Οι φίλοι μου θα κάνουν παιδί. Tι δώρο να πάρω;

Βιβλίο! Τι καλύτερο από ένα βιβλίο για γονείς. Δεν μιλάω για βιβλία που καλύπτουν  την εγκυμοσύνη και τα στάδιά της ή τι θα τους χρειαστεί.Μωρό: Οδηγίες Χρήσης

Συγγραφείς: Borgenicht Joe , Borgenicht LouisΕκδόσεις: Αιώρα

Υπάρχουν πολλά καλά βιβλία εγκυμοσύνης, όμως δύσκολα θα βρεις στα ελληνικά ένα καλό και πρακτικό βιβλίο για το μωρό και το μεγάλωμα του. Σ αυτό το εγχειρίδιο είναι συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται κάθε νέος γονιός! Έχει πολύ κατανοητό και χιουμοριστικό τρόπο γραφής με συνοδεία αντίστοιχων εικόνων!

Πάμε στο κομμάτι…: Γονεϊκότητα!Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του

Συγγραφέας: Siegel Daniel J. / Payne Bryson TinaΕκδόσεις: ΠατάκηΗλικίες που καλύπτει:0-12Ένα βιβλίο που θα μας βοηθούσε όλους, αν το διαβάζαμε και προσπαθούσαμε να κάνουμε έστω κ λίγο αυτά που λέει. Θα φερόμασταν καλύτερα στους φίλους μας, στην οικογένειά μας κλπ.Αρχικά, είναι λίγο φλύαρο. Όμως στη συνέχεια γίνεται πολύ συγκεκριμένο, πρακτικό με σκίτσα για πιο εύκολη κατανόηση. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν σε συντομία για κάθε ηλικία οι πρακτικές που βοηθάει να ακολουθήσεις για την καλύτερη συνεννόηση με το παιδί σου.Το ίδιο συγγραφικό team έχει γράψει και το “Ο εγκέφαλος του ναι”, που όμως είναι πολύ κοντά σε περιεχόμενο με το “Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του”.Πώς να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν και πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν

Συγγραφέας: Faber AdeleΕκδόσεις: ΠατάκηΗλικίες που καλύπτει: 6-12+Πολύ βοηθητικό και πολύ ωραία γραμμένο βιβλίο,  με πολλά παραδείγματα. Εύκολα ανατρέχεις ξανά και ξανά για να βρεις βοήθεια στον τρόπο προσέγγισης ενός προβλήματος με το παιδί σου.

 

Από το οπισθόφυλλο: «Ανακαλύψτε νέους αποτελεσματικούς τρόπους για την επίλυση συνηθισμένων προβλημάτων, όπως:

– Να αντιμετωπίζετε με επιτυχία τα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού σας αναστάτωση, απογοήτευση, θυμό κτλ.

– Να εκφράζετε τον θυμό σας χωρίς να στενοχωρείτε κανέναν

– Να κερδίζετε τη συνεργασία του παιδιού σας

– Να θέτετε σαφή όρια χωρίς να χάνετε την καλή σας διάθεση

– Να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές λύσεις αντί για την τιμωρία

– Να επιλύετε με ειρηνικό τρόπο τυχόν περιστατικά οικογενειακών συγκρούσεων»

Τα τρία παραπάνω βιβλία για μένα είναι must! Τώρα αν οι φίλοι σου έχουν κάποιο από αυτά, ρίξε μια ματιά και στους παρακάτω τίτλους:Αποτελεσματικός γονέαςΚαταπληκτική μαμάΠειθαρχία χωρίς τιμωρίαΤο βιβλίο που θα θελα να είχαν διαβάσει οι γονείς μου.

Ή πάρε απλά ένα από τα δύο πολύ γλυκά και τρυφερά βιβλία του Oliver Jeffers που έγραψε για να καλωσορίσει τα παιδιά του: «Βρισκόμαστε εδώ» και «Εσύ κι εγώ», από τις εκδόσεις Ίκαρος.

About The Author

Ιωάννα Είμαι βιβλιοθηκονόμος και φρέσκια μαμά και είμαι καλά (?!).
Διαβάζω κυρίως παιδικά βιβλία μαζί με παιδιά και χωρίς.
Ό,τι αρέσει στα παιδιά ή σε μένα και στα παιδιά τρέχω να το φωνάξω σ’ όσους περισσότερους μπορώ!
1,2 ... 1,2 με ακούτε;
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments