6 bisexual πρωταγωνιστές αγαπημένων σειρών

Η τηλεόραση στην Αμερική αλλάζει προς το καλύτερο. Δημοφιλείς σειρές παρουσιάζουν χαρακτήρες κάθε εθνικότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού, χαρακτήρες που αγαπιούνται από το τηλεοπτικό κοινό και τους κριτικούς. Φυσικά, αυτό δεν έχει κάνει κάθε ανισότητα να εξαλειφθεί, όμως κάθε βήμα που γίνεται είναι για καλό και αξίζει να το επικροτούμε.
Στη λίστα αυτή μπήκαν όσοι χαρακτήρες είναι bisexual ως canon (δηλαδή επιβεβαιωμένα) και ταυτόχρονα είναι πρωταγωνιστές στις σειρές που συμμετέχουν. Αυτή η διευκρίνιση έγινε ώστε να αποφύγουμε καταστάσεις που οι σεναριογράφοι ρίχνουν απλά υπόνοιες για το σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου, ώστε να κερδίζουν την προσοχή των τηλεθεατών (το γνωστό queerbaiting).

1. Annalise Keating (How To Get Away With Murder)

bisexual πρωταγωνιστέςΗ Viola Davis  έγραψε ιστορία φέτος, κερδίζοντας το Emmy για το ρόλο της στο “How To Get Away With Murder”. Ως Annalise, μια δυναμική δικηγόρος και καθηγήτρια νομικής, είναι μια γυναίκα που δε φοβάται να κάνει τα πάντα ώστε να νικήσει μια δίκη. Ωστόσο, το αδίστακτο προφίλ που δείχνει στα δικαστήρια έρχεται σε αντίθεση με τον εσωτερικό της κόσμο, αφού είναι κατά βάθος συναισθηματική. Οι συναναστροφές με τους συνεργάτες της είναι συχνά έντονα φορτισμένες,  όπως η σκηνή στον 1ο κύκλο που η Bonnie ήταν γονατισμένη και την παρακαλούσε να την συγχωρήσει. Όμως μέχρι τον 2ο κύκλο δεν γνώριζε κανείς για την φίλη της από το πανεπιστήμιο και πρώην σύντροφο της, την Eve. «Σε σκέφτομαι κάθε μέρα» της λέει η Eve και τη φιλάει, αφού έχει θυμίσει στην Annalise πόσο πολύ της έχει λείψει ο αθώος και ανέμελος εαυτός της.

2. Clarke Griffin (the 100)

bisexual πρωταγωνιστέςΗ πρωταγωνίστρια του “the 100”, είναι μια κοπέλα που γεννήθηκε στο διάστημα. Η οικογένειά της ανήκε στην ελίτ των Sky People μέχρι που κατηγορήθηκαν για προδοσία, ο πατέρας της εκτελέστηκε και αυτή φυλακίστηκε. Ως φυλακισμένη την έστειλαν μαζί με άλλους 99 στη γη ώστε να ελέγξουν αν έχει γίνει βιώσιμη κι αν τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι χαμηλά. Η Clarke αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο μόλις κατεβαίνει στη γη και προσπαθεί να οργανώσει τους 100, ενώ παράλληλα τους προστατεύει με διπλωματία από τους Grounders και τους Mountain Men. Στον 1ο κύκλο τη βλέπουμε να έχει ένα μικρό φλερτ με τον Finn, όμως τίποτα σημαντικό. Ώσπου στον 2ο κύκλο η νέα αρχηγός των Grounders, Lexa, συμμαχεί μαζί της ώστε να πολεμήσουν τους Mountain Men. Οι δυο τους βάζουν συνέχεια προκλήσεις η μία στην άλλη, και διαφωνούν σε θέματα στρατηγικής, όμως η χημεία τους είναι ξεκάθαρη. Τελικά φιλιούνται και η Clarke παραδέχεται ότι της αρέσει, αλλά οι απώλειες της έχουν στοιχίσει και δεν είναι ακόμα έτοιμη για σχέση.

3. Hannibal Lecter (ακολουθούν spoilers του 3ου κύκλου)

bisexual πρωταγωνιστέςΟ Hannibal της σειράς του Bryan Fuller είναι περίπλοκος και φαίνεται να ελκύεται από την ιδέα όσων ατόμων του φαίνονται χρήσιμοι ώστε να εκπληρώσει τους σκοπούς του. Όταν ελκύεται από κάποιον, θέλει να είναι μέσα στο μυαλό του και να κάνει μαζί του ατελείωτες συζητήσεις για θέματα ηθικής, ή άλλα θέματα όπως ο χρόνος και η αγάπη μέσα από μεταφορές που περιλαμβάνουν φλιτζάνια που σπάνε. Η σχέση του με τον Will Graham είναι ακριβώς αυτό, περνάει στο στάδιο που φαντασιώνονται ο ένας τον άλλο σεξουαλικά και φτάνει στο τέλος του 3ου κύκλου να είναι «murder husbands». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συζήτηση μεταξύ του Will και της Badelia που αυτός τη ρωτάει «Είναι ο Hannibal ερωτευμένος μαζί μου;» Και αυτή του απαντάει καταφατικά. Ο Will νωρίτερα σε άλλο επεισόδιο είπε ότι θεωρούσε τον Hannibal αδερφή ψυχή του, και η Badelia είχε απηυδήσει με την εμμονή του ενός προς τον άλλο. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, αν και η σειρά ακυρώθηκε κάπως νωρίς, τουλάχιστον το τέλος άφησε ικανοποιημένους τους τηλεθεατές και ιδιαίτερα τους Hannigram shippers.

4. Frank Underwood (House of Cards)

bisexual πρωταγωνιστέςΟ Frank είναι ένας  αδίστακτος πολιτικός που φτάνει να γίνει πρόεδρος των Η.Π.Α. χάρη στο ταλέντο του να χειραγωγεί ανθρώπους. Ο ίδιος έχει πει «Όταν ελκύομαι από κάποιον, ελκύομαι. Τελεία.» Του αρέσουν τα μεγαλεία και θέλει να κυβερνάει τον κόσμο, όμως μέσα του είναι κλειδωμένος. Υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που να μπορούν να τον καταλάβουν, έτσι η έλξη του προς κάποιον προκύπτει από την εμπιστοσύνη και όχι από το φύλο. Στη 2η σεζόν ο Frank και η γυναίκα του, Claire σε μια στιγμή πάθους κάνουν τρίο με τον σωματοφύλακα Meechum. Και στον 3ο κύκλο ο Frank έρχεται κοντά με τον συγγραφέα Tom Yates. Κάπως έτσι ο Frank έγινε ο πρώτος bi πρόεδρος στην ιστορία, ακόμα και αν όλα αυτά συνέβησαν στο επίπεδο του φανταστικού.

5. Sameen Shaw (Person of Interest)

bisexual πρωταγωνιστέςΑν και η περσικής καταγωγής πρώην πράκτορας της Αμερικανικής κυβέρνησης με την αντικοινωνική διαταραχή της είναι δευτερεύων χαρακτήρας, είναι αξιοσημείωτη η παρουσία της στην σειρά ώστε να μπει σε αυτό το άρθρο. Μετά από προδοσίες, βασανιστήρια και δολοφονικές επιθέσεις, οι οποίες ήρθαν πολύ κοντά στην επίτευξη των σκοπών τους, η Sameen αρχίζει να δουλεύει με μια μυστική ομάδα παραστρατιωτικών, η οποία προστατεύει τις ζωές αθώων από οργανωμένα εγκλήματα, και καταλήγει να πολεμάει έναν πόλεμο σχετικά με δυο τεχνητά συστήματα νοημοσύνης. Αν και η Shaw  έρχεται αρκετά κοντά με ορισμένες περιπτώσεις ανδρών τους οποίους είχε να αναλάβει να προστατεύσει, η ίδια δεν επιθυμεί μια σχέση, με τη διαταραχή της να παίζει έναν μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση. Δεν υπολόγιζε όμως στην πανέξυπνη χάκερ και μετανοημένη πρώην δολοφόνο επί  πληρωμή  Root, η οποία ήρθε με το υπερβολικό φλερτ και τις ικανότητες της στα όπλα, taser και καυτά σίδερα να την συναρπάσει.

6. Clara Oswald (Doctor Who)

bisexual πρωταγωνιστέςΔεν είναι bi στο canon, ή τουλάχιστον όχι on screen, η Clara, η συνταξιδιώτισσα του 11ου και του 12ου Doctor, και η πιο μακροχρόνια companion από τότε που η σειρά ξανάρχισε το 2005. Στην 8η σεζόν η Clara ήταν σε σχέση με τον Danny Pink – ώσπου πέθανε και από τότε ταξιδεύει ευτυχισμένη με τον Doctor στο χωροχρόνο. Στην αρχή της 9ης σεζόν, η Clara μιλώντας στους μαθητές της για την Jane Austen, αναφέρει «εκπληκτική συγγραφέας, και αυστηρώς μεταξύ μας, εξαιρετική στο να φιλάει.» Αυτό είναι ότι πιο κοντινό σε canon υπάρχει όσον αφορά το σεξουαλικό της προσανατολισμό. Μάλλον ο Moffat πρέπει να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Επίσης, μια εκδοχή της Clara στο επεισόδιο Asylum of the Daleks είπε στον Rory ότι τα είχε με μια κοπέλα που την λέγανε Nina. Ναι, οι Βρετανοί είναι πολύ συντηρητικοί ώστε να επιβεβαιώσουν ότι η Clara νιώθει έλξη και προς τα δύο φύλα, όμως ο χαρακτήρας της μας δίνει πολλές ελπίδες να το πιστεύουμε.

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι χαρακτήρες; Η σεξουαλικότητά τους δεν επεμβαίνει στο σενάριο με κάποιο τρόπο, δεν αλλοιώνει τη δύναμή τους, δεν τους σταματάει από τίποτα. Επειδή ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι μεγάλο θέμα σε αυτές τις σειρές, και ούτε θα έπρεπε να είναι.

Sissy Michailidou

About The Author

Sissy Michailidou Η Σίσσυ είναι φοιτήτρια αυτοματισμού και λατρεύει να αναλύει σειρές και ταινίες. Αν βρεθείτε κατά λάθος στην παρέα της θα σας πει όλα τα spoilers από το πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς που είδε, ακόμα κι αν εσείς είστε clueless επί του θέματος. Ξέρει απέξω αμέτρητους διαλόγους από τα αγαπημένα της επεισόδια / ταινίες όμως όταν ήταν στο σχολείο ποτέ δεν έμαθε αποστήθιση ούτε μισή σελίδα ιστορίας. Πειραματίζεται με το μοντάζ και τη γραφιστική σαν χόμπυ. Φυσικά, για να είναι εδώ της αρέσει να γράφει, ακόμα κι αν σπάνια πια βρίσκει έμπνευση. Αγαπημένο της βιβλίο είναι η “Ιστορία Χωρίς Τέλος” επειδή την εκφράζει όσο κανένα άλλο και θα είναι forever bitter από την αντίστοιχη ταινία που δεν άγγιξε καν τα σπουδαιότερα νοήματα του βιβλίου.
  • Αγαπημένη ταινία:  Inception, αν και πάντα ξαναβλέπει τις αγαπημένες της παιδικές, Lion King, Anastasia, The Incredibles
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Sylvia Plath
  • Παιδικός ήρωας: Hermione Granger, Powerpuff Girls, και η παρέα από τη σειρά βιβλίων “4 1/2 Φίλοι”
  • Αγαπημένο ζώο: πάντα ήθελε γάτα για κατοικίδιο, όμως κατέληξε να έχει σκύλο και κουνέλι
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments