Συνεντέυξεις καλεσμένων στο Comicdom Con Athens 2016

Σαν χορηγός επικοινωνίας του Comicdom Con 2016, το SpoilerAlert.gr είχε την τιμή να πάρει συνέντευξη από αρκετούς από τους επίσημους καλεσμένους της εκδήλωσης!

Ο σχεδιαστής του φαινόμενου THE WALKING DEAD, Charlie Adlard, μας μίλησε για τα τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια και αναζητήσαμε τους λόγους που μπορεί να είναι τα ζόμπι τόσο δημοφιλή στις μέρες μας.

Ο Βρετανός συγγραφέας των NEW AVENGERS, CONTEST OF CHAMPIONS και 2000AD, Al Ewing, μας εξήγησε πώς τα καταφέρνει να γράφει τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ενώ συζητήσαμε για την επιρροή της τεράστιας επιτυχίας των ταινιών της Marvel στο συγγραφικό έργο, και για το πόσο ενδιαφέρον μπορεί να γίνει το παιχνίδι με τους “κανόνες” κάθε “φανταστικού κόσμου” και πως μπορεί να αντιδράσουν οι φαν σε αυτό.

Ο εξαιρετικός Κροάτης σχεδιαστής, γνωστός για τη δουλειά του στη Vertigo αλλά και σε superhero comics των Marvel και DC, Goran Sudzuka, μας μίλησε για τα comics στην πατρίδα του και μας εξήγησε πώς είναι να ζει κανείς στην Κροατία και να σχεδιάζει για τη Marvel.

Η Ελληνογερμανίδα δημιουργός manga Christina Plaka μας μίλησε για το πώς είναι να σχεδιάζεις Ιαπωνικά manga στη Γερμανία, και αναζητήσαμε τους λόγους που αυτή τεχνοτροπία είναι τόσο διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, διοργανωτής events και ακαδημαϊκός, Chris Thompson μας μας μίλησε για τις διάφορες αντίστοιχες οργανώσεις που έχει δει σε άλλες χώρες και μας ανέλυσε τη γνώμη του για την Ελληνικό Comic Con και τα ελληνικά comics γενικότερα.

Η Νοτιοκορεάτισσα mangaka και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, Sookyung Yoo, μας μίλησε για τα Ιαπωνικά και τα Κορεάτικα manga και τις προκαταλήψεις που μπορεί να υπάρχουν γύρω από αυτά.

Ο Τάσος Αναστασιάδης και ο Νέαρχος Κωνσταντίνου,  ιδρυτές της Κυπριακής ανθολογίας CURRENT COMIC BOOK ANTHOLOGY μας μίλησαν για τα comics στην Κύπρο και για την προσπάθεια που κάνουν εκεί.

Interview: Thanos Filanis

Camera: Spiridoula Gatsiou

Editing: George Vorrias

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments