Τι κάναμε στο The Comic Con 2019

Πριν από πέντε χρόνια, το The Comic Con άνοιξε νέους δρόμους στα pop culture δρώμενα της Ελλάδας, όντας το πρώτο φεστιβάλ τέτοιου βεληνεκούς στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Έχοντας φιλοξενήσει πολλά σπουδαία ονόματα των κόμικς, με αποκορύφωμα τον Frank Miller πέρσι, έχει ήδη εδραιωθεί ως το (κατά πολλούς) καλύτερο εγχώριο συνέδριο. Και για πρώτη φορά ο υπογράφων είχε την ευκαιρία να το επισκεφτεί και να κρίνει ιδίοις όμμασι. Τι είδε και έκανε, λοιπόν, από τις 10 ως τις 12 Μαΐου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο;

The Comic Con 2019
Καταρχάς περιηγήθηκε σε έναν χώρο με πολύ καλή χωροθέτηση και είδε ανθρώπους κάθε ηλικίας να κυκλοφορούν ανάμεσα σε πάγκους με κόμικς, αγαλματίδια, αφίσες, επιτραπέζια και… ωπ! Να ένας ωραίος cosplayer. Κι άλλος ένας και εκείνες οι κοπέλες επίσης.

The Comic Con 2019
Η επαφή με τους δημιουργούς, Έλληνες ή ξένους, είναι ίσως το ομορφότερο κομμάτι των φεστιβάλ. Η δυνατότητα να συνομιλήσεις με άτομα που θαυμάζεις, να τους σφίξεις το χέρι και να τους χαζέψεις επί τω έργω (aka “shut up and take my money for a commission!”) είναι ανεκτίμητη. Φέτος, στους ξένους καλεσμένους συμπεριλαμβάνονταν ο Brian Azzarello, ένας εκ των κορυφαίων σύγχρονων σεναριογράφων, ο Don Rosa, κατά πολλούς ο σπουδαιότερος δημιουργός των Disney κόμικς, ο Dave Johnson, πολυβραβευμένος cover artist, ο Achdé, συνεχιστής των περιπετειών του Λούκυ Λουκ, και ο Rufus Dayglo, σημαντική φιγούρα των βρετανικών κόμικς. Η ελληνική σκηνή αντιπροσωπεύτηκε από δεκάδες κομίστες και εικονογράφους, γεμίζοντας τον χώρο με μια απολαυστική ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

    The Comic Con 2019
Στους μη κομιξικούς καλεσμένους ανήκαν ο Manu Bennett, ηθοποιός σε Arrow και Spartacus, και ο Τάσος Κωστής, ένας από τους πλέον ενεργούς Έλληνες voice actors (Δρακουμέλ, Αστυνόμος Σαΐνης, Πούμπα κ.ά.).

The Comic Con 2019
Το χαρακτηριστικό του The Comic Con είναι ότι, ενώ αγκαλιάζει το σύνολο της ποπ κουλτούρας, τα κόμικς είναι το βασικό του συστατικό. Κι αυτό είναι καλό, γιατί παρά την τεράστια επιρροή της ένατης τέχνης στη σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία, το κοινό τείνει να ξεχνάει την αρχική πηγή. Βέβαια, έχει κι άλλα προτερήματα: διαθέτει ποικιλία στους καλεσμένους του και διοργανώνεται σε μια πόλη με καλό φαγητό (ποιος δεν έχει συνδυάσει τη Σαλονίκη με τα γλυκά της και τα χορταστικά σουβλάκια), που διψάει για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Οι διοργανωτές έχουν πάρει φόρα και φαίνεται πως έχουν πολλά ακόμη να μας προσφέρουν!

About The Author

Γιώργος Τρου

Πολυκύτταρος οργανισμός αγνώστου είδους. Θα τον βρείτε να κάνει ταξίδια με τον Κόρτο Μαλτέζε στον Ειρηνικό, να κυνηγάει εγκληματίες με τον Batman ή να τρώει αγριογούρουνα στο γνωστό γαλατικό χωριό, που αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους Ρωμαίους εισβολείς. Λατρεύει όσο τίποτε άλλο τη μουσική του Ennio Morricone και τις καλές μπύρες.

  • Αγαπημένη ταινία: Oldboy, The Good, the Bad and the Ugly, V for Vendetta, Amores Perros, Akira και η λίστα δεν έχει τελειωμό...
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δυσκολεύεται να επιλέξει μεταξύ George Orwell και Stephen King
  • Παιδικός ήρωας:  ο Πίκος Απίκος, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος
  • Αγαπημένο ζώο:  ο Ντίπο, ο μπετονένιος γλάρος από το Ινκάλ
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments