Το Foundation γίνεται τηλεοπτική σειρά!

Το Hollywood προσπαθεί εδώ και χρόνια να μεταφέρει τη σπουδαία τριλογία επιστημονικής φαντασίας του Ισαάκ Ασίμοφ “Foundation“, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάτι πάει να γίνει…

Σύμφωνα με το site deadline.com η Apple έχει πάρει τα δικαιώματα για μια τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων και έχει αναθέσει την παραγωγή στην Skydance Television. Ο David S. Goyer, συγγραφέας της τριλογίας του The Dark Knight και δημιουργός του Da Vinci’s Demons (Starz), θα είναι showrunner, μαζί με τον δημιουργό του Sarah Connor Chronicles, Josh Friedman.

foundation-trilogy-tv

Η τριλογία του βιβλίου, αρχικά δημοσιευμένη ως σύντομη ιστορία το 1942, λαμβάνει χώρα σε μια εποχή που οι άνθρωποι είναι διάσπαρτοι σε πλανήτες σε όλο τον κόσμο, και ζουν κάτω από την εξουσία της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Όταν ένας “ψυχο-ιστορικός” προβλέπει την επερχόμενη κατάρρευση της αυτοκρατορίας, καταστρώνει ένα σχέδιο για να εξασφαλίσει ότι η γνώση της ανθρωπότητας δεν θα εξαλειφθεί. Αν αυτό σας ακούγεται γνώριμο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Foundation Γαλαξιακή αυτοκρατορία, όπως ήταν ο ελληνικός τίτλος) επηρέασε πολλές από τις σημαντικότερες ταινίες sci-fi που έγιναν στη δεκαετία του ’70 και του ’80.

Το 2011 είχε γίνει μια προσπάθεια μεταφοράς της τριλογίας από τον Roland Emmerich, αλλά το project ναυάγησε, και όταν τα δικαιώματα χάθηκαν το 2014, τα πήρε το HBO. Ανατέθηκε τότε μια αντίστοιχη μεταφορά της σειράς στον Jonathan Nolan για λογαριασμό του καναλιού. Ούτε αυτό προφανώς δεν έγινε ποτέ, μιας και ο Nolan αφιερώθηκε στο Westworld.

Το πότε θα είναι έτοιμη η σειρά δεν μπορεί να το ξέρει κανείς ακόμη, αλλά ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να ταξιδέψουμε κι εμείς στους κόσμους της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας!

About The Author

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments