Το βιβλίο της Σκόνης 1: La Belle Sauvage

Ήρθε η ώρα να ξαναταξιδέψουμε σε έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος συνοδεύεται πάντα από το δαιμόνιό του, ένα ζώο το οποίο απεικονίζει το βαθύτερο εγώ του. Εικοσιδύο χρόνια μετά το Αστέρι του Βορρά, η Τριλογία του Κόσμου επιστρέφει, με νέο βιβλίο.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το πρώτο μέρος του Βιβλίου της Σκόνης, La Belle Sauvage. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι διαδραματίζεται δέκα χρόνια πριν από Το Αστέρι του Βορρά, ενώ τα άλλα δυο βιβλία της τριλογίας θα διαδραματίζονται δέκα χρόνια μετά από το τέλος της Τριλογίας του Κόσμου και την επιστροφή της Λύρας στο κολλέγιο Τζόρνταν.


Ήρωας του βιβλίου είναι ο Μάλκολμ Πόλστεντ, αλλά στην ιστορία μπαινοβγαίνουν και άλλοι γνωστοί μας ήρωες, όπως ο λόρδος Ασριελ, η κυρία Κάλτερ, ο τσιγγάνος Κόραμ, και φυσικά η Λύρα, σαν μωρό. Αποστολή του Μάλκολμ και της Άστα, του δαιμονίου του, είναι να την σώσει απ’οσους και όσα την καταδιώκουν.

Η συνέχεια της μάχης μεταξύ του δεσποτισμού του Διευθυντηρίου και της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης θα δοθεί στις 19 Οκτωβρίου, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ας κυνηγήσουμε για άλλη μια φορά την μυστήρια Σκόνη!

Konstantina Makridaki

About The Author

Konstantina Makridaki
Full time consultant, part time all kinds of everything. Όταν δεν είναι στην δουλεία κυκλοφορεί με ένα βιβλίο στο χέρι και πηγαίνει για μάθημα/παράσταση improv. Η σχέση της με τα βιβλία μπορεί να παρομοιαστεί με την σχέση Gollum-δαχτυλιδιου. Αγαπά να διαβάζει ακόμα και τα είδη που μισεί, για να μπορεί να τα κράζει με ευχαρίστηση μετά. Παθιάζεται με τις ξένες γλώσσες , οι οποίες την βοηθούν να διαβάζει ακοοοοοοομα περισσότερα βιβλία! Όνειρο της, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
  • Αγαπημένες ταινίες: YA, Βαλκανικές, όλες του Πέδρο Αλμοδόβαρ
  • Αγαπημένος Συγγραφέας:Ιζαμπέλ Αλιέντε
  • Παιδικοί Ήρωες:Ματίλντα, Ερμιόνη Γκρέιντζερ
  • Αγαπημένο Ζώο:Γάτα (Ornithorhynchus anatinus)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments