Η Γέφυρα Των Μυστικών της Jennifer Donnelly

Γέφυρα Των Μυστικών“Η Γέφυρα Των Μυστικών” είναι ένα κοκτέιλ διαφόρων λογοτεχνικών ειδών. Έχει το ρομάντζο του στην πιο καθαρή και έντονη μορφή του, έχει την αγωνία που σε κράταει κολλημένο στις σελίδες του και το μυστήριο που ξυπνάει την περιέργεια μέσα σου. Αν και η ερωτική πλευρά της ιστορίας δεν ήταν για εμένα το ατού της ιστορίας, στο σύνολό του το βιβλίο κερδίζει την συμπαθειά σου.

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου με το όνομα Τζο ανήκει σε μια από τις “παλιές και καλές” οικογένειες της Νέας Υόρκης και είναι ένας πολύ “δροσιστικός” χαρακτήρας. Τι εννοώ με αυτό? Είναι ένα πλάσμα που θέλει να σπάσει τους κανόνες της κοινωνίας που την θέλουν να είναι μόνο μια καλή σύζυγος και μητέρα και τολμάει να ακολουθήσει το ονειρό της – να γινεί δημοσιογράφος. Αυτό φυσικά δεν γίνεται κοινωνικά αποδεκτό.

Όταν χάνει τον πατέρα της από ένα ατυχήμα με το όπλο του, μόνη της ξεκινάει να ξεδιαλύνει το μυστήριο που σκεπάζει τον θάνατό του, κάτι που καμία γυναικά απο τον κοινωνικό της περίγυρο δε θα τολμούσε. Στην αρχή του βιβλίου η συγγραφέας μας δείχνει, όχι και με πολύ διακριτικό τρόπο, πόσο καταπιεσμένες ήταν οι γυναίκες εκείνη την περίοδο. Θα προτιμούσα να μας το είχε δείξει μέσα απο τις πράξεις των ηρώων της, παρά να μας το λέει τόσο εμφανέστατα. Απο την αρχή του βιβλίου η Τζο έρχεται σε επαφή με τον Έντι, έναν σέξυ νεαρό δημοσιογράφο που πάντα κυνηγάει το πιο καυτό θέμα και που ξυπνάει στην ηρωίδα μας κάτι περισσότερο απο θαυμασμό.. Η ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στη “Γέφυρα των μυστικών” είναι ιδιαίτερη κατά την έννοια ότι δεν περίμενα να καταλήξει έτσι. Παρ’όλα αυτά είναι αξιοπρεπέστατη και τρυφερά δοσμένη.  Το μυστήριο μου άρεσε πάρα πολύ, είχε μια νότα απο παλιό βικτωριανό μυθιστόρημα.

Μου άρεσε αρκετά. Μου άρεσε ο δυναμισμός της Τζο, κάτι που γίνεται πιο αξιοσέβαστο αν σκεφτείς την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία. Το μυστήριο ήταν ΟΚ, ευχάριστο και με αρκετές εκπλήξεις. Το ρομαντικό κομμάτι απολαυστικό, αν και δεν είναι του γούστου μου, δεν με ενόχλησε.

About The Author

Γεωργία Ζαρκαδάκη
Ατσούμπαλη. Άγαρμπη. Από τύχη ακόμα ζωντανή. Μεγάλωσα σε ένα προάστιο της Αθήνας δίπλα από το Δημοτικό νεκροταφείο. Αγαπώ το διάβασμα γιατί δεν είναι ο πραγματικός κόσμος και αγαπώ την σοκολάτα γιατί δεν είναι η γεύση της ζωής. Απαισιόδοξα αισιόδοξη πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά.
  • Αγαπημένη ταινία: The Goonies,ήμουν νια και γέρασα..Και το The elephant man, για τα δάκρυα που έριξα και τους υπαρξιακούς φόβους που με γέμισε.
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Είμαι πολυγαμική αναγνώστρια.
  • Παιδικός Ήρωας: Scooby doo,where are you?
  • Αγαπημένο ΖώοLlama Carl, από το Llama with hats.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments