“Η Εκδίκηση” της Yrsa Sigurdardottir

Η Εκδίκηση Περίληψη από τον εκδότη:
“Μη φεύγεις. Μη φεύγεις ακόμη. Δεν τέλειωσα.

Σ’ ένα απομονωμένο χωριό στην Ισλανδία, τρεις φίλοι αποφασίζουν να ανακαινίσουν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Αλλά σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνοι τους – κάποιος θέλει να φύγουν και δηλώνει σαφώς την παρουσία του. 
Στο μεταξύ, σε μια πόλη απέναντι από το φιορδ, ένα νεαρός γιατρός ερευνά την αυτοκτονία μιας γηραιάς κυρίας και ανακαλύπτει ότι είχε εμμονή με τον εξαφανισμένο γιο της. Όταν οι δύο ιστορίες συνδέονται, η φρικτή αλήθεια αποκαλύπτεται…”

Την “Εκδικηση” θα την προσπερνούσα χωρίς να αντιληφθώ την ύπαρξη της, εάν δεν διάβαζα πολύ καλές κριτικές  στις βιβλιοφιλικές σελίδες που είμαι μέλος. Ανήκει στο ειδος του μεταφυσικού θρίλερ και η ιστορία διαδραματίζεται στην Ισλανδία. Μπορείς να φανταστείς τι όμορφα που ταιριάζει στο είδος αυτό η υπέροχη και παγωμένη Ισλανδία! Η οπτική γωνία είναι διαφορετική σε κάθε κεφάλαιο, πότε η Κατρίν και πότε ο Φρέιρ μας συντροφεύουν και μέσα από τα δικά τους ματιά βλέπουμε να ξεδιπλώνεται η ιστορία μας με αυτούς ως κύριους πρωταγωνιστές.

Ήταν ένα πολύ καλό βιβλίο τρόμου. Οι χαρακτήρες ήταν καλογραμμένοι και πολύ συμπαθητικοί και κινούνταν μέσα στην ιστορία άνετα και κυρίως πιστευτά. Οι αντιδράσεις τους πολλές φορές βοηθούσαν στο να παγώσει και το δικό σου αίμα,  έπιανα τον εαυτό μου να φοβάται πολύ, αλλά και να συμπάσχει μαζί τους και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Η ιστορία ήταν καλά δομημένη, κάποια “μυστικά” της τα είχα καταλάβει πριν την μέση του βιβλίου, άλλα πάλι ήρθαν σαν έκπληξη με το πέρας του διάβασματος. Από την αρχή σε τραβάει να γυρίζεις σελίδα τη σελίδα. Το τέλος ήταν αναμενόμενο, όλα τα βιβλία (και οι ταινίες τρόμου) ακολουθούν την πάνω κάτω ίδια γραμμή πλεύσης.

 Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε ανθρώπους που ξέρω πως αγαπούν το καλό βιβλίο τρόμου.

Γεωργία Ζαρκαδάκη

About The Author

Γεωργία Ζαρκαδάκη
Ατσούμπαλη. Άγαρμπη. Από τύχη ακόμα ζωντανή. Μεγάλωσα σε ένα προάστιο της Αθήνας δίπλα από το Δημοτικό νεκροταφείο. Αγαπώ το διάβασμα γιατί δεν είναι ο πραγματικός κόσμος και αγαπώ την σοκολάτα γιατί δεν είναι η γεύση της ζωής. Απαισιόδοξα αισιόδοξη πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά.
  • Αγαπημένη ταινία: The Goonies,ήμουν νια και γέρασα..Και το The elephant man, για τα δάκρυα που έριξα και τους υπαρξιακούς φόβους που με γέμισε.
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Είμαι πολυγαμική αναγνώστρια.
  • Παιδικός Ήρωας: Scooby doo,where are you?
  • Αγαπημένο ΖώοLlama Carl, από το Llama with hats.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments