Καμένες ταινίες τρόμου #2

Αυτή τη βδομάδα συνεχίζουμε το ταξίδι μας σε “τρομακτικές” ταινίες που υποτίθεται θα μας έκαναν να ανατριχιάσουμε. Ο κατάλογος, παιδιά, είναι τόσο μακρύς που δεν ξέρω ποια να πρωτοεπιλέξω για να κράξω. Αλλά για αυτό το άρθρο ας δούμε μια εφτάρα ακόμα.

1. Lost Souls

Night of the Lepus lostsoul

Μπορεί μια ταινία να καταστρέψει την καριέρα ενός ανερχόμενου ηθοποιού; Άνετα. Η συγκεκριμένη ήταν η ταφόπλακα του Ben Chaplin. Στην ταινία παίζει έναν συγγραφέα που γράφει για κατά συρροή δολοφόνους και προσεγγίζεται από μια νεαρή κοπέλα (Winona Ryder). Η κοπέλα προσπαθεί να τον πείσει ότι ίσως είναι το σώμα που ο διάβολος θα καταλάβει, προκειμένου να έρθει στη γη. Οπότε οι δυο τους ξεκινούν μια αναζήτηση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με οιωνούς και δαίμονες. Εκτός του ότι είναι βαρετή, είναι και κουραστική για τα μάτια. Είναι λες και έχουν βάλει ένα ποτήρι φραπέ μπροστά από την κάμερα και σκηνοθετούν. Το πιο κορυφαίο είναι το τέλος. Τέρμα άκυρο.

2. Sharknado

Night of the Lepus sharknado

Πραγματικά θέλω να γνωρίσω τον εγκέφαλο πίσω από το συγκεκριμένο σενάριο. Γιατί; Ένας ανεμοστρόβιλός χτυπάει αλύπητα το Λος Άντζελες, αλλά ταυτόχρονα σηκώνει και όλους τους καρχαρίες από τα νερά και τους πετάει στην πόλη! Τώρα πώς από τον πάτο της θάλασσας ένας καρχαρίας βρίσκεται στον ουρανό, ένας Θεός ξέρει. Οι καρχαρίες προσγειώνονται στην πόλη και αρχίζουν τρώνε τους κατοίκους. Μια παρέα όμως θα βγάλει τα μασέτια και τα πριόνια και θα αντισταθεί. Από εφέ, δεν έχω παράπονο, αρκετά καλά. Αλλά έχει κάτι τραγικές σκηνές, που λες “δεν μπορεί να το είδα αυτό”. Η πιο χαρακτηριστική: Ο πρωταγωνιστής πηδάει, κραδαίνοντας το αλυσοπρίονο στο ένα χέρι, (φύσει αδύνατον) μέσα στο στόμα του ιπτάμενου καρχαρία και βγαίνει από την κοιλιά του! Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

3. VHS (τριλογία)

Night of the Lepus

Με τη συγκεκριμένη τριλογία δεν είναι ότι θα τρομάξεις, αλλά θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό ως προς το τι μπορεί να σκεφτεί το ανθρώπινο μυαλό. Κατάφεραν να χωρέσουν εξωγήινους, ιπτάμενα τέρατα, μανδύες που τρώνε γυναίκες, ζόμπι και ότι άλλο φαντάζεσαι, σε μια τριλογία. Και στις τρεις ταινίες υπάρχει πάντα ένα κεντρικό στόρι όπου βρίσκουν μια συλλογή από κασέτες που περιέχουν φρικιαστικές ιστορίες. Και πάντα οι άνθρωποι που βλέπουν αυτές τις κασέτες καταλήγουν νεκροί με κάποιον παρανοϊκό-παράδοξο τρόπο. Αν τις δείτε μην περιμένετε φοβερές ερμηνείες και ετοιμαστείτε για ότι πιο τρελό σε ταινία τρόμου έχετε δει.

4. The Human Centipede (τριλογία)

Night of the Lepus

Εάν πιστεύετε ότι τα Saw και τα Hostel είναι ταινίες για γερά νεύρα, τότε σίγουρα δεν έχετε δει αυτό το έκτρωμα. Μιλάμε ο μεγαλύτερος συνωμοσιολόγος του πλανήτη δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιο πράγμα. Όλες οι ταινίες μιλάνε για έναν παρανοϊκό επιστήμονα που απαγάγει αθώους και προσπαθεί να τους ενώσει έτσι ώστε να μοιάζουν με ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα! Δεν θα σας πω το πώς το κάνει, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να μάθετε. Και επίσης δεν θα σας πω το λόγο που το κάνει, γιατί πολύ απλά δεν τον ξέρω και δεν θέλω και να τον μάθω. Τριλογία για πολύ γερά στομάχια.

5. Night of the Lepus

Night of the Lepus night_of_the_lepus_xlg

Πάμε τώρα σε κάτι λίγο πιο ρετρό. Συγκεκριμένα θα γυρίσουμε στα 70s όπου στις ταινίες τρόμου βασικός χορηγός ήταν κάποια εταιρία κέτσαπ για να δείχνει το αίμα πιο cool στην κάμερα. Κάποιος έξυπνος τότε σκέφτηκε: ποιο άγριο ζώο να βάλουμε για να αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους; Καρχαρία; Ανακόντα; Κάποιο κοιμισμένο δράκο; Έναν Ολίφαντα; Τίποτα απ’όλα αυτά δεν ακούστηκε αρκετά τρομακτικό και έτσι ο παραγωγός επέλεξε το πιο θανατηφόρο είδος στο πλανήτη: τα λαγουδάκια! Η ταινία εστιάζει γύρω από ανθρωποφάγα χνουδωτά λαγουδάκια! Δεν μπήκαν στον κόπο να τα δείξουν λίγο τρομακτικά, να παίξουν έστω με την εικόνα. Απλά έκαναν κοντινά σε λαγούς και τους έκαναν να φαίνονται τεράστιοι. Πρόσθεσαν και μερικά πτώματα και την πέταξαν την ταινία στις αίθουσες. Φοβερή ιδέα.

6. Birdemic: Shock and Terror

Night of the Lepus

Η ταινία αυτή δε μπαίνει στο άρθρο επειδή είναι ηλιθιωδώς ερασιτεχνική. Ούτε γιατί οι σκηνές είναι λες και κολλήθηκαν με κόλλα στιγμής. Να μη μιλήσω για τα, ο Θεός να τα κάνει, CGI γραφικά που φαίνεται σαν να πάρθηκαν από κάποιο βιντεοπαιχνίδι του 90. Και για να μη νομίζετε ότι υπερβάλλω, δείτε το τρέιλερ και θα καταλάβετε τι εννοώ. Τίποτε απ’όλα αυτά δεν τη βάζουν στο άρθρο, παρά μόνον η δήλωση του παραγωγού και σκηνοθέτη. Είπε ότι ήθελε να φτιάξει μια ταινία-φόρο τιμής στον μεγάλο Άλφρεντ Χίτσκοκ και το αριστούργημα του, Τα Πουλιά. Εδώ κολλάει μια φράση που λέει ο σοφός λαός μας. Που πα ρε Καραμήτρο;

7. Silent Hill 2

Night of the Lepus

Το ότι μία ταινία είναι 3D δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλή. Το πρώτο Silent Hill ήταν αξιοπρόσεκτο με ωραία jumpscares και ενδιαφέρουσα πλοκή. Οι παραγωγοί το έβαλαν στόχο να φέρνει αρκετά στο ομώνυμο παιχνίδι, που όσοι το’χουμε παίξει θυμόμαστε ακόμα την ανατριχίλα που μας προκαλούσε. Επίσης το πρώτο μας άφησε μ’ένα cliffhanger κι έτσι περιμέναμε μια εξίσου καλή συνέχεια. Αμ δε. Το δεύτερο ήταν απογοητευτικό. Ελάχιστη σύνδεση με την προηγούμενη ταινία. Πλοκή που δεν έβγαζε και ιδιαίτερο νόημα. Όσον αφορά τον τρόμο; Ανύπαρκτος. Επένδυσαν πολύ στο 3D και ξέχασαν την ουσία. Κρίμα, γιατί ίσως να έβγαινε μια πολύ καλή σειρά από ταινίες.

 

Γιώργος Πουρλιάκας

 

Διαβάστε και τις Καμένες Ταινίες Τρόμου #1

About The Author

Γιώργος Πουρλιάκας Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Σαλονίκη μια βραδιά με φεγγάρι (μάλλον) του 85. Λάτρης του ιντερνέτ και φανατικός ερευνητής του σε οτιδήποτε τον ενδιαφέρει ή του ζητηθεί. Από μικρός του αρέσει να φτιάχνει ήρωες και να τους βάζει μέσα σε πολύπλοκες ιστορίες, περιπέτειας και φαντασίας. Ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή, ως wannabe συγγραφέας, οι ιστορίες του θα μετουσιωθούν σε βιβλία και ο κόσμος θα τις αγκαλιάσει. Είναι movie και TV series geek, από μουσική…άστο δεν έχει άποψη και θεωρεί το ραδιόφωνο ως το καταλληλότερο μέσο διασκέδασης και ενημέρωσης. Μετά το ιντερνέτι φυσικά. Τα αγαπημένα του δε μας τα γράφει γιατί αλλάζουν γρηγορότερα, όπως λέει, κι από χαμαιλέοντα.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mahler76
8 years ago

Κοίτα, το πρώτο VHS γαμούσε άγρια. Είχε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Όπως επίσης και το πρώτο Χιούμαν Σέντιπέϊντ. Άρρωστο αλλά ταινιάρα. Το Σαρκνεϊντο φτιάχτηκε κάλτ από την αρχή οπότε είναι οκ. Τα άλλα δεν τα ξέρω.