Flash: η αρχή της τέταρτης σεζόν – review

O Flash επέστρεψε με την τέταρτη σεζόν του! “Μα για μια στιγμή!” θα μπορούσαν υποθετικά να πουν οι φανς της σειράς. “Πως γίνεται να έχουμε καινούρια σεζόν, αφού ο Barry Allen a.k.a. o Flash, παγιδεύτηκε οικιοθελώς μέσα στο Speed Force για να σώσει τον κόσμο;” Εξαιρετικές παρατηρήσεις, υποθετικοί φανς της σειράς!

Ένας όμορφος και γενναίος τρόπος να συνεχιστεί η σειρά χωρίς τον πρωταγωνιστή της, θα ήταν να πάρει κάποιος άλλος τη θέση του. Έτσι φαίνεται να ξεκινάει το επεισόδιο. Ο Wally West a.k.a. kid Flash, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως υπερήρωας, αλλά δεν είναι απόλυτα αποτελεσματικός, παρά τη βοήθεια που του παρέχει η υπόλοιπη ομάδα.

Παράλληλα, η αδερφή του Wally και μνηστή του Barry, η Iris παίρνει τη θέση ως συντονίστρια και αρχηγός της ομάδας, ενώ προσπαθεί να πνίξει τον θρήνο της, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στην προστασία της πόλης της.

Όλοι κάνουν ό, τι μπορούν, μέχρι που ένα βράδυ εμφανίζεται ένας hi-tech σαμουράι και απαιτεί να παλέψει με τον αυθεντικό Flash, τον δυνατότερο όλων! Αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη, υποθετικοί φανς; Η ομάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, ο Wally πρέπει να καταφέρει να ξεφύγει από τη σκιά του Barry και να γίνει ένας επαρκής και ανεξάρτητος υπερήωας.

Οι επιλογές που έχει η σειρά είναι δύο. Η πρώτη είναι να προχωρήσει μπροστά και οι χαρακτήρες να αντιμετωπίσουν τις συνέπιες των πράξεων και των επιλογών τους. Η άλλη είναι να αναστήσει τον Barry, να ακυρώσει την επιλογή της Katelyn – Killer frost και να την επαναφέρει πίσω, να έχει τον Sysco να δουλεύει κρυφά από τον στενό του κύκλο για να ελευθερώσει τον Barry και γενικά να μας επιβεβαιώσει πως ό, τι κι αν γίνει, όλα διορθώνονται.

Η θυσία του Barry κράτησε έξι μήνες και μισό επεισόδιο. Ο αγαπημένος μας πρωταγωνιστής επέστρεψε, μα κάτι δεν πάει καλά. Θέλει ξύρισμα! Επίσης λέει και γράφει ασυναρτησίες, αλλά η καλή του η Iris, έχει ένα σχέδιο για να τον συνεφέρει. Ένα σχέδιο που δεν θα αποκαλύψω εδώ, γιατί είναι κάτι που πρέπει να το δει κανείς μόνος του για να πιστέψει πόσο ηλίθιο είναι.

Στο δεύτερο επεισόδιο η σειρά επιστρέφει σε γνώριμα, σταθερά και σίγουρα εδάφη. Εμφανίζεται ένας καινούριος κακός, ο Flash πρέπει να τον σταματήσει, ο μεγάλος, μυστηριώδης κακός που καταστρώνει σχέδια στο σκοτάδι, ένα – δυο αστεία εδώ, λίγο δράμα που θα λυθεί μέχρι το τέλος του επεισοδίου εκεί και όλα καλά. Επίσης, αν ήσουν και εσύ σαν και εμένα και είχες αρχίσει να συμπαθείς κάπως την Iris στον προηγούμενο κύκλο, μην ανησυχείς! Η κοπέλα δεν χάνει χρόνο και γίνεται και πάλι η παράλογη και εκνευριστική πρωταγωνίστρια που κανείς δεν αγάπησε, πέρα από τον Barry!

Η σειρά συνεχίζει να έχει την κλασική φόρμουλα: ένα βήμα μπροστά, δυο πίσω. Δεν υπάρχουν πραγματικές συνέπειες, κατ’ επέκταση ούτε πραγματικός κίνδυνος. Άρα γίνεται να υπάρξει πραγματική αγωνία;

Από την άλλη σε όσους αρέσει η σειρά, ξέρουν τι βλέπουν. Ούτε θα αλλάξει τη ζωή κανενός, ούτε θα ανοίξει νέους ορίζοντες στη σκέψη κάποιου θεατή. Θα έχει τους υπερβολικούς, γελοίους κακούς της, θα έχει το χιουμοράκι της, θα έχει τις αξιοπρεπείς για τα δεδομένα της τηλεόρασης εφέ της.  Άμα σου αρέσει o Flash, υποθετικέ φαν, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Η σειρά είναι εδώ και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Τώρα αν αυτό είναι καλό, πρέπει να το αποφασίσεις εσύ.
Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχουν λάθος απαντήσεις!

Καραντωνίου Χρήστος

About The Author

Χρήστος Καραντωνίου
Από τότε που ήμουν μικρό αγόρι, ήμουν πολύ εσωστρεφής και χαμηλών τόνων, με αποτέλεσμα να με τραμπουκίζουν και να μου φέρονται άσχημα τα άλλα παιδιά. Όλα όμως άλλαξαν (όχι απαραίτητα προς το καλύτερο), όταν μια μέρα σε μια εκδρομή με το σχολείο μου, έκοψα το δάχτυλό μου στις σελίδες ενός ραδιενεργού βιβλίου. Έκτοτε φοράω χιπστερογυαλιά και τρέφω μια αγάπη σε βαθμό καψούρας για τα βιβλία, αλλά και τα κόμικς έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και στη βιβλιοθήκη μου.
Προσπαθώ να ζω στη Θεσσαλονίκη, προσποιούμαι (εντυπωσιακά ανεπιτυχώς) τον εκκολαπτόμενο φιλόλογο, αραιά και που εργάζομαι. Πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που μπορούν να πουν ''το αγαπημένο μου Χ'', όπου Χ=βιβλίο, ταινία, μουσική κ.τ.λ.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments