2 Ελληνικά Sci-Fi Comics που πρέπει να διαβάσετε!

Übermensch

Μια ρουκέτα από το διάστημα, με μόνο επιβάτη ένα μωρό, προσγειώνεται στη Γη. Σας θυμίζει κάτι; Κάνετε λάθος. O «ξένος» πέφτει στη Γερμανία του Μεσοπολέμου και, μεγαλώνοντας, γίνεται ο Υπεράνθρωπος του Χίτλερ, το σύμβολο της προπαγάνδας του. Πλέον, το 1990, βρίσκεται φυλακισμένος και δέχεται επίσκεψη από έναν Εβραίο πρώην κυνηγό Ναζί εγκληματιών. Οι Αβραάμ Κάουα (σενάριο) και Βαγγέλης Ματζίρης (σχέδιο) πιάνουν το ομώνυμο διήγημα του Kim Newman και, βάζοντας τις δικές τους πινελιές, μας παραδίδουν ένα πολύ καλό φουτουριστικό κόμικ εναλλακτικής ιστορίας. Ο γερμανικός εξπρεσιονισμός μπλέκεται με τον μύθο του Superman και βάζει τον αναγνώστη να σκεφτεί διάφορα θέματα.

Elysium Online

Πώς θα σας φαινόταν, εάν μπορούσατε να ψηφιοποιήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ώστε, όταν πεθάνουν, να μπορείτε να τα επισκέπτεστε σε ένα παραδεισένιο τόπο εικονικής πραγματικότητας; Φοβερό, έτσι; Ε, αυτό ακριβώς σκέφτηκαν οι ιθύνοντες μίας εταιρείας online παιχνιδιών. Μόνο που, στο βάθος, μόνο παραδεισένια δεν είναι τα πράγματα. Ο Ηλίας Κυριαζής πιάνει ένα τρομερό concept και το μετατρέπει σ’ ένα εξίσου δυνατό blockbuster καταστροφής. Ένα sci-fi horror κόμικ, με ζωντανό σχέδιο, γρήγορη πλοκή και καλογραμμένους διαλόγους. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι πρόκειται για το καλύτερο ελληνικό κόμικ επιστημονικής φαντασίας.

About The Author

Γιώργος Τρου

Πολυκύτταρος οργανισμός αγνώστου είδους. Θα τον βρείτε να κάνει ταξίδια με τον Κόρτο Μαλτέζε στον Ειρηνικό, να κυνηγάει εγκληματίες με τον Batman ή να τρώει αγριογούρουνα στο γνωστό γαλατικό χωριό, που αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους Ρωμαίους εισβολείς. Λατρεύει όσο τίποτε άλλο τη μουσική του Ennio Morricone και τις καλές μπύρες.

  • Αγαπημένη ταινία: Oldboy, The Good, the Bad and the Ugly, V for Vendetta, Amores Perros, Akira και η λίστα δεν έχει τελειωμό...
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δυσκολεύεται να επιλέξει μεταξύ George Orwell και Stephen King
  • Παιδικός ήρωας:  ο Πίκος Απίκος, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος
  • Αγαπημένο ζώο:  ο Ντίπο, ο μπετονένιος γλάρος από το Ινκάλ
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments