Το Cobra Kai κερδίζει καθημερινά κοινό και κριτικούς! (Και δικαίως!)

Cobra Kai ή αλλιώς ο θρίαμβος του outsider! Η μετα -saga σειρά κερδίζει συνέχεια κοινό και κριτικούς. Στο spoileralert.gr φιλοξένησαμε αμέσως μια πρώτη κριτική ενώ ακολούθησαν και πολλές άλλες από διαφορετικά μέσα.
cobra kai
Τι συμβολίζει η Κόμπρα Κάι του Τζόνι Λόρενς ? Πρώτα απόλα το δικαίωμα όλων των αδικημένων για συμμετοχή στην χαρά. Όσα εμπόδια και να φέρουν η ζωή και η ατυχία, ο ικανός θα ανέβει στο ντότζο για να λάμψει. Ό,τι κερδίσει θα είναι αποκλειστικά δικό του και θα είναι καρπός προσπάθειας κι όχι προνομίων. Θα αναγεννηθεί ψυχολογικά αγγίζοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του αφήνοντας πίσω τα φαντάσματα του παρελθόντος. Τα μοναχικά βράδια, το φαστ φουντ, το κοινωνικό μπούλινγκ, η μιζέρια και η ταπείνωση θα ξεχαστούν με την άρση του τροπαίου. Η πραγματική αξία πηγάζει από την εσωτερική υπέρβαση και αποτελεί προσωπική κατάκτηση. Αυτός που έχει στερηθεί είναι διψασμένος για δικαίωση.

 

Ο ηττημένος του χθες είναι ο νικητής του σήμερα. Η Κόμπρα Κάι εκτός από ιστορία καράτε είναι καθαρά ψυχολογικό αφήγημα που καλύπτει το παιδικό, εφηβικό κι ενήλικο μας κεφάλαιο. Ο φόβος, ο πόνος και η ήττα δεν χωράνε στο ντότζο μας ! Με την πάροδο του χρόνου υπάρχει κάτι που δεν ξεφτίζει και μένει ανεξίτηλα σταθερό : Η πόρτα στο όνειρο και η ελπίδα για μια ποιοτικότερη ζωή. Προκειμένου να μη σβήσει η φλόγα του ενθουσιασμού έχουμε ανάγκη από σύμβολα. Ύστερα από πολλά αποτυχημένα reboots, επιτέλους κάτι λαμπερό ανατέλλει στον “οθονικό” ορίζοντα…

 

Μια από τις μεγαλύτερες ψυχολογικές προκλήσεις είναι η χαρακτηριολογική αλλαγή. Τα παρελθοντικά λάθη δεν πρέπει στοιχειώνουν το παρόν. Μέσω της τηλεοπτικής μυθοπλασίας ζούμε την συγκίνηση της δεύτερης ευκαιρίας και την απόδραση από την ρουτίνα της καθημερινότητας…

Πολύβιος Γεράσιμος Παραράς, Σινεφίλ Ψυχολόγος

About The Author

Πολύβιος Παραράς
Ο Πολύβιος Παραράς από παιδάκι διάβαζε κόμιξ κι έβλεπε ταινίες με πάθος. Είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα και λατρεύει τις ωραίες ιστορίες. Του αρέσει να μοιράζεται τις σκέψεις του για πράγματα που τον συγκινούν με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες κι ενδιαφέροντα.
  • Αγαπημένη ταινία : Manhunter
  • Αγαπημένος Συγγραφέας : Irvin Yalom
  • Αγαπημένος παιδικός ήρωας : Batman, X men και Sport Billy
  • Αγαπημένη σειρά : Miami Vice και Χ Files
  • Αγαπημένη ταινία : Blade Runner
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments