Εντυπώσεις από το Stranger Things 2

Η αναμονή τελείωσε, η δεύτερη σεζόν του Stranger Things επιτέλους ήρθε. Την τελευταία φορά που είδαμε τους ήρωες του Hawkins είχαν καταφέρει να σώσουν τον Will από τον ανάποδο κόσμο, η Eleven είχε χαθεί αφού σκότωσε τοDemogorgonκαι όλοι προσπαθούσαν να βρουν έναν ρυθμό μετά από τα γεγονότα που έζησαν.

stranger-things-1

Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει, όπως και σε εμάς, έναν χρόνο μετά. Η οικογένεια του Will προσπαθεί να του συμπαρασταθεί, κάπως πιεστικά είναι η αλήθεια, κάνοντάς τον έτσι να αισθάνεται άσχημα. Στα υπόλοιπα αγόρια λείπει η Eleven, αλλά περισσότερο απ’ όλους λείπει στον Mike αφού τα δυο παιδιά έζησαν την καψούρα της ζωής τους και χωρίστηκαν απότομα. Η αδερφή του, η Nancy, είναι ακόμα μαζί με τον Steve και προσπαθεί να συμπαρασταθεί στους γονείς της Barb, η οποία είχε πεθάνει στην πρώτη σεζόν και η εξαφάνιση της δεν λύθηκε ποτέ γι’ αυτούς. Γενικά όλοι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια πολύτιμη, σταθερή ρουτίνα που τους πνίγει, αφού κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για όσα έζησε.

stranger-things-2

Εμφανίζονται μερικοί νέοι χαρακτήρες. O  Bob (Sean Astin, ο Sam από τον άρχοντα των δαχτυλιδιών) είναι ένας απλός τύπος, εντελώς Νέρντουλας, είναι ζευγάρι με την Joyce, τη μητέρα του Will. Μετά είναι η κοκκινομάλλα Max, ένα κορίτσι στην ηλικία των αγοριών που αποτελεί το μήλον της έριδος για τον Dustin και τον Lucas, μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό της τον Billy, έναν όμορφο, αλλά υπερβολικά βίαιο τραμπούκο. Τέλος είναι και ο επιστήμονας dr. Owens που δεν είναι ξεκάθαρο αν προσπαθεί να βοηθήσει τον Will ή αν έχει άλλους, πιο ύπουλους σκοπούς.

stranger-things-3

Για την δεύτερη σεζόν είχα πολλές ανησυχίες. Αρχικά φοβόμουν πως η Eleven θα αργήσει να εμφανιστεί, αλλά όχι, παίρνει μέρος στα καινούρια γεγονότα σχεδόν αμέσως. Μαθαίνουμε μερικά ακόμα πράματα για το παρελθόν της, ενώ επίσης την βλέπουμε να αναπτύσσει μια νέα, διαφορετική σχέση με κάποιον άλλο πρωταγωνιστή. Έπειτα χωρίς το Demogorgon, ποιος θα μας παγώνει το αίμα; Και τελικά, η δεύτερη σεζόν θα μπορέσει να είναι καλύτερη από την πρώτη ή θα δούμε μια από τα ίδια;

stranger-things-max

Με χαρά τολμώ να πω πως η δεύτερη σεζόν είναι πράγματι καλύτερη από την πρώτη. Οι χαρακτήρες προχωράνε και εξελίσσονται, η αγονία είναι κλιμακωτή, με πραγματική κορύφωση και οι νέοι χαρακτήρες είναι ότι πρέπει, είτε συμπαθητικοί, είτε καθάρματα. Βέβαια, χωρίς να αποκαλύψω τίποτα, συμβαίνουν κάποια πράγματα καθαρά για να μας συγκινήσουν, αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω τη σειρά για τα προσωπικά μου αισθήματα. Και πέρα από ένα επεισόδιο, που σε κάποιο άλλο σημείο θα ήταν τέλειο, αλλά στη θέση που μπήκε, απλά καθυστέρησε τη δράση.

Η δεύτερη σεζόν, όχι μόνο είναι καλή για όσους είναι ήδη θαυμαστές της σειράς, αλλά είναι και ένας καλός λόγος να την ξεκινήσουν και όσοι δεν έχουν δει ακόμα την πρώτη σεζόν. Τώρα, υπομονή μέχρι το Stranger Things 3. Αν συνεχίσει έτσι η σειρά θα γίνεται όλο και καλύτερη!

Y.Γ. κρίμα που δεν είπαν την πρώτη σεζόν Strange Things, τη δεύτερη Stranger Things και την τρίτη Strangest Things… Τι να κάνεις; Χαμένα λογοπαίγνια!

Χρήστος Καραντωνίου

 

Πέρσι ήταν Stand by Me, Carrie, Close Encounters of the Third Kind, Predator και Ε.Τ.

Φέτος είναι Gremlins, Goonies, Aliens και Εξορκιστής

Πατώντας σε τέτοιες Ταινιάρες ήταν αναπόφευκτο και η δεύτερη σεζόν του Stranger Things να κλέψει την καρδιά μας! Ο Will άνοιξε την πόρτα όπως στην αξέχαστη σκηνή του “Στενές επαφές τρίτου τύπου” και τα μυθικά τέρατα του Upside-Down αυτή τη φορά επέστρεψαν πολύ πιο απειλητικά!

stanger-door

Οι γνωστοί ρυθμοί του Synthwave μας έβαλαν και πάλι στον κόσμο του Hawkins, και όπως κάθε καλό sequel (υπάρχουν και αυτά) η σειρά σφυγμομέτρησε όλα όσα μας έκαναν να αγαπήσουμε τον πρώτο κύκλο, και τα επανέφερε, λίγο πιο έντονα, λίγο πιο εντυπωσιακά, και με ένα κλικ πιο γρήγορη, καινούρια πλοκή, ώστε να μην μπορεί να παραπονεθεί κανείς ότι πρόκειται για “ξαναζεσταμένο” φαγητό.

the-lost-sister

Με την Eleven να ψάχνει το παρελθόν της σε ένα ταξίδι προσωπικής αναζήτησης στην πόλη, έναν νταή που θα μπορούσε να έχει βγει από το ελληνικό “Χούλιγκαν” και ένα σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν μέσα από το Aliens, πραγματικά πιστεύω πως το Stranger Things το τερμάτισε, χώρεσε πλέον ΟΛΑ τα 80’s σε 2 σεζόν, και θα μπορούσε να σταματήσει εδώ, με απόλυτη επιτυχία.

Από την άλλη, οι δημιουργοί της σειράς είναι φοβερά ταλέντα και η χημεία των ηθοποιών μεταξύ τους δεν κρύβεται, οπότε με χαρά θα έβλεπα και έναν τρίτο κύκλο…

Γιώργος Βορριάς

About The Author

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments