Έρχεται ο “Μπλε Κομήτης”!

Μπλε Κομήτης

Το νέο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθ… Όχι, δεν ταιριάζει. Έσκασε σαν κομήτης στον χώρο των ελληνικών κόμικς. Ναι, πολύ καλύτερα. Χθες ανακοινώθηκε ότι ένα καινούργιο ελληνικό περιοδικό αφιερωμένο στην ένατη τέχνη θα κυκλοφορήσει λίαν συντόμως. Το όνομα αυτού Μπλε Κομήτης.

Αρχισυντάκτης θα είναι ο Γιώργος Γούσης, ένας εκ της δημιουργικής ομάδας πίσω από το εξαιρετικά επιτυχημένο graphic novel “Ερωτόκριτος“, γνωστός και από τη «θητεία» του στο θρυλικό πλέον 9. Το πρώτο τεύχος, που θα κάνει την εμφάνισή του στις 22 Σεπτεμβρίου, θα περιέχει αποκλειστικά Έλληνες δημιουργούς, από την «παλιά φρουρά» των Ηλία Ζερβού και Παναγιώτη Μητσομπόνου, μέχρι ονόματα που διαπρέπουν τα τελευταία χρόνια, όπως ο Τάσος Ζαφειριάδης και ο Αντώνης Βαβαγιάννης, αλλά και νεότερα ταλέντα σαν την Στέλλα Στεργίου. Το περιοδικό θα περιέχει επίσης συνεντεύξεις, και νέα του χώρου.

Το «ανυπομονώ» μοιάζει λίγο για μια κίνηση που είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρα.

About The Author

Γιώργος Τρου

Πολυκύτταρος οργανισμός αγνώστου είδους. Θα τον βρείτε να κάνει ταξίδια με τον Κόρτο Μαλτέζε στον Ειρηνικό, να κυνηγάει εγκληματίες με τον Batman ή να τρώει αγριογούρουνα στο γνωστό γαλατικό χωριό, που αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους Ρωμαίους εισβολείς. Λατρεύει όσο τίποτε άλλο τη μουσική του Ennio Morricone και τις καλές μπύρες.

  • Αγαπημένη ταινία: Oldboy, The Good, the Bad and the Ugly, V for Vendetta, Amores Perros, Akira και η λίστα δεν έχει τελειωμό...
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δυσκολεύεται να επιλέξει μεταξύ George Orwell και Stephen King
  • Παιδικός ήρωας:  ο Πίκος Απίκος, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος
  • Αγαπημένο ζώο:  ο Ντίπο, ο μπετονένιος γλάρος από το Ινκάλ
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments