad, συγγραφέας της “Καρδιάς του Σκότους” (Heart of Darkness) απέφευγε να διαβάζει τις κριτικές των έργων του. Aντιθέτως τις μετρούσε με έναν χάρακα. Όσο μεγαλύτερη ήταν η κριτική, τόσο καλύτερα ένιωθε.

5. Ο θεατρικός συγγραφέας Tennessee Williams πέθανε λόγω πνιγμού από ένα καπάκι μπουκαλιού.

6. Πριν γίνει γνωστός μυθιστοριογράφος, ο συγγραφέας του Κώδικα Ντα Βίντσι, Dan Brown, ήταν τραγουδιστής της Ποπ. Ένα από τα σόλο άλμπουμ του ονομαζόταν “Άγγελοι και Δαίμονες”.

7. Το 1849 ο Fyodor Dostoyevsky καταδικάστηκε σε θάνατο από εκτελεστικό απόσπασμα. Την τελευταία στιγμή η ποινή μετατράπηκε σε καταναγκαστικά έργα τεσσάρων ετών.

8. Ο Mickey Spillane, το 1952, διέταξε να καταστραφούν 50.000 αντίτυπα του μυθιστορήματός του Kiss Me, Deadly όταν το κόμμα δεν μπήκε στον τίτλο.

9. Κατά τη διαμονή του σε ξενοδοχεία, ο Hans Christian Andersen, κουβαλούσε πάντα σχοινί μαζί του, σε περίπτωση που έπρεπε να αποδράσει από πυρκαγιά.

10. Στην Agatha Christie δεν άρεσε ο χαρακτήρας του Ηρακλή Πουαρό, τον αποκάλεσε ένα απεχθές, πομπώδες, κουραστικό, εγωκεντρικό φρικιό.

(Πολύτιμα αποδείχθηκαν τα άρθρα του interestingliterature.com για να ξεχωρίσω τις παραπάνω «αλήθειες»)
Κάρμεν Κ.

About The Author

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments