5 λόγοι για να ακούσετε audiobooks – Βιβλιοσκώληκες ep.76

Το να διαβάζεις ένα βιβλίο είναι από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους να περάσεις τον χρόνο σου. Τελευταία όμως τα audiobooks κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς! Πέρα από μια πολύ καλή λύση για άτομα με προβλήματα όρασης, είναι ένας τρόπος να “διαβάζουμε” βιβλία όλοι μας. Ορίστε πέντε λόγοι που τα audiobooks είναι φανταστικά!

1. Γρήγορο διάβασμα!

audiobooks

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ακούτε ένα βιβλίο μέσα σε λίγες ώρες, πολλές φορές πιο εύκολα και γρήγορα απ’ότι αν θα το διαβάζατε κανονικά. Μπορείτε να το ακούσετε παντού, μιας και δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη συσκευή: στο κινητό σας, μεσω του υπολογιστή σας, από κάποιο ηχοσύστημα στο αυτοκίνητό σας. Τα audiobooks πάνε παντού!

2. Όχι πια κενές ώρες

audiobooks

Οι κενές ώρες της καθημερινής μας ζωής είναι πάρα πολλές. Με ένα audio book μπορείτε να τις γεμίσετε. Ακούστε ένα βιβλίο καθώς οδηγείτε στην κίνηση ή κάνετε απλές καθημερινές δουλειές στο σπίτι, κατά τη διάρκεια του περπατήματος ή της γυμναστικής ή ακόμα και όταν κάνετε ένα χόμπι που δε χρειάζεται πολλή σκέψη (π.χ. κέντημα, perler beading, ζωγραφική). Θα εκπλαγείτε από το πόσα περισσότερα βιβλία θα έχετε διαβάσει σε ένα χρόνο, χωρίς καν να το καταλάβετε!

3. Ζωντανό και διασκεδαστικό

audiobooks

Πολλές φορές ο αφηγητής του βιβλίου είναι κάποιος γνωστός ηθοποιός ή και ο ίδιος ο συγγραφέας, πράγμα που το κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό, καθώς τον ακούς να διηγείται την ιστορία και τους διαλόγους ακριβώς όπως τους είχε στο μυαλό του όταν τους έγραφε!

4. Η λύση για τα εξαντλημένα

audiobooks

Τα audioooks είναι μια πολύ καλή λύση – και πολλές φορές η μοναδική – για να διαβάσουμε βιβλία που είναι εξαντλημένα από τον εκδότη και δε μπορούμε να τα βρούμε πουθενά. Έτσι διάβασα το “Καρδιές στην Ατλαντίδα”, που το έψαχνα χρόνια σε παλαιοβιβλιοπωλεία χωρίς αποτέλεσμα.

5. Ομαδική “ανάγνωση”

tumblr_o1br7pvbml1qaj0pmo1_500

Τα audiobooks είναι ευκαιρία να “διαβάσουν” πολλά άτομα μαζί, ταυτόχρονα ένα βιβλίο. Σ’ ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο είτε με  φίλους είτε με οικογένεια, μη χάσετε την ευκαιρία να ακούσετε μαζί ένα ολόκληρο βιβλίο, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε αμέσως μετά όλοι μαζί. Δημιουργήστε δηλαδή ένα μικρό bookclub και αξιοποιήστε τις ώρες του ταξιδιού ευχάριστα! Ακόμα και όσοι δεν έχουν όρεξη να το ακούσουν, νανουρίζονται από τη φωνή του αφηγητή, όπως έπαθα εγώ στο φετινό μου ταξίδι με τη “Θεραπεια του Σοπενάουερ”!

About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments