Το Τραγούδι του Χρόνου – Σειρά Χριστουγεννιάτικων βιβλίων – Review

Σειρά Χριστουγεννιάτικων βιβλίων 1Πώς θα σας φαινόταν αν τα Χριστούγεννα δεν τελείωναν ποτέ; Αν η γιορτινή ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν όλους μας διαρκούσαν για πάντα;
Αυτό έρχεται να εξιστορήσει ο Γιώργος Χατζηκυριάκος μέσα από την επική και γεμάτη φαντασία σειρά βιβλίων «Το τραγούδι του χρόνου» και μέσα από τη Νοέλα, τη χώρα με τις μαγεμένες πολιτείες του Έβεργουις, τα γιγάντια έλατα του Έβεργκριν, τις εξωτικές πόλεις της Οριέντα, τα παγωμένα κάστρα των Χιονιάδων και τα μουσικά χωριά της Καρόλια.
Η μαγεία ξεχειλίζει μέσα στο βιβλίο – πως θα μπορούσε διαφορετικά άλλωστε – με μια διαφορετική όμως χροιά από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, με Θαυματουργούς που πραγματοποιούν ευχές χρησιμοποιώντας μαγικά κεριά, με Μάγους που ασκούν μαγεία μέσω του φωτός των αστεριών, με Ξωτικά του Χιονιού και άλλα γοητευτικά πλάσματα.
Το Κακό, όμως, στη Νοέλα δεν άργησε να απλώσει τις ρίζες του. Και ποια άλλη μορφή θα είχε μέσα σε έναν Χριστουγεννιάτικο κόσμο, αν όχι αυτήν του Χρόνου, τον άρχοντα του μαρασμού και της φθοράς, τον οποίον υπηρετούν σκοτεινά πλάσματα όπως Καλικάτζαροι, Ποντικάνθρωποι και τα  Φαντάσματα των Ρολογιών;
Έτσι, στο «Τραγούδι του Χρόνου» ο αναγνώστης θα συναντήσει το ζευγάρωμα του κλασικού παραμυθιού και της “Φανταστικής Λογοτεχνίας”, καθώς εξιστορεί την περιπέτεια δύο παιδιών που χάνονται στον αλλόκοσμο της Νοέλα, το πολύπαθο ταξίδι τους ενώ αναζητούν μια χαμένη ευχή, και την οδύσσεια τους να επιστρέψουν πίσω στο σπίτι τους.
Αυτό που με γλύκανε όταν διάβασα το πρώτο βιβλίο, και παραμένει αναλλοίωτο και στο δεύτερο, είναι πως κατάφερε με άνεση να ξεσκεπάσει το παιδί μέσα μου και να μου γεννήσει την επιθυμία να ξεχυθούμε με την τότε, παιδική, παρέα μου για παρόμοιες περιπέτειες. Αναγκαστικά, αναπολείς τέτοιες καταστάσεις όταν το διαβάζεις, όσα κεράκια κι αν έχεις σβήσει.
Το προτείνω σε όλες τις ηλικίες άνω των 10 ετών, ανεξαρτήτου φύλου , όχι επειδή είναι κατάλληλο, αλλά ίσως επειδή, στην νεαρή αυτή ηλικία, ο αναγνώστης τροφοδοτηθεί με την ίδια αγάπη για τα Χριστούγεννα, την περιπέτεια και τις πραγματικές αξίες, όπως αυτές της οικογένειας και της υποστήριξης.
Χρόνια πολλά, σεβασμός στους πάντες, και οι ευχές μας να γίνονται πράξεις!

Μανώλης Σιμιτσάκης – Συγγραφεάς

About The Author

Μανώλης Σιμιτσάκης Ο Μανώλης Σιμιτσάκης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 82 και μεγάλωσε στον Άλιμο. Από όλες τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, στα εφηβικά του χρόνια επέλεξε να ασχοληθεί με την ποίηση και τη μουσική, ενώ αργότερα ένιωσε την ανάγκη να γράψει κάτι μεγαλύτερο. Αυτό το κάτι ήταν η Τριλογία βιβλίων «Το δέντρο του Άραϋ». Ακόμη μια αγαπημένη του ασχολία είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κόσμο της φαντασίας, οι περίπατοι στη φύση και οι έρευνες σε μυστήριους τόπους – παρέα με το φλάουτό του και ψάχνοντας για ξωτικά! Τα βιβλία που ανάγουν το πνεύμα είναι που λατρεύει περισσότερο, και δεν ξεχωρίζει κανένα από αυτά, ενώ έχει παρακολουθήσει άπειρες φορές τις ταινίες «The fountain», «The dead poets Society», αλλά και άλλες που είναι πολύ πιο ρηχές – κάτι υπάρχει σε αυτές που τον κάνουν να τις λατρεύει, αλλά ακόμη δεν το έχει ανακαλύψει! Ένα απόγευμα με τους δημιουργούς του SpoilerAlert.gr σε μια γλυκοκαφεδοχυμοβιβλιοσυζητησοσυνάντηση(!) ήταν η αρχή της συνεργασίας του με τον ψυχαγωγικό αυτό χώρο.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments