Ψευδαίσθηση – Παρουσίαση του βιβλίου

Σε προηγούμενο άρθρο, έγραφα λίγα λόγια για το πρώτο μέρος μίας συναρπαστικής τριλογίας και μάλιστα από Ελληνίδα συγγραφέα. “Εφιάλτες, συμβόλαιο ψυχής” της Άρτεμις Βελούδου Αποκότου. Ένα μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα τέλη Μαρτίου του 2013 και που όσοι το διαβάσαμε αγωνιούσαμε για τη συνέχεια. Η συνέχεια αυτή ήρθε δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015 από τον ίδιο εκδοτικό, τις εκδόσεις IWrite.gr. Εδώ θα σάς μιλήσω για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα, έστω και με δύο μήνες καθυστέρηση. Γιατί μία το Καλοκαίρι, μία οι διακοπές, νομίζω πως δικαιολογούμαι … λιγάκι.

Ψευδαίσθηση
Το πάνελ της παρουσίασης με τον συγγραφέα Γιώργο Γιώτσα από αριστερά, την συγγραφέα της βραδιάς Άρτεμις Βελούδου Αποκότου και τις Νικολέτα Κατσιούλη, Μαρία Μπακάρα και Μαρία Στεφάνου Κοβιού τη στιγμή της παρουσίασης.

Η παρουσίαση του Εφιάλτες, ψευδαίσθηση, πραγματοποιήθηκε στο Polis Art Cafe στο κέντρο της πόλης και μπορώ να πω με σιγουριά πως ήταν μία από τις πιο όμορφες παρουσιάσεις που έχω παρευρεθεί (και πιστέψτε με, δεν είναι λίγες). Υπήρχε πολύ κέφι και διάθεση από όλους τους παρευρισκομένους ανεξαιρέτως, είτε ήταν απλώς βιβλιόφιλοι, είτε συγγενείς και φίλοι της συγγραφέως, είτε ομότεχνοι, είτε έπρεπε να μιλήσουν για αυτό. Και πραγματικά η παρουσίαση αυτή ξεκίνησε ιδανικά με το βίντεο που έφτιαξε η συγγραφέας παρέα με καλούς φίλους κάπου στο Διόνυσο και που προβλήθηκε εκείνη την ημέρα, πριν αναρτηθεί καν στο διαδίκτυο και το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν ο υπεύθυνος επικοινωνίας του εκδοτικού, κύριος Μηνάς Παπαγεωργίου, αλλά κι ο συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, για το πρώτο βιβλίο του οποίου, “Εκείνος Που Ψιθυρίζει Πάνω Από Τα Βουνά“, είχαμε μιλήσει πριν λίγο καιρό στο Spoileralert.gr. Ο λόγος του ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός και μπορεί κάποιος αν ενδιαφέρεται να τον αναζητήσει εδώ.

Ψευδαίσθηση
Γιώργος Γιώτσας και Εφιάλτες… Γιατί οι αδυναμίες δεν κρύβονται!

 Ύστερα το λόγο πήραν τόσο η Νικολέτα Κατσιούλη, αρθρογράφος στα Arts and the City και Read to Death, με έναν ακόμη εξαιρετικό λόγο, και η Μαρία Μπακάρα, αρθρογράφος κι εκείνη στο Arts and the City, που διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, δανείζοντας καταπληκτικά τη φωνή της στη τραγική πρωταγωνίστρια αυτού, την Ονόρα Γκρέι.

Ψευδαίσθηση
Το μπάνερ του βιβλίου και η συγγραφέας εν ώρα υπογραφών.

Λίγο πριν πάρει τον λόγο η συγγραφέας για να ευχαριστήσει και να κλείσει τη παρουσίαση, λίγα λόγια για το βιβλίο και κατ’ επέκταση για τη δημιουργό του, Άρτεμις Βελούδου Αποκότου, είπε η συγγραφέας Μαρία Στεφάνου Κοβιού, που έχει γράψει και η ίδια φανταστική λογοτεχνία και που συγκίνησε με τα όσα όμορφα είπε.

Ψευδαίσθηση
Και για το τέλος, μία που εικονίζομαι κι εγώ ! Από τα αριστερά προς τα δεξιά πάλι, ο Γιώργος Γιώτσας, εγώ με το βιβλίο και η Νικολέτα Κατσιούλη.
Νικολέτα Μπαλοπήτου

 

Μπορείτε να δείτε το review του βιβλίου εδώ.

About The Author

Νικολέτα Μπαλοπήτου

Η Νικολέτα, κατοικεί στη Σαλαμίνα από τότε που θυμάται τον εαυτό της και η αγάπη της για το συνάνθρωπο και το παιδί, αλλά κι ο σεβασμός της προς τη διαφορετικότητα του άλλου, την οδήγησαν στην απόφαση να εγγραφεί σε μία σχολή παιδαγωγών για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η αγάπη της αυτή ενισχύεται από τα κατασκηνωτικά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα κάθε Καλοκαίρι, καθώς δε μπορεί να φανταστεί πλέον τα Καλοκαίρια της χωρίς αυτά. Είναι φανατική αναγνώστρια βιβλίων, διαβάζει όλα τα είδη, αλλά τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα ατμοσφαιρικά, μεταφυσικά, παραψυχολογικά θρίλερ και τα μυθιστορήματα τρόμου, ακόμη κι ακραίου. Γι' αυτό και της αρέσει να ανακαλύπτει τέτοιου είδους βιβλία από Έλληνες συγγραφείς, τους οποίους διαβάζει και στηρίζει ανελλιπώς. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα μετα-αποκαλυπτικά, δυστοπικά μυθιστορήματα, ενώ παρακολουθεί κι ανάλογες σειρές στο διαδίκτυο. Επιπλέον, είναι μεγάλη θαυμάστρια της ιαπωνικής κουλτούρας και της αρέσει να παρακολουθεί anime στο ίντερνετ, ενώ ανυπομονεί για τη συνέχεια του Attack on Titan, που για την ίδια είναι ένα από τα καλύτερα anime όλων των εποχών. Τέλος, αγαπάει τον κινηματογράφο και ειδικά τον ανεξάρτητο, αλλά και την rock-metal μουσική.

  • Αγαπημένη ταινία: Ο Λαβύρινθος του Πάνα, Όλες του Ταραντίνο, Όλες του Αλμοδοβάρ.
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Ruth Ozeki, Sarah Addison Allen, J.K.Rowling, Suzanne Collins, Veronica Roth, Susan Ee, Graham Masterton, Ευγένιος Τριβιζάς και πολλοί, πολλοί άλλοι.
  • Παιδικός ήρωας: Kabamaru
  • Αγαπημένο ζώο: Ο σκύλος, αλλά στα βιβλία και στα cartoons προτιμάει τη γάτα.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments