Μην Σβήσεις το Φως

 Μην Σβήσεις το Φως

To Μην Σβήσεις το Φως (2016) εισβάλει στις σκοτεινές αίθουσες της χώρας μας στις 29 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται να μας προσφέρει απλόχερα ανατριχιαστικά ρίγη τρόμου. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τις δυο τελευταίες δεκαετίες το είδος του τρόμου έχει γνωρίσει μια μοναδική αναβίωση, ενώ υπάρχει μια σταθερή μερίδα θεατών που ακολουθεί φανατικά το συγκεκριμένο είδος. Τα νούμερα των εισιτηρίων που κόβουν οι πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες, μαρτυρούν αυτή την τάση λατρείας του γνήσιου τρόμου. O James Wan (Saw, Insidious Part I+II και The Conjuring 1+2) είναι ένας από τους σκηνοθέτες που έχει αποδείξει περίτρανα ότι μπορεί να δημιουργήσει τρομακτικές σεκάνς που έχουν την δύναμη να σε ξεβολέψουν από την άνεση του καθίσματός σου και να σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου. Βέβαια, το παρόν  άρθρο δεν αναφέρεται στην  καλλιτεχνική μαεστρία του Wan, αλλά σε ένα νέο ανερχόμενο πρόσωπο, ανακάλυψη του ίδιου του Wan, που είμαστε σίγουροι ότι έχει τα προσόντα να ταρακουνήσει για τα καλά τα δρώμενα του καθαρόαιμου κινηματογραφικού τρόμου.

Μην Σβήσεις το ΦωςΑναφερόμαστε στον 35χρονο Σουηδό σκηνοθέτη David F. Sandberg, ο οποίος ξεκίνησε με τη δημιουργία animated ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ και έπειτα προχώρησε στο είδος του τρόμου, φτιάχνοντας μαζί με τη σύζυγό του αριστουργηματικά ταινιάκια μικρού μήκους με ελάχιστο προϋπολογισμό. Χρησιμοποιώντας το διαμέρισμά τους για σκηνικό και ασχολούμενος ο ίδιος με όλες της διαστάσεις της δημιουργίας μιας ταινίας (σενάριο, εφέ, μουσική κτλ) κάνοντας τις δικές του παραγωγές, ο Sandberg κατάφερε με μοναδικό τρόπο να δημιουργήσει γνήσιο τρόμο στον μέγιστο χρόνο των τριών λεπτών!
Η μικρού μήκους ταινία του «Lights Out» έγινε αμέσως viral, μετρώντας εκατομμύρια views, ενώ βραβεύτηκε σε διάφορα φεστιβάλ. Αναμενόμενο ήταν λοιπόν να προσεγγιστεί ο Sandberg από κάποιο μεγάλο στούντιο και να του δώσουν τα ηνία της δημιουργίας μιας μεγάλους μήκους ταινίας. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία αποτελεί την μεγάλη εκδοχή του «Lights Out» και κάτι μας κάνει να πιστεύουμε ότι μετά τη θέασή της θα ξανασκεφτόμαστε πριν σβήσουμε τα φώτα του σπιτιού μας… Επίσης, αν κρίνουμε και από το επόμενο project του, που είναι το sequel της Annabelle, ο Sandberg ήρθε για να μείνει στο χώρο του κινηματογραφικού τρόμου!

Η μικρού μήκους ταινία «Lights Out» (2013)

Η μικρού μήκους ταινία «Attic Panic» (2015)

Η μικρού μήκους ταινία «Not So Fast» (2014)

To trailer της ταινίας Μην Σβήσεις το Φως (2016)

Δείτε τις υπόλοιπες ταινίες του στο κανάλι του στο youtube ή στο vimeo.

About The Author

thanarm
Όταν ήταν μικρός ο thanarm ήταν άταχτος και απρόσεκτος και έπεσε μέσα στη χύτρα με ζωμό από σελιλόιντ. Ναι καλά διαβάσατε σελιλόιντ, αυτό το πλαστικό εύφλεκτο υλικό από νιτροκυτταρίνη, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κινηματογραφικού φιλμ. Οι παρενέργειες βαριές και ανίατες. Από τότε στις φλέβες του κυλάει αυτός ο ζωμός και για να συνεχίζει να κυλάει πρέπει να βλέπει διαρκώς ταινίες… Ενίοτε και να γράφει για αυτές...
  • Αγαπημένες ταινίες: Η Πηγή της Ζωής, Εις το Όνομα του Πατρός, Fight Club, Psycho, Τα Μυαλά που Κουβαλάς
  • Αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Twin Peaks, The X-Files, Breaking Bad
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Irvin Yalom 
  • Παιδικός Ήρωας: Batman
  • Αγαπημένο ΖώοΤο γαϊδούρι, το θαυμάζει για την υπομονή του…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments