Halloween στο Hogwarts

Το Halloween είναι μια γιορτή που ταιριάζει γάντι στον κόσμο του Harry Potter. Και φυσικά γιορτάζεται με ενθουσιασμό από τους μάγους, παρόλο που το Υπουργείο Μαγείας είχε προσπαθήσει παλαιότερα να περιορίσει τους εορτασμούς, έχοντας δήθεν υπόψη το Διεθνές Καταστατικό για τη Μυστικότητα των Μάγων.

tumblr_mu4mgq8GrF1rheqhwo1_500

Στις 31 Οκτωβρίου λοιπόν, παραμονή των Αγίων Πάντων, η μεγάλη τραπεζαρία του Hogwarts στολίζεται με τεράστιες κολοκύθες που έχει φυτέψει και μεγαλώσει ο Hagrid, τα τραπέζια είναι γεμάτα με λαχταριστά γλυκίσματα και στο τέλος της γιορτής τα φαντάσματα του κάστρου ψυχαγωγούν τους μαθητές. Την ημέρα αυτή εξάλλου πέθανε ο Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, ο γνωστός Σχεδόν-Ακέφαλος Νικ.

tumblr_mcr8pxUCHR1rj99t2o2_500

Τυχαίνει (;) όμως την ημέρα αυτή να συμβαίνουν διάφορα περίεργα και τρομακτικά γεγονότα, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Harry.

Στις 31 Οκτωβρίου του 1981 ο Voldemort σκότωσε τους γονείς του Harry και προσπάθησε να σκοτώσει και τον ίδιο, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί κι έτσι να τελειώσει ο Πρώτος Πόλεμος στον κόσμο των Μάγων κι όλοι να νομίζουν πως ο Voldemort πέθανε.

Halloween στο Hogwarts lily

11 χρόνια αργότερα, στον πρώτο εορτασμό του Halloween στο Hogwarts για τον Harry, ένα τρολ μπαίνει “μυστηριωδώς” στο κάστρο και προκαλεί πανικό. Οι μαθητές οδηγούνται σε ασφαλές μέρος, αλλά ο Harry και ο Ron τρέχουν ακριβώς εκεί που δεν έπρεπε να πάνε, για να σώσουν την Ερμιόνη.

Halloween στο Hogwarts troll

Την επόμενη χρονιά την ημέρα του Halloween ανοίγει η Κάμαρα με τα Μυστικά.  Η γάτα του Φίλτς, η κυρία Νόρις, βρίσκεται κρεμασμένη απ’την ουρά της και πολλοί πιστεύουν πως για όλα φταίει ο Harry, ο οποίος αργότερα σώζει, με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, την Ginny και καταστρέφει – εν αγνοία του – έναν πεμπτουσιωτή.

Halloween στο Hogwarts basilisk

Τρίτη χρονιά για τον Harry στο Hogwarts και τη βραδιά του Halloween ο Sirius Black, έχοντας πρόσφατα αποδράσει από το Azkaban και ψάχνοντας τον Harry, επιτίθεται στον πίνακα της Χοντρής Κυρίας που προστάτευε την είσοδο του κοιτώνα των Gryffindor. Όλοι στο κάστρο αναστατώνονται, και περισσότερο απ’όλους ο Harry, καθώς όλοι νομίζουν πως ο Sirius τον ψάχνει για να τον σκοτώσει. Θα πίστευε κανείς πως για μία φορά θα προστάτευε τον εαυτό του, αλλά πάλι πάει ακριβώς στου “λύκου τα δόντια”!

Halloween στο Hogwarts fat lady1                tumblr_mn5z5g6X4Q1qeijvdo3_250tumblr_mn5z5g6X4Q1qeijvdo4_250

Ένα ακόμα χρόνο αργότερα, 31 Οκτωβρίου του 1994, όλοι οι μάγοι ετοιμάζονται για το Triwizard Tournament και περιμένουν να δουν ποιοι θα είναι οι μαθητές που θα πάρουν μέρος. Και ξαφνικά, ενώ δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, το κύπελλο της φωτιάς “ξερνάει” το όνομα του Harry. Κανείς δεν τον πιστεύει όταν λέει ότι δεν έβαλε εκείνος το όνομά του μέσα και ακόμα και ο Ron απομακρύνεται από κοντά του. Άλλη μια εφιαλτική χρονιά φαίνεται να αρχίζει για τον Harry.

Halloween στο Hogwarts goblet

Halloween στο Hogwarts name

spirou

About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments