Ολέθρια Αντικείμενα του κινηματογράφου – Pop-Corn Maniac #14

Στον κινηματογράφο, αλλά και στην αφήγηση γενικότερα, υπάρχει μια τεχνική που ονομάζεται “Μαγκάφιν” και αναφέρεται σε κάποια μέσα , συνήθως αντικείμενα, που βοηθούν καταλυτικά την πλοκή της ιστορίας. Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσε να υπάρχει το σενάριο. Το πολύτιμο κολιέ στον Τιτανικό, το τεσεράκτιο στους Avengers και η ντουλάπα της Narnia είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια αντικείμενα, που είναι τόσο σημαντικά στο σενάριο, συνήθως λόγω της μαγικής καταστροφικής τους δύναμης, που όχι απλά κινητοποιούν την πλοκή, αλλά αποτελούν τους μεγάλους πρωταγωνιστές των ταινιών τους. Είτε με δική τους βούληση και ενέργεια, είτε με τις ιδιότητες που οι πρωταγωνιστές τους προσδίδουν, αποτελούν τον μέγιστο κίνδυνο και απειλούν να φέρουν τον απόλυτο όλεθρο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στον κόσμο της κάθε ταινίας.

Οι ήρωες συνήθως τα λατρεύουν, ενώ όταν καταλάβουν τη δαιμονική τους υπόσταση προσπαθούν εν τέλει να τα καταστρέψουν.

Τα πιο χαρακτηριστικά, και προσωπικά δικά μου αγαπημένα ολέθρια αντικείμενα είναι:

1) Το Δαχτυλίδι στο Lord of The Rings που εξουσιάζει όποιον το φορέσει και ολόκληρο το έργο αφορά την επική προσπάθεια καταστροφής του.

2) Οι Πεμπτουσιωτές, τα σκοτεινά αντικείμενα που αναζητά ο Harry Potter, για να μπορέσει να τα καταστρέψει και να απαλλαγεί για πάντα από τον Βόλντεμορτ.

3) Ο Κύβος των Λυγμών από το Hellraiser, που λειτουργεί σαν ένα πολύ κακό “Λυχνάρι του Αλαντίν”, το πιο σατανικό κουτί της Πανδώρας που έχουμε δει σε ταινία.

4) Η θρυλική Βιντεοκασέτα του The Ring, που μυστηριωδώς σκοτώνει μέσα σε 7 ημέρες όποιον την δει.

5) Το μαγικό επιτραπέζιο παιχνίδι Jumanji, που ζωντανεύει άγρια ζώα και και άλλες φονικές απειλές της ζούγκλας ενώ αναγκάζει όποιον το ξεκινήσει να το τελειώσει για να αναιρεθεί το κακό.

6) Το Παιχνίδι από το Love Me if you Dare που γίνεται η αφορμή για μια σαδιστική αλληλουχία τολμηρών προκλήσεων ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, που εκδηλώνουν την αφόρητη αγάπη τους με τον πλέον ανταγωνιστικό και αθεράπευτα ρομαντικό τρόπο.

7) To Sports Almanak, που αγοράζει ο Μάρτυ στο Βack to the Future 2, και που όταν πέφτει σε λάθος χέρια προκαλεί μια σειρά καταστροφικών γι’αυτόν γεγονότων, αλλάζοντας την ιστορία.

8) H χαμένη Κιβωτός, με την οποία οι Ναζί σκοπεύουν να κάνουν το στρατό τους ανίκητο στη αγαπημένη μας ταινία του Indiana Jones.

9) Το ξενοδοχείο “Η Θέα” από την ταινία “Η Λάμψη” , που μπορεί να είναι κομματάκι μεγάλο για αντικείμενο, αλλά σίγουρα σκορπά τον όλεθρο, αποτελώντας ένα από τα πιο εφιαλτικά μέρη που μπορεί να βρίσκεται κανείς.

10) Τέλος ένα από τα πιο αγαπημένα μου είναι το μπουκάλι κοκακόλας (:p) από την ταινία “Και οι θεοί τρελάθηκαν” που πέφτει από τον ουρανό σε μια φυλή ιθαγενών της Νοτίου Αφρικής, οι οποίοι αρχικά το λατρεύουν σαν Θεό, ενώ στη συνέχεια το μισούν σαν Διάβολο και στην προσπάθεια να το επιστρέψουν, έρχονται σε επαφή με το δυτικό πολιτισμό.

Πείτε μας κι εσείς τα αγαπημένα σας “ολέθρια αντικείμενα” στα comments του βίντεο!

—————————————-­———————————

F A C E B O O K : https://www.facebook.com/Spoileralertgr

I N S T A G R A M: http://instagram.com/spoileralert_gr

T W I T T E R : https://twitter.com/SpoilerAlertgr (@SpoilerAlertgr )

—————————————-­——————————–

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments