Avengers: Infinity War (Spoiler free)

Avengers: Infinity War

Τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπουμε ταινίες της Marvel για να φτάσαμε εδώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των χαρακτήρων που μας έχουν συστηθεί βρίσκονται σε αυτή την ταινία και κανείς τους δεν φαίνεται να περισσεύει.

Είναι δύσκολο να μιλήσει κάποιος για την ταινία χωρίς να αναφερθεί στα γεγονότα που έλαβαν μέρος, αλλά ο καλύτερος τρόπος να τη δει κανείς είναι να μπει στην αίθουσα με μηδέν γνώσεις για όσα πρόκειται να παρακολουθήσει. Το καλό είναι πως τα trailer και όσες δηλώσεις έχουν γίνει για το Infinity War δεν αποκαλύπτουν απολύτως τίποτα σημαντικό για την πλοκή. Το μόνο που ξέραμε εκ των προτέρων είναι πως όλοι οι χαρακτήρες κινδυνεύουν να πεθάνουν, κανείς δεν είναι ασφαλής. Έτσι για πρώτη φορά φοβόμαστε για τους αγαπημένους μας υπερήρωες, αφού για πρώτη φορά σε ταινία της Marvel υπάρχουν αληθινός κίνδυνος και επιπτώσεις.

Όλοι οι υπερήρωες χωρίζονται σε μικρές ομάδες και βρίσκονται σε διάφορα μέρη του σύμπαντος, αλλά αντιμετωπίζουν όλοι τον ίδιο κίνδυνο, τον Thanos. Όλες οι ομάδες είναι απολαυστικές, αν και την παράσταση κλέβει η ομάδα Thor με Guardians of the Galaxy. Χρειάζομαι μια ταινία με τον Thor και τους Guardians, ο κόσμος τη χρειάζεται!

Το Infinity War δεν μας συστήνει κανέναν παλιό χαρακτήρα, έχει την πίστη πως το κοινό της ακολουθεί όλες τις ταινίες και μεταξύ μας δεν έχει άδικο. Πλέον έχουμε μεγάλη οικειότητα με τους χαρακτήρες, αλλά ειλικρινά δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στη Marvel για να παρακολουθήσει την ταινία. Πρωταγωνιστής είναι ο Thanos, όσο παράδοξο κι αν είναι αυτό, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Μέχρι τώρα τον είχαμε δει ελάχιστα γι’ αυτόν και η αναμονή άξιζε. Είναι τρομαχτικός, ισχυρός και θέλει να αντιμετωπίσει ένα πραγματικό πρόβλημα με μια αληθοφανή και ακραία λύση.

Το Infinity War έχει πολλές εκπλήξεις, αστείο χιούμορ (αν και μερικές φορές ένα αστείο μπορεί να χαλάσει την ατμόσφαιρα), εντυπωσιακές σκηνές δράσης και κάτι που έλειπε από όλες τις άλλες ταινίες, αληθινή αγωνία. Η ταινία διαρκεί δύο ώρες και σαράντα λεπτά, μα δεν της φαίνεται. Ο χρόνος κυλάει άνετα, αφού δεν έχει κάποια άχρηστη ή βαρετή σκηνή. Στο τέλος της, αφήνει τους θεατές χορτασμένους, αλλά να θέλουν κι άλλο, παρόλο που αυτό δεν βγάζει νόημα.

Το Infinity War δεν είναι σε καμία περίπτωση μια άψογη ταινία, αλλά όσα προβλήματα έχει δεν γίνονται αντιληπτά κατά τη θέασή της, μα μετά καθώς συζητάς γι’ αυτήν. Κάποια μικροθέματα ίσως να είναι πως τα τσιράκια του Thanos δεν ήταν και τόσο σπουδαία και πως ο έφηβος Groot να ήταν καλύτερη ιδέα, παρά εκτέλεση. Κλασικά, όσοι απολαμβάνουν τέτοιες ταινίες, θα απολαύσουν και το Infinity War και όσοι τις επικρίνουν, θα επικρίνουν κι αυτή.

Το τέλος της ταινίας μου άφησε πολλά ερωτηματικά για το μέλλον της Marvel. Οι επόμενες ταινίες, χώρια που έχουν μεγάλες προσδοκίες για να ανταποκριθούν, έχουν και την υποχρέωση να σεβαστούν όσα συνέβησαν εδώ. Το μέλλον ή θα πρέπει να είναι γενναίο και να ανανεωθεί μέσα από τα συντρίμμια που άφησε το Infinity War ή να δειλιάσει και να ακυρώσει την ύπαρξή του. Ο επόμενος Μάιος  θα δείξει, αλλά για την ώρα το Infinity War ήταν μια απολαυστική ταινιάρα!

About The Author

Χρήστος Καραντωνίου
Από τότε που ήμουν μικρό αγόρι, ήμουν πολύ εσωστρεφής και χαμηλών τόνων, με αποτέλεσμα να με τραμπουκίζουν και να μου φέρονται άσχημα τα άλλα παιδιά. Όλα όμως άλλαξαν (όχι απαραίτητα προς το καλύτερο), όταν μια μέρα σε μια εκδρομή με το σχολείο μου, έκοψα το δάχτυλό μου στις σελίδες ενός ραδιενεργού βιβλίου. Έκτοτε φοράω χιπστερογυαλιά και τρέφω μια αγάπη σε βαθμό καψούρας για τα βιβλία, αλλά και τα κόμικς έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και στη βιβλιοθήκη μου.
Προσπαθώ να ζω στη Θεσσαλονίκη, προσποιούμαι (εντυπωσιακά ανεπιτυχώς) τον εκκολαπτόμενο φιλόλογο, αραιά και που εργάζομαι. Πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που μπορούν να πουν ''το αγαπημένο μου Χ'', όπου Χ=βιβλίο, ταινία, μουσική κ.τ.λ.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments