3ο Cyprus Comic Con

Ένα ακόμη Cyprus Comic Con έφτασε στο τέλος του· το 3ο στη σειρά. Επιτέλους κατάφερα, έστω και με καθυστέρηση, να δω από κοντά αυτό το απίστευτο γεγονός. Οι αρχικοί διοργανωτές του Con το 2014 ήταν πέντε. Από τον δεύτερο κιόλας χρόνο χρειάστηκε μεγαλύτερος χώρος και έτσι η μετακόμιση στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία τον 2ο χρόνο ήταν αναπόφευκτη. 3ος χρόνος φέτος και η προσέλευση έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που είναι βεβαίως πολύ θετικό, αλλά και κάτι που δείχνει ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερος χώρος.3ο Cyprus Comic ConΌσοι πήγαν στο Cyprus Comic Con είχαν την ευχάριστη έκπληξη να δούνε από κοντά κύπριους YouTubers (όπως 2J & CAT VON K), δημιουργούς κόμικς από Κύπρο, Ελλάδα, και εξωτερικό όπως Γιάννης Ρουμπούλιας «Χρονικά του Δρακοφοίνικα», Ηλίας Κυριαζής: “Elysium Online”, Δημήτρης Παναγίδης και Μάριος Γιάγκου: «Daemonium», Gilbert Simon “Mwet©”, “Asterix and the Picts”, και άλλους πολλούς.
3ο Cyprus Comic ConΕπίσης μεγάλη έκπληξη ήταν η παρουσία 2 ηθοποιών από την πολυβραβευμένη σειρά Game of Thrones, του Κύπριου Γιώργου Γεωργίου (George Georgiou) a.k.a. Razdal mo Eraz στο Game of Thrones, Al-Amin στο Homeland κ.α., και φυσικά του μεγάλου Julian Glover a.k.a. Grand Maester Pycelle στο Game of Thrones, Aristotle Kristatos στο James Bond: For Your Eyes Only, General Maximilian Veers στο Star Wars: The Empire Strikes Back, Walter Donovan στο Indiana Jones and the Last Crusade, και πολλούς άλλους ρόλους.
3ο Cyprus Comic ConΣτο 3ο Cyprus Comic Con, εκτός από τα κλασσικά στοιχεία ενός Comic Con (cosplay, artists’ tables Q/A sessions) υπήρχαν τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών (Tekken, Street Fighter, Mortal Combat), Trading Card Games, Hearthstone, περίπτερα ειδικευμένα στην γλυπτική φαντασίας, στο steampunk, στη δημιουργική συγγραφή (WRITECY),  comics, manga, visual reality, βιβλιοπωλεία, κατάστημα ιαπωνικών προϊόντων (σνακ, υλικά για σούσι και τσάι κ.α.) movie merchandise και πάρα πολλά άλλα που είναι αδύνατον να ειπωθούν σε μόνο ένα άρθρο.

Ήταν μια εμπειρία αξέχαστη, μια εμπειρία που θα επαναληφθεί ξανά και ξανά.
 Βεβαίως-βεβαίως αγόρασα και 3 βιβλία: 
«Οι Κόρες του Πύργου: Χρονικά του Δρακοφοίνικα» του Γιάννη Ρουμπούλια
, Το 1ο ερωτικό graphic novel που διαδραματίζεται στην αρχαία Κύπρο, «Αφροδίτη, Η γυμνή αλήθεια», 
και τον Αστερίξ στην κυπριακή διάλεκτο («Ο Αστερίκκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες»)
3ο Cyprus Comic ConΝα σημειώσω ότι το teaser τεύχος του σκοτεινού “Dæmonium” των Δημήτρη Παναγίδη και Μάριου Γιάγκου που διαδραματίζεται σ’ ένα γνωστό ψυχιατρείο στην  Λευκωσία, αν και μόνο 6 σελίδες, με έκανε να επιζητώ ολόκληρο το τεύχος. Μου θύμισε λίγο το σκοτεινό και κλειστοφοβικό περιβάλλον του Devil May Cry.
Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του CyprusComicCon.

Κυριακος Σορόκκου a.k.a. risKy oak

About The Author

Risky Oak
Κατοικεί με το σώμα στην Κύπρο και το μυαλό του στον κόσμο του βιβλίου που διαβάζει τη συγκεκριμένη στιγμή. Η νόμιμη γυναίκα του είναι η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και η ερωμένη του η συγγραφή διηγημάτων, ποιημάτων, θεατρικών και ατέλειωτων-μισοτέλειωτων μυθιστορημάτων. Έκδωσε μέχρι στιγμής 3 ποιητικές συλλογές και ελπίζει να μην έχει την τύχη της Βάνας Καρούλου Λέκκα. «Και κουβέντα για τις πευκοβελόνες!»
  • Αγαπημένη ταινίες: Ninth Gate, Alien (το 1ο), Seven, Basic Instinct (το 1ο), The Dark Knight, Scarface, The Shining,  κλπ. κλπ. κλπ.
  • Αγαπημένοι Συγγραφείς: Εκτός από J. R. R. Tolkien: οι Orhan Pamuk, Michael Crichton (Jurassic Park), Stephen King, J.K. Rowling, Adam Nevil, και η λίστα τελειωμό δεν έχει. 
  • Παιδικός Ήρωας: Mr. Bean. . . Προς τι ο γέλωτας;;
  • Αγαπημένο ΖώοΛατρεύει τα σκυλιά, προτιμά τα γατιά (που δεν γαυγίζουν) αλλά θα ήθελε στην άλλη του ζωή να είναι γιγάντια χελώνα των Γκαλαπάγκος για να έχει μπροστά του άλλα 193 χρόνια ζωής για να διαβάζει.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments