Nobody (2021): Ένας διαφορετικός “John Wick” (No Spoilers!)

Μια ταινία σαν το Nobody δεν γινόταν να την αφήσουμε να περάσει έτσι και έτσι Γιώργος και Θάνος γυρίσαμε ακόμη ένα #5ΛεπτάΜετά

Παρακάτω ο Παναγιώτης μας γράφει κι αυτός τις εντυπώσεις του.

Απλή, περιπετειώδης και άκρως διασκεδαστική! Αυτές είναι οι τρεις λέξεις με τις οποίες θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη νέα ταινία με τίτλο “Nobody” ή ακόμα καλύτερα ο “Κανένας” του σκηνοθέτη Ilya Naishuller (Hardcore Henry). Tην ταινία δεν θα κρύψω πως την είδα χάρη στον Bob Odenkirk, τον οποίο οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως τον πολυμήχανο δικηγόρο Saul Goodman στις σειρές Breaking Bad και Better Call Saul και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για έναν ηθοποιό, που όπου τον έχω δει κυρίως σε δεύτερους ρόλους είναι καταπληκτικός. Εδώ όμως τα καταφέρνει σε πρωταγωνιστικό και μάλιστα badass ρόλο;

nobody
O Hutch Mansell είναι ένας πρώην εκτελεστής, ο οποίος πλέον ζει ως οικογενειάρχης ή μάλλον πλήττει από την καθημερινή βαρετή ρουτίνα. Μια πολύ ιδιαίτερη μέρα όμως για εκείνον, θα δει μια συμμορία να παρενοχλεί μια αθώα γυναίκα και ο παλιός “καλός” εαυτός του θα ξυπνήσει και θα τους σαπίσει στο ξύλο. Έλα όμως που αυτή η ομάδα ήταν άντρες ενός μεγάλου έμπορου ναρκωτικών, που προφανώς θα ζητήσει εκδίκηση. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε!

nobody

Διαβάζοντας μόνο την περίληψη του Nobody καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται για κάτι που δεν έχεις ξαναδεί. The Equalizer, Taken και κυρίως John Wick είναι λίγα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα παρόμοιων ταινιών και η αλήθεια είναι πως o “Κανένας” διαθέτει όλα τα ωραία στοιχεία που έχουν αυτοί οι τίτλοι. Φοβερή και χορταστική δράση που σε αφήνει άφωνο και ένας badass πρωταγωνιστής πλαισιώνουν μια κοινή ιστορία που καταφέρνει να διασκεδάσει και πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ταινίες.
Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι έχει μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση και ξέρει πότε πρέπει να γίνει σοβαρή και πότε κωμική. Το Nobody κρατά απόλυτες ισορροπίες όσον αφορά τη ροή και τον ρυθμό και γενικά μιλάμε για μια ταινία 90 λεπτών που κυλά νεράκι και είναι γεμάτη με πολλά στοιχεία, που σίγουρα σε κάνουν να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου.

nobody

Ο Odenkirk υποδύεται έναν ρόλο που γενικά δεν του το χεις, αλλά εδώ είναι άκρως απολαυστικός και πείθει στο απόλυτο για ότι κάνει και προσωπικά θεωρώ πως αποδεικνύει πως είναι ένας τρομερός και υποτιμημένος ηθοποιός που μπορεί πραγματικά να παίξει τα πάντα. Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφέρω και την παρουσία του εκπληκτικού Christopher Lloyd (Back to the Future), ο οποίος όποτε εμφανίζεται πραγματικά κλέβει την παράσταση.
Το μόνο που θα έβαζα ως αρνητικό του Nobody είναι ότι δεν έχει κάτι καινοτόμο και γενικά δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο που δεν έχουμε ξαναδεί. Γενικά το σενάριο δεν μπαίνει σε βαθιά νερά και γενικώς το παίζει εκ του ασφαλούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν περνάς καλά όσο τη βλέπεις. Σίγουρα θα ήθελα ένα sequel!

About The Author

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments