“Ο κουκλοποιός” του Richard Montanari

Ο κουκλοποιόςΜια γυναίκα κάνει ποδήλατο με την κόρη της σ’ ένα ήσυχο προάστιο της Φιλαδέλφειας. Εκεί, μπροστά από έναν παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, ανακαλύπτει ένα δολοφονημένο κορίτσι καθισμένο σ’ ένα φρεσκοβαμμένο παγκάκι. Εφτά μέρες αργότερα, δύο ακόμη θύματα ανακαλύπτονται σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Τώρα, οι ντετέκτιβ Κέβιν Μπερν και Τζέσικα Μπαλζάνο έχουν μπροστά τους μόλις εφτά μέρες για να ανακαλύψουν τη σύνδεση μεταξύ των φόνων και να εμποδίσουν τον φρικτό θάνατο ενός ακόμη παιδιού. Και ο χρόνος τρέχει…

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύει ότι το ultimate beach read είναι ένα καλό αστυνομικό βιβλίο και αυτό το βιβλίο το συμπάθησα. Ανοίγοντας τις σελίδες του και διαβάζοντας την αρχή, φοβήθηκα ότι θα πάρει την ήδη πεπατημένη οδό, αλλα γρήγορα με διέψευσε και συνέχισε με ένα ομόρφο και ικανοποιήτικο ρυθμό.

Το μυθιστόρημα αυτό ανήκει σε μια σείρα με αυτοτελή βιβλία που έχουν σα κεντρικούς ήρωες τον Κέβιν Μπέρν και την Τζέσικα Μπαλζάνο, ντεντέκτιβ της αστυνομίας της Φιλαδέλφιας. Διαβάζεται χωρίς να γνωρίζεις τίποτα από τα προηγούμενα βιβλία, μιας και οι χαρακτήρες γίνονται πολύ οικείοι, τους συμπαθείς και μπορείς εύκολα να τους τοποθετήσεις μέσα στις εικόνες που σου δημιουργεί η ιστορία. Τα κεφάλαια εναλλάσσονται μεταξύ των κεντρικών ηρωών, των δύο υπόπτων, αλλά και δυο ακόμα ηρωών, ένα στοιχείο που εμένα μου αρέσει, διότι με ξεκουράζει και μπορώ να γνωρίζω καλύτερα και άλλους χαρακτήρες.

Η υποθέση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και έχει ενα ανατριχιαστικό “αέρα”. Αν σε φρικάρουν οι πορσελάνινες κούκλες, τότε πρέπει να ξέρεις πως στο βιβλίο υπάρχουν πολλές! Παρόλο που η ιστορία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, μερικές φορές ένιωθα ότι δεν ήταν τόσο “στερεά” δεμένη. Μετά το πέρας της ανάγνωσης, αισθάνομουν ότι κάτι δεν με έπεισε στην υπόθεση. Ένω στην άρχη μέσα απο τις ματίες των ενόχων νίωθεις πως σου δίνεται η ευκαίρια να δεις τους κακούς της ιστορίας να εξελίσονται μπροστά σου, στην πορεία αισθάνεσαι πως δεν λαμβάνεις πολλά απο αυτούς, είναι ιδιαίτερα πλασμάτα, αλλά δεν τους βλέπεις στο βάθος τους.

Εν κατακλείδι, το ευχαριστήθηκα. Ήταν ό,τι πρέπει για τις υπέροχες παραλίες του νησίου και με έκανε να θυμηθώ τα χρόνια που διάβαζα μόνο αστυνομικά!

Το συστήνω!About The Author

Γεωργία Ζαρκαδάκη
Ατσούμπαλη. Άγαρμπη. Από τύχη ακόμα ζωντανή. Μεγάλωσα σε ένα προάστιο της Αθήνας δίπλα από το Δημοτικό νεκροταφείο. Αγαπώ το διάβασμα γιατί δεν είναι ο πραγματικός κόσμος και αγαπώ την σοκολάτα γιατί δεν είναι η γεύση της ζωής. Απαισιόδοξα αισιόδοξη πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά.
  • Αγαπημένη ταινία: The Goonies,ήμουν νια και γέρασα..Και το The elephant man, για τα δάκρυα που έριξα και τους υπαρξιακούς φόβους που με γέμισε.
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Είμαι πολυγαμική αναγνώστρια.
  • Παιδικός Ήρωας: Scooby doo,where are you?
  • Αγαπημένο ΖώοLlama Carl, από το Llama with hats.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments