15 mainstream ταινίες με πραγματικές ερωτικές σκηνές

Πότε οι ερωτικές σκηνές μιας ταινίας αποτελούν απαύγασμα υψηλής σινεφιλικής αισθητικής και πότε αγγίζουν τα όρια της πορνογραφίας; Η αμερικανική νομοθεσία και ο κώδικας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών της Αμερικής απαγόρευε, μέχρι και τη δεκαετία του ’60, την προβολή ταινιών στις οποίες είχε κινηματογραφηθεί πραγματική συνουσία μεταξύ των ηθοποιών. Από εκεί και έπειτα τα όρια έγιναν περισσότερο ελαστικά και σιγά σιγά ξεκίνησαν να γυρίζονται σκηνές που περιελάμβαναν πραγματική συνουσία σε μη πορνογραφικές ταινίες. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε 15 mainstream ταινίες με πραγματικές ερωτικές σκηνές και αφήνουμε να κρίνετε εσείς αν πρόκειται για υψηλή τέχνη ή καθαρή πορνογραφία.

1. Antichrist (2009) του Lars von Trier

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Οι ερωτικές σκηνές μεταξύ του πρωταγωνιστικού ζευγαριού Charlotte Gainsbourg και Willem Dafoe ήταν μεν πραγματικές αλλά γυρίστηκαν από πορνοστάρ που χρησιμοποιήθηκαν σαν standins των ηθοποιών. Η ταινία περιλαμβάνει μερικές σκηνές πολύ βίαιου πραγματικού σεξ καθώς και σκηνές ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων.

2. Love (2015) του Gaspar Noé

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Ο σκηνοθέτης εδώ δεν αφήνει και πολλά πράγματα στη φαντασία του θεατή, αφού όλες οι ερωτικές σκηνές είναι ξεκάθαρες και ωμές. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε και σε 3D, όπου οι τρεις διαστάσεις εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, ένα πέος στο πρόσωπο όλου του καστ.

3. Το Ψωνιστήρι – Cruising (1980) του William Friedkin

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Αυτή η ταινία, που κατηγορήθηκε ως ομοφοβική, έχει πρωταγωνιστή τον Al Pacino στο ρόλο ενός serial killer που κυνηγά ομοφυλόφιλους. Οι σκηνές των φόνων εναλλάσσονται με πραγματικό υλικό ομοφυλόφιλων που συνουσιάζονται.

4. The Brown Bunny (2003) του Vincent Gallo

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Αυτή η υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινία, περιλαμβάνει μια σκηνή όπου η Chloë Sevigny προβαίνει σε στοματικό έρωτα με τον Vincent Gallo. Η σκηνή είχε διάρκεια τέσσερα λεπτά και η Chloë σε μια συνέντευξη της στο Playboy ανέφερε ότι κατά τη διάρκειά της ένιωσε μια πληθώρα συναισθημάτων, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί θεραπεία εξαιτίας της. Ο διάσημος κριτικός Roger Ebert αποκάλεσε την ταινία «την χειρότερη ταινία στην ιστορία των Καννών».

5. Pink Flamingos (1972) του John Waters

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Σε αυτήν την κλασσική καλτ ταινία πρωταγωνιστεί η drag-queen Divine, η οποία σε μια σκηνή κάνει στοματικό σεξ σε έναν άντρα που υποτίθεται ότι είναι ο γιος της. Μπορεί στην πραγματικότητα ο άντρας να μην σχετιζόταν τελικά με την Divine, όμως η όλη δράση επί της οθόνης ήταν πέρα για πέρα αληθινή.

6. Σαρκική Εξάρτηση – Intimacy (2001) του Patrice Chéreau

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Η υπόθεση αυτής της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τις σεξουαλικές συνευρέσεις του πρωταγωνιστικού διδύμου, οι οποίες ενώ στην αρχή γίνονται ανώνυμα, στη συνέχεια τους κάνουν να έχουν αισθήματα μεταξύ τους. Η ταινία περιλαμβάνει μια πληθώρα ερωτικών σκηνών, οι οποίες είναι όλες πραγματικές. Η πρωταγωνίστρια Kerry Fox σε σχετική συνέντευξή της, ανέφερε ότι είναι πολύ υπερήφανη για την ταινία και δεν μετανιώνει που έκανε πραγματικά σεξ στα γυρίσματα.

7. Caligula (1979) του Tinto Brass

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Αυτή η ταινία βασίζεται στην πραγματική ζωή του κακόφημου και λάγνου Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα, η οποία περιελάμβανε αναρίθμητα σεξουαλικά όργια. Η ταινία βρίθει σκηνών ομαδικού σεξ, στοματικού σεξ και εκσπερματώσεων σε κάθε δυνατή γωνία, οι οποίες είναι πραγματικές. Ο οδηγός γονικής συναίνεσης της IMDB αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κανένα παιδί δεν πρέπει να δει ποτέ αυτή την ταινία, ακόμα και ενήλικες ενδέχεται να ενοχληθούν. Το περιεχόμενο του φιλμ θεωρείται κατά βάση πορνογραφικό με πολλές έντονες και σκληρές προσθήκες, που ενώ έχουν πρόθεση να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση, τελικά καταλήγουν να είναι ενοχλητικές». Στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο ο Malcolm McDowell, ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Άλεξ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι (1971) του Stanley Kubrick.

8. Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων – In the Realm of the Senses (1976) του Nagisa Oshima

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Άλλη μια ταινία που βασίζεται σε πραγματική ιστορία και περιλαμβάνει άφθονες πραγματικές ερωτικές σκηνές. Είναι τόσες πολλές και τόσο ωμές, που θολώνουν και πάλι τα όρια μεταξύ πορνογραφίας και τέχνης. Το περιοδικά Slate χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων είναι μια ταινία σαν καμία άλλη, ένας μαγικός συνδυασμός τέχνης και πορνογραφίας που με κάποιο τρόπο έχει εγείρει συζητήσεις γύρω από την διάκριση των δυο αυτών κατηγοριών, οι οποίες ξεφεύγουν από το όλο νόημά της. Το να ρωτάει κανείς αν η ταινία είναι πορνό, είναι σαν να ρωτάει αν οι προϊστορικές ζωγραφιές των σπηλαίων που απεικονίζουν άντρες με στύση είναι πορνό. Είναι πορνό, είναι τέχνη, είναι στοιχειώδεις και όμορφες: δεν πειράζει».

9. Ken Park (2002) των Larry Clark και Edward Lachman

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Το Ken Park περιστρέφεται γύρω από τις ζωές μερικών Καλιφορνέζων έφηβων, ένας από τους οποίους διατηρεί ερωτική σχέση με τη μητέρα της φίλης του. Οι ερωτικές σκηνές είναι πραγματικές και ενίοτε ιδιαίτερα παράξενες. Από τον Ιούνιο του 2003 η ταινία έχει απαγορευθεί να προβάλλεται στην Αυστραλία.

10. 9 Songs (2004) του Michael Winterbottom

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Σε αυτή την ταινία παρακολουθούμε βιντεοσκοπημένο υλικό από συναυλίες των Black Rebel Motorcycle Club, των Dandy Warhols και των Franz Ferdinand μεταξύ των πραγματικών ερωτικών σκηνών μεταξύ του Matt και της Lisa. Μεταξύ άλλων βλέπουμε και εκσπερματώσεις. Οι ερωτικές σκηνές γυρίστηκαν παρουσία αποκλειστικά του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, του σκηνοθέτη, του οπερατέρ και του ηχολήπτη. Σύμφωνα με την Guardian είναι «η πιο ακριβής mainstream σεξουαλική ταινία μέχρι σήμερα».

11. Οι Ηλίθιοι – The Idiots (1998) του Lars von Trier

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Όπως έχετε διαπιστώσει, ο Lars von Trier αρέσκεται να γυρίζει σκηνές πραγματικού σεξ. Αυτή η ταινία περιλαμβάνει μια σκηνή ομαδικού σεξ, που κατά βάση φαίνεται να μην αποτελείται από πραγματικές ερωτικές σκηνές, αλλά αν δώσετε μεγαλύτερη προσοχή θα δείτε ότι τελικά έχει. Η ταινία περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Steven Schneider «1001 ταινίες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις», ενώ η κυκλοφορία της απαγορεύτηκε σε κάποια καταστήματα της Μεγάλης Βρετανίας.

12. Τα πάντα για την Άννα – All about Anna (2005) της Jessica Nilsson

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε μόνο σε φεστιβάλ και δεν κυκλοφόρησε ποτέ ευρέως σε κινηματογραφικές αίθουσες, είναι δανέζικη και έχει παραγωγό… τον Lars von Trier! Οι ερωτικές σκηνές περιλαμβάνουν κανονική συνουσία και αμοιβαίο αυνανισμό.

13. Romance (1999) της Catherine Breillat

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την επιλογή της κεντρικής ηρωίδας, Marie, να εμπλακεί σε σεξουαλικές περιπτύξεις με διάφορα άτομα σε περίεργα μέρη, όταν το αγόρι της απομακρύνεται ερωτικά από αυτήν. Σε μια σκηνή προβαίνει σε σαδομαζοχιστικό σεξ με έναν ηλικιωμένο και δεν προσποιείται… Επιπρόσθετα υπάρχει και ένα πλάνο με εκσπερμάτωση.  Σε αυτή τη γαλλική ταινία παίζει και ο γνωστός πορνοστάρ Rocco Siffredi.

14. Shortbus (2006) του John Cameron Mitchell

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Μία ομάδα Νεοϋορκέζων αρέσκονται να επισκέπτονται συχνά δωμάτια σεξ στο Brooklyn και να επιδίδονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις. Η ταινία περιλαμβάνει μια σκηνή οργίου, στο γύρισμα της οποίας ήταν γυμνοί τόσο ο σκηνοθέτης όσο και ο οπερατέρ, με σκοπό να νιώσουν πιο άνετα οι ηθοποιοί. Γενικότερα, η ταινία περιλαμβάνει πολλές πραγματικές ερωτικές σκηνές καθώς και ένα ρεαλιστικό οργασμό της ηθοποιού Sook-Yin Lee.

15. Nymphomaniac (2013) του Lars von Trier

πραγματικές ερωτικές σκηνές

Αυτό το αφιέρωμα δε θα μπορούσε να κλείσει με ταινία κάποιου άλλου σκηνοθέτη. Αναφερόμαστε φυσικά στον λάτρη των πραγματικών ερωτικών σκηνών, Lars von Trier. Ο Shia LeBeouf πήρε τον ρόλο μετά την αποστολή στον σκηνοθέτη βίντεο που έδειχνε τον ίδιο και την κοπέλα του να κάνουν σεξ. Βέβαια όλοι οι ηθοποιοί, εκτός από τον LeBeouf, διαψεύδουν την ύπαρξη αυθεντικών ερωτικών σκηνών. Ωστόσο η Stacy Martin υποστηρίζει ότι οι ερωτικές σκηνές ήταν πραγματικές, αλλά έγιναν μεταξύ επαγγελματιών πορνοσταρ, κάτι αντίστοιχο με τις ερωτικές σκηνές του Αντίχριστου.

Πηγές: http://www.stickyday.com , http://www.famefocus.com, http://www.imdb.com

About The Author

thanarm
Όταν ήταν μικρός ο thanarm ήταν άταχτος και απρόσεκτος και έπεσε μέσα στη χύτρα με ζωμό από σελιλόιντ. Ναι καλά διαβάσατε σελιλόιντ, αυτό το πλαστικό εύφλεκτο υλικό από νιτροκυτταρίνη, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κινηματογραφικού φιλμ. Οι παρενέργειες βαριές και ανίατες. Από τότε στις φλέβες του κυλάει αυτός ο ζωμός και για να συνεχίζει να κυλάει πρέπει να βλέπει διαρκώς ταινίες… Ενίοτε και να γράφει για αυτές...
  • Αγαπημένες ταινίες: Η Πηγή της Ζωής, Εις το Όνομα του Πατρός, Fight Club, Psycho, Τα Μυαλά που Κουβαλάς
  • Αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Twin Peaks, The X-Files, Breaking Bad
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Irvin Yalom 
  • Παιδικός Ήρωας: Batman
  • Αγαπημένο ΖώοΤο γαϊδούρι, το θαυμάζει για την υπομονή του…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments