Heat

Heat

Το 1995, υπήρξε μια χρονιά σταθμός για την δεκαετία του 90. Εκείνη την χρονιά κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά οι δίσκοι dvd, που επέτρεψαν σε όλους εμάς σήμερα να μιλάμε για blue ray δίσκους κλπ. Επίσης, την ίδια χρονιά, οι Greatfull Dead ανακοίνωσαν την διάλυση τους, αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα κάποιας εντελώς διαφορετικής στήλης. Κινηματογραφικά, υπήρξε ένα πολύ δημιουργικό έτος, μιας και είδαμε στις αίθουσες ταινίες όπως το Toy Story (την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων κατασκευασμένη εξολοκλήρου από υπολογιστή), το Seven, τους Συνήθεις Ύποπτους, το Casino, το τρίτο μέρος του Die Hard, και άλλες πολλές. Το 1995, είδαμε τον Mel Gibson να σηκώνει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας με το Braveheart, τους Pierce Brosnar και Val Kilmer να αλλάζουν φρουρά στις συνέχειες του James Bond και Βatman αντίστοιχα, αλλά και για πρώτη φορά τους Al Pacino και Robert De Niro να συναντιούνται σε μια ταινία μαζί έστω και για 1-2 σκηνές (το δεύτερο μέρος του Νονού, δεν τους είχε ποτέ στο ίδιο πλάνο). Υπεύθυνος για αυτή την larger than life συνάντηση, ήταν ο Michael Mann με την Έντασή του.

tumblr_m629ugu6NJ1rz2ur7o1_500

 H Ένταση, έχει ως βασική υπόθεση μια απλή ιστορία, χιλιοειπωμενή και συχνά κοινότυπη. Καλός αστυνομικός, αφοσιωμένος στη δουλειά του, κυνηγά επαγγελματία ληστή και την ομάδα του.Το καλό και το κακό, η δικαιοσύνη με την διαφθορά συγκρούονται μέσα στα πλαίσια μιας ξέφρενης αστυνομικής περιπέτειας. Σωστά; Όχι και τόσο. Ο Mann, ένας από τους τεράστιους σύγχρονους κινηματογραφιστές, επιλέγει να εστιάσει στους χαρακτήρες της ταινίας του, και στις επιλογές που κάνουν καθώς εξελίσσεται η ιστορία, και όχι τόσο στο μοτίβο της περιπέτειας. Η Ένταση, στην ουσία αποτελεί μια σύγχρονη ταινία νουάρ, με εσωστρέφεια, ηθικά διλήμματα, αμφισβήτηση βασικών αξιών ζωής, γυρισμένη με την επιβλητική ματιά ενός σκηνοθέτη που ξέρει να διαχειρίζεται άψογα το υλικό του.
heat-movie-wallpapers1

Οι Pacino και De Niro, δεν χρειάζονται συστάσεις. Με την σύμπραξη τους στο Heat, μας χαρίζουν ίσως δύο από τις τελευταίες μεγαλειώδεις ερμηνείες της καριέρας τους, τονίζουν με μαεστρία τα προσωπικά αδιέξοδα και την διαφορετική φιλοσοφία ζωής των ηρώων τους και απογειώνουν την ταινία.

341563

Η Ένταση είναι μια ταινία αναφοράς στο είδος της περιπέτειας, σκοτεινή και περίπλοκη όπως η ανθρώπινη ψυχή, με βίαιες σκηνές δράσης, γρήγορη πλοκή και ανατροπές, μια ταινία που θα σας κάνει να συμπαθήσετε όλους τους χαρακτήρες της.

Δείτε τη!

zgou

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

About The Author

zgou Ο Ζgou είναι θύμα της ποπ κουλτούρας. Έμαθε να δένει τα κορδόνια του την μέρα που είδε το Stand by me. Έχει δύο άσπρες τρίχες στα μαλλιά, ενώ στην φέτα επιλέγει να μην βάζει ρίγανη. Μουσικόφιλος, φανατικός σινεφίλ και series maniac, ονειρεύεται μια μέρα να γίνει άνω τελεία σε κείμενο του Ηλία Φραγκούλη.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments