Φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα το «Δυο μέρες, μια νύχτα» με την Μαριόν Κοτιγιάρ

Δυο μέρες, μια νύχταΣτην ταινία των Νταρντέν, «Δυο μέρες, μια νύχτα», το κύριο θέμα είναι η πρόσφατη οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Η Σάντρα, η ηρωίδα της ταινίας, εργάτρια σε επιχείρηση, κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά της, μετά την επιστροφή της από αναρρωτική άδεια, επειδή το αφεντικό αναγκάζει τους υπόλοιπους εργάτες να επιλέξουν αν θα πάρουν πριμ από χίλια ευρώ ο καθένας ή θα δεχτούν να επιστρέψει στη δουλειά η Σάντρα. Αυτό το δίλημμα βγάζει στην επιφάνεια τη σκληρή ανταγωνιστικότητα, την αδιαφορία, αλλά και το προσωπικό συμφέρον, σε βάρος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Σάντρα αρχίζει έναν αγώνα δύο ημερών και μιας νύχτας, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της ταινίας, για να πείσει τους συναδέλφους της να την ψηφίσουν, ερχόμενη αντιμέτωπη με την υποκρισία, ακόμη και τη βία, πριν, τελικά, πείσει αρκετούς να την υποστηρίξουν.

Οι Νταρντέν καταγράφουν με λεπτομέρεια και αντικειμενικότητα τις καταστάσεις, με ιδιαίτερη επιμονή στη συμπεριφορά των ανθρώπων, προσφέροντάς μας μια ταινία γεμάτη ανθρωπιά και συγκίνηση, και μια εξαίρετη ερμηνεία από τη Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία είναι φαβορί για βραβείο.

Πηγή: naftemporiki.gr

About The Author

Γιώργος Βορριάς O αρχισυντάκτης του Spoileralert.gr τα τελευταία 25 χρόνια κυκλοφορεί ανάμεσά μας με μια κάμερα, μαζεύοντας υλικό για μοντάζ. Από το 2006 άρχισε να ανεβάζει βίντεο και στο YouTube με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα...
Tο SpoilerAlert.gr το ξεκίνησε διστακτικά, γιατί δεν περίμενε να το βλέπουν ούτε οι φίλοι του, και φοβόταν πως θα βαριόταν γρήγορα.
Αρκετά χρόνια, και 350+ βίντεο αργότερα, μάλλον βγήκε λάθος, τουλάχιστον στο δεύτερο :p Έχει φτιάξει το κανάλι, τη σελίδα, κάνει το Pop-Corn Maniac, και μοντάρει Επεισοδιακούς, Καρικατούρες και διάφορα Specials.
  • Αγαπημένη ταινία: Έχει αναφέρει ήδη 50 στα βίντεο του, αλλά μάλλον ξεχωρίζει το "The Fountain"
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δεν είναι πολύ διαβαστερός, αλλά τα βιβλία του George Orwell τα χει λιώσει.
  • Παιδικός (και παντοτινός) Σούπερ- ήρωας: Al Bundy
  • Αγαπημένο ζώοΙπποπόταμος. H ενσάρκωση του "Zero Fucks Given"
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments