Θα είναι ο David Fincher o σκηνοθέτης του World War Z 2?

Πριν από ένα μήνα, ο παραγωγός του World War Z 2 David Ellison, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να αναλάβει την σκηνοθεσία της ταινίας ο David Fincher. Αν και η φήμη του να αναλάβει ο Fincher τη σκηνοθεσία κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2016, στην παρούσα φάση και σύμφωνα με το Variety αυτή φαντάζει πιο πραγματοποιήσιμη από ποτέ.

world-war-z-fincher

Τι συνέβαλε όμως στο να φτάσει τόσο κοντά σε αυτή την απόφαση ο διάσημος σκηνοθέτης? Αρχικά, ο πρωταγωνιστής και παραγωγός της ταινίας Brad Pitt θέλει πολύ να συνεργαστεί ξανά με τον Fincher. Οι δυο τους άλλωστε έχουν δουλέψει μαζί στο Se7en, στο Fight Club και στην Απίστευτη Ιστορία του Benjamin Button και o Pitt επιθυμεί να προστατέψει τον Fincher από την παρέμβαση του studio. Αυτός ο προστατευτικός ρόλος του Pitt λειτούργησε και στο παρελθόν όταν το studio είχε εναντιωθεί στην επιθυμία του Fincher να συμμετάσχει ο Kevin Spacey στον ρόλο του John Doe στο Se7en και ο ίδιος, υποστηρίζοντας τον, το κατάφερε.

world-war-z-fincher

Παράλληλα, σύμφωνα με το Variety, ένας ακόμα παράγοντας, που λειτουργεί σαν κίνητρο για να αναλάβει ο Fincher το project είναι η συμμετοχή του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Paramount Jim Gianopulos. Βέβαια, ο Gianopulos δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στο World War Z 2 αλλά είναι κάτι που αναμένεται στις προσεχείς εβδομάδες. O Fincher είχε συνεργαστεί πρόσφατα με τον Gianopoulos στο Gone Girl, η οποία αποτελεί την τελευταία κινηματογραφική σκηνοθετική δουλειά του πριν αναλάβει τηλεοπτικά projects με τελευταίο το Mindhunters του Netflix.

Αν ο Fincher αναλάβει τελικά την ταινία, θα έχει πολύ χρόνο στη διάθεση του αφού η παραγωγή δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τις αρχές του 2018. Άλλωστε ο Pitt ξεκινάει γυρίσματα αυτόν τον Ιούλιο στο Ad Astra του James Gray.

Αν και ο Fincher είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός να αναλάβει ένα sequel μετά την εφιαλτική εμπειρία του Alien 3, εδώ φαίνεται να είναι έτοιμος να κάνει κάτι συναρπαστικό. Το πρώτο World War Ζ άλλωστε ήταν μεν επιτυχία αλλά όχι κάτι συνταρακτικό. Επιπρόσθετα, το να αναλάβει ο Fincher ένα blockbuster παραδίδοντας κάτι αξιομνημόνευτο ενδέχεται να του ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερα projects μελλοντικά. Όλα αυτά μοιάζουν ιδανικά για τον Fincher αν και εξαρχής φαίνεται πολύ ασυνήθιστη η επιλογή του να αναλάβει αυτότο sequel. Ελπίζουμε τελικά η συνεργασία να προχωρήσει και να απολαύσουμε την ταινία στη μεγάλη οθόνη μέχρι το 2019.

Πηγή

About The Author

thanarm
Όταν ήταν μικρός ο thanarm ήταν άταχτος και απρόσεκτος και έπεσε μέσα στη χύτρα με ζωμό από σελιλόιντ. Ναι καλά διαβάσατε σελιλόιντ, αυτό το πλαστικό εύφλεκτο υλικό από νιτροκυτταρίνη, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κινηματογραφικού φιλμ. Οι παρενέργειες βαριές και ανίατες. Από τότε στις φλέβες του κυλάει αυτός ο ζωμός και για να συνεχίζει να κυλάει πρέπει να βλέπει διαρκώς ταινίες… Ενίοτε και να γράφει για αυτές...
  • Αγαπημένες ταινίες: Η Πηγή της Ζωής, Εις το Όνομα του Πατρός, Fight Club, Psycho, Τα Μυαλά που Κουβαλάς
  • Αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Twin Peaks, The X-Files, Breaking Bad
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Irvin Yalom 
  • Παιδικός Ήρωας: Batman
  • Αγαπημένο ΖώοΤο γαϊδούρι, το θαυμάζει για την υπομονή του…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments