5 + 1 Dramedies Για Γέλια Και Για Κλάματα (Pun Intended)

Dramedies_1_WildTales

Wild Tales – Relatos salvajes – Ιστορίες για Αγρίους (2014 / Αργεντινή)

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς για να πάρει εκδίκηση; Η ταινία παρουσιάζει έξι σύντομες ιστορίες, των οποίων οι πρωταγωνιστές φτάνουν στα άκρα και χρησιμοποιούν ωμές και βίαιες τακτικές για να εκδικηθούν όσους τους αδίκησαν. Η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, καθώς και για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. 

 

Dramedies_2_TheBrandNewTestament

The Brand New Testament – Le Tout Nouveau Testament – Η Ολοκαίνουργια…Καινή Διαθήκη (2017 / Λουξεμβούργο)

Ο Θεός υπάρχει, ζει στις Βρυξέλλες με την σύζυγο και την κόρη τους, και αρέσκεται στο να βασανίζει την ανθρωπότητα μέσω του υπολογιστή του. Αποφασισμένη να επαναστατήσει, η κόρη του αποκαλύπτει σε κάθε άνθρωπο την ημερομηνία θανάτου του και μιμούμενη τον μεγαλύτερο αδερφό της, κατεβαίνει στην Γη με σκοπό να γράψει μια νέα Καινή Διαθήκη. Σουρεάλ καταστάσεις, απροσδόκητες ανατροπές και μαύρο χιούμορ υπόσχονται μια ευχάριστη απόλαυση.

 

Dramedies_3_Asphalte

Macadam Stories – Asphalte – Άσφαλτος (2015 / Γαλλία)

Στα προάστια μιας σύγχρονης μεγαλούπολης, οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας ζουν μονάχοι τους, αποξενωμένοι από τους υπόλοιπους, ζώντας μια ανιαρή καθημερινότητα. Αναπάντεχες συναντήσεις έρχονται να ταράξουν το status quo των πρωταγωνιστών, προσφέροντας γέλιο και κάνοντας τον θεατή να συμπονέσει μαζί τους, ελπίζοντας ταυτόχρονα στην λύση του δράματος.

 

Dramedies_4_Truman

Truman (2016 / Αργεντινή)

Η ταινία ακολουθεί τους δύο πρωταγωνιστές για ένα διάστημα τεσσάρων ημερών, περιγράφοντας τις στιγμές που περνάνε μαζί, καθώς είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια, παρέα με τον πιστό σκύλο του ενός, τον Truman. Συγκινητικές και αστείες καταστάσεις περιπλέκονται όμορφα γύρω από τους δύο φίλους, έχοντας ως επίκεντρο την δύσκολη περιπέτεια που περνάει το αφεντικό του Truman, τονίζοντας ότι η φιλία είναι ένας από τους θησαυρούς της ζωής. 

Dramedies_5

The Party (2018 / Ηνωμένο Βασίλειο)

Μόνο 71 λεπτά, όσο είναι και η διάρκεια της ταινίας, χρειάζονται για να έρθουν τα πάνω κάτω, φιλίες να διαλυθούν, σύντροφοι να απατηθούν, πεποιθήσεις να κλονιστούν, και μυστικά να βγουν στην επιφάνεια, με αφορμή τον εορτασμό μιας προαγωγής. Αποτελεί μια ασπρόμαυρη ταινία, γεμάτη Βρετανικό χιούμορ, η οποία υπόσχεται ότι θα ταράξει ακόμα και το σύστημα αξιών του θεατή.

Dramedies_6_Longing

Longing – Πόθος (2018 / Ισραήλ)

Ο μεσήλικας πρωταγωνιστής δέχεται ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από μια πρώην σύντροφό του, την οποία έχει να συναντήσει πάνω από 20 χρόνια. Εκείνη του αποκαλύπτει πως ήταν έγκυος στον γιο τους όταν χωρίσανε, και πως ο γιος αυτός απεβίωσε λίγες ημέρες πριν, όντας 19 χρονών. Αποφασισμένος να τον γνωρίσει, ακόμα και τώρα, ο πατέρας ξεκινά ένα ταξίδι στην μνήμη και στο παρελθόν του γιου του, εξερευνώντας την ιδιότητα του πατέρα, παράλληλα με την ζωή του γιου.

About The Author

Ανδρέας Αγγέλου
8 ώρες προγραμματιστής, 8 ώρες couch potato. Τις άλλες 8 ώρες που περισσεύουν, κοιμάται. Είναι καλός στο να οργανώνει λίστες με τραγούδια, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, και βιβλία, αλλά δυσκολεύεται να τα προλάβει όλα. Αρέσκεται στο να μοιράζεται προτάσεις και κριτικές με τους φίλους του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποφύγει τα spoilers..
  • Αγαπημένη Ταινία:Star Wars: The Last Jedi
  • Ένοχη απόλαυση: Pitch Perfect
  • Αγαπημένη Τηλεοπτική Σειρά: Doctor Who
  • Αγαπημένος Χαρακτήρας: The Doctor
  • Παιδικοί Ήρωες: Οι Τρεις Ντετέκτιβ
  • Αγαπημένο Ζώο: Grumpy Bear
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments