Κατά Μήκος της Διακεκομμένης Γραμμής

Το Tear along the Dotted Line (aka Κατά Μήκος της Διακεκομμένης Γραμμής για όσους προτιμούν τα ελληνικά ή Strappare lungo i bordi για τους ιταλομαθείς) είναι μια σειρά-έκπληξη από το Netflix. Είναι δημιούργημα του Zerocalcare, του σημαντικότερου ίσως Ιταλού δημιουργού κόμικς των ημερών μας, και αποτελείται από έξι επεισόδια των 16-22 λεπτών.

Zerocalcare-strappare-lungo-i-bordi-netflix

Πρόκειται για μια αυτοβιογραφική σειρά, στο ύφος των κόμικς του Zerocalcare. Δίπλα στον Zerocalcare εμφανίζονται ένα αρμαντίλλο, η προσωποποίηση της συνείδησής του, και δύο φίλοι του, η Sarah και ο Secco. Η παρέα τρέχει να προλάβει το τρένο για την Biella, μια πόλη του ιταλικού Βορρά. Επεισόδιο το επεισόδιο, ο Zero (με την βοήθεια του αρμαντίλλο) αναπολεί το εφηβικό του παρελθόν και ιδιαίτερα στη σχέση του με την φίλη του Alice, πρώτο του και ανεκπλήρωτο έρωτα.

Το ύφος της σειράς είναι πολύ ιδιαίτερο και φρέσκο. Ο Zerocalcare, που έχει χαρίσει την φωνή του σε όλους σχεδόν τους χαρακτήρες, μιλάει σαν πολυβόλο και το χιούμορ εναλλάσσεται συνεχώς με την φαντασία και τις πιο δραματικές στιγμές. Μπορεί να μην έχουμε όλοι τα ίδια ακριβώς βιώματα, αλλά σίγουρα υπάρχουν ψήγματα του καθενός σε όσα διηγείται ο Zerocalcare. Ποιος δεν έχει αγχωθεί για το μέλλον του, ποιος δεν προσπαθεί να βγει νικητής από την μάχη με την καθημερινή του ρουτίνα, ποιος δεν έχει χάσει ένα κοντινό του πρόσωπο; Το animation είναι ωραίο, δυναμικό, ακριβώς στο στιλ των κόμικς του, και ακολουθεί τον γρήγορο ρυθμό της αφήγησης.

Αν σας αρέσουν ενήλικα animation με μια δόση υπαρξιακής αγωνίας, τότε σίγουρα θα σας αρέσει και το Tear along the Dotted Line.

About The Author

Γιώργος Τρου

Πολυκύτταρος οργανισμός αγνώστου είδους. Θα τον βρείτε να κάνει ταξίδια με τον Κόρτο Μαλτέζε στον Ειρηνικό, να κυνηγάει εγκληματίες με τον Batman ή να τρώει αγριογούρουνα στο γνωστό γαλατικό χωριό, που αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους Ρωμαίους εισβολείς. Λατρεύει όσο τίποτε άλλο τη μουσική του Ennio Morricone και τις καλές μπύρες.

  • Αγαπημένη ταινία: Oldboy, The Good, the Bad and the Ugly, V for Vendetta, Amores Perros, Akira και η λίστα δεν έχει τελειωμό...
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δυσκολεύεται να επιλέξει μεταξύ George Orwell και Stephen King
  • Παιδικός ήρωας:  ο Πίκος Απίκος, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος
  • Αγαπημένο ζώο:  ο Ντίπο, ο μπετονένιος γλάρος από το Ινκάλ
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments